Poziomki - uprawa cz. 2

Drzewa owocowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
beyaros
100p
100p
Od: 24 lut 2013, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Poziomki - uprawa cz. 2

Post »

Zegarmistrzem? Niezupełnie, ale blisko, bo też "świat mikro" :wink: Ale nie wiem, czy powtórnie bym się tego podjął?
Pozdrawiam, Jarek
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mogę Ci zaproponować moje do popikowania hihi ;-)
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
beyaros
100p
100p

Post »

O nie, nie ;:185 Nie ma tak łatwo. Musisz sama przez to przejść. Zobaczysz jak to wciąga :wink:
Pozdrawiam, Jarek
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Jakie łatwo? To ja poświęcam moją przyjemność dla Ciebie a Ty odbierasz to jako spychanie na Ciebie czarnej roboty ;-)

Moje dzisiejsze siewki podrosły. Są już widoczne. Mikroskop elektronowy mogę schować do szafy ;-D
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
naoomi
100p
100p
Od: 5 sty 2015, o 21:08

Post »

Po ilu dniach wysiane nasiona na wacik Wam kiełkują? Moje wysiane na wacik 16 lutego jeszcze nie ruszyły, robią się też czarne. Ma ktoś może do podzielenia się dobrą paczkę żółtych poziomek? W tamtym roku takich problemów nie było, a tak samo nasiona ważne do 2016 ;:174
Awatar użytkownika
beyaros
100p
100p

Post »

Żółtych nie mam i nigdy nie siałem, więc nie wiem jak kiełkują. Moje czerwone Rugia zaczęły kiełkować po 4-5 dniach. Miały "saunę" na kaloryferze, temp. 32-35 C, a wilgotność pod przykryciem pewnie była bliska 100%. Twoje dopiero trzeci dzień, więc jeszcze mają czas. Czy wszystkie zrobiły się czarne? Moje cały czas były brązowe.
Pozdrawiam, Jarek
Awatar użytkownika
grazka100
500p
500p
Od: 25 paź 2010, o 10:39

Post »

Moje żółte wysiane na ligninę 14-tego lutego n ie zrobiły się czarne, ale jakby "puszczały" kolor i zabrudziły ligninę. Jeszcze nie kiełkują. Za to czerwone wyjrzały z ziemi, ale tylko 5 sztuk. (naokoło 30).
naoomi
100p
100p

Post »

Nie wszystkie, mniejsze pół jest czarne, a drugie brązowe. U mnie też wacik jest lekko jakby zażółcony. Na moim grzejniku pewnie tylu stopni nie ma, bo u nas słabo grzeją ;:218 To poczekam jeszcze te etykietowe 14-20 dni i dosiałam dzisiaj kolejny pojemnik też na wacik.
Awatar użytkownika
beyaros
100p
100p

Post »

W niższej temperaturze wiadomo, potrzebują więcej czasu. Spokojnie i bez paniki. Te czarne to nie wiem o co chodzi. A może od początku były niektóre ciemniejsze?
Pozdrawiam, Jarek
denar
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 wrz 2014, o 17:41
Kontakt:

Post »

Moje poziomki wysiewane 9 lutego powoli zaczynają kiełkować. Trzymane były na oknie, lecz bez dodatkowych zabiegów ocieplających i folii. Więc chyba trzeba dać im chwilę (czasem trochę dłuższą) i trochę pokibicować nasionkom ;)
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
violla
100p
100p
Od: 7 paź 2014, o 19:43

Post »

Ja wysiałam poziomeczki 14 lutego.Miniszklarenka stoi na parapecie.Codziennie zraszam,żeby utrzymac wilgotność ale nadal nie kiełkują.Za to rośliny pnące musiałam już przesadzić do doniczek,bo urosły aż do wysokości pokrywki w szklarence.
sniezka74
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 25 paź 2014, o 09:06

Post »

Witam

Ja wysiałam swoją Rugię 12 lutego... bez żadnego bawienia się po prostu rozsypałam na ziemi, podlałam spryskiwaczem
(nasionka z Biedronki)... dziś wyglądają tak... strasznie wolno rosną :-(

Obrazek

Pozdrawiam Ela
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
rebeko
200p
200p
Od: 6 sty 2015, o 17:37

Post »

Kiedy pikować poziomki ? Moje, siane 7.02 także bardzo powoli rosną i mają ciągle dwa liścienie oraz dłuugie łodyżki. Czy należy czekać aż pojawią się liście właściwe ? Pikować pojedynczo czy kępkami? Rozsądniejsze wydaje mi się pikowanie pojedynczo, ale przy takich maliznach trudno mi to sobie wyobrazić :)
naoomi
100p
100p

Post »

beyaros U mnie temperatura jest chyba w okolicach 20 paru stopni, 30 paru, tak jak u Ciebie pewnie nie ma. Raczej to nie wina warunków, bo inne nasiona wschodzą mi nawet po 2 dniach.
Awatar użytkownika
violla
100p
100p
Od: 7 paź 2014, o 19:43

Post »

U mnie nadal nawet kiełka.Chyba nic nie bedzie z tych poziomek :cry:
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”