Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Witam Lucynko, nie wiem o którą różyczkę chodzi, jeśli o te na ostatnim zdjęciu to My Girl, jeśli na grugim zdjęciu w tle Queen of Sweden to Marie Antoinette, obie śliczne :D
My Girl to róża o ogromnych kwiatach silny krzew, natomiast Marie Antoinette ma kwiat delikatny o zmiennym kolorze może byc kości słoniowej, lub delikatnie rózowa, w zależności od temperatury. Z reguły wiosną i latem ma kolor jaśnieszy a jesienią bardziej różowy.

Marie Antoinette

Obrazek Obrazek

My Girl

Obrazek Obrazek

Lucynko
wcale się nie dziwię, że ucieszyłaś się na widok pierwszych kwiatuszków, bo przecież te pierwsze, chociażby były najskromniejsze są najbardziej wyczekiwane i i najpiękniejsze ;:333
U najprędzej pojawai się ciemiernik, ale w tym roku jeszcze paczuszkii tkwią piędzy liśćmi i wcale nie spieszno im do pokazania swej urody. ;:131

Tolinko witaj, cieszę się, że pobobały się różyczki. Dla Ciebie rabatka pełna kwiatów

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:138 ;:138 ;:138 gratulacje, czyli przybędzie Ci w ogrodzie 60 szt nowych róż, ;:224 ;:224 ;:224 wow, tylko pozazdrościć, ale w pozytywnym sensie. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Matko dopiero te zdjęcia róż mi uswiadomiły jakie cudne okazy masz :!: ja tez takie chce tylko kłopot z miejscem bo już jest zarezerwowane na inne ; :( a może zlikwiduje tą ścieżkę :wink: i jeszcze te lilie aż czuje ten zapach ;:167 masz może drzewiaste ? A że masz takie kwiaty róż to czym je nawozisz ?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mati, dziękuję za miłe dla ucha słowa uznania. Myslę Mati, że Twoje też będą takie piękne, wiele poświęcasz im uwagi i czasu, one się odwzajemnią. Do tego szczytpa nawozu, troszkę wody i ogromna ilość miłości :wink: .
Żartuję Mati, tak naprawdę to myślę, że mam dość dobrą ziemię, mimo, że glina to jest raczej zasobna. Nawóz kupuje specjalny dla róż, dzielę na 3 porcje wczesną wiosną sypę pierwszy raz, później w czerwcu i ostatni raz koniec sierpnia- pocztatek września. Dodatkowo raczę je gnojówką z pokrzyw, zapach jest okropny, ale można wytrzymać. W tym roku mam trochę więcej kompostu, więc dostaną również swoja porcję. Dobrze, że będziesz miał inne róże, też na pewno będą piękne. Ja będę podziwiała Twoje a Ty moje inaczej byś do mnie nie zajrzał :D ;:196
Niestety Mati lilii drzewiastej nie posiadam. ;:185 Lubię lilie, ale oprócz lilii azjatyckich, źle u mnie rosną, więc orientalne i trąbkowe trzymam w donicach i przechowuję przez zimę, niestety co roku dokupuję nowe, bo niewiele ich przeżywa do nastepnego sezonu. Nie umiem ich hodować ;:145, ale bardzo je lubię i chętnie zapraszam do siebie. A zapach - fakt przepiękny, ale raczej w ogrodzie niż w domu.
Fajnie, ze jesteś znowu z nami ;:108 i optymistycznie odliczasz czas do wiosny ;:333 ;:333 ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Dziękuję Daysy, chodziło mi właśnie o my girl. Jest przepiękna. A z tych 60 różyczki niewiele trafi na moje rabatki , raczej rozprowadzę wśród znajomych . Zresztą niema wśród nich żadnych nowych odmian , tylko to co już posiadam w ogrodzie . Moje ciemierniki też mają jeszcze schowane główki.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko My Girl to piękna róża ma ogromne kwiaty i kwitnie bardzo obficie, nie lubi na pewno deszczu, ale ostatnimi laty nie mamy raczej powodu narzekać na jego nadmiar, więc i ona dobrze sobie radzi.

My Girl

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Odwiedzając tak piękne ogrody różane jak Twój, nie sposób nie zarazić się różyczką :lol:
Od samego patrzenia robi się gorąco i ciśnienie niepokojąco rośnie ...
Tak serio, to masz wspaniałe, cudowne, obsypane wprost kwiatami imponujące różane krzaczory !
Jestem zachwycona i zaczarowana - wielkie ukłony podziwu ;:180 ;:180 ;:180
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Tak mi się ta dziewuszka spodobała ,że musiałam zadzwonić do R coby mi ją dopisali do rezerwacji. ;:224 . To u Ciebie lato było suche? U mnie lało stanowczo zbyt często , pierwsze kwitnienie było Ok , ale potem masakra. Kwiaty gniły na pniu o plamistości lepiej nie wspominač. Dość powiedzieć,że od kilku lat z powodzeniem sieję arbuzy i zawsze były pyszne to ostatniego lata część zgniła, a reszta nie dała się zjeść. ;:222
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie wiem co mam powiedzieć, wprawiłaś mnie w zakłopotanie, ja swojego ogrodu tak nie postrzegam, ale cieszę się, że sprawia Ci przyjemność przebywanie w nim. Dziękuję i zapraszam w każdej wolnej chwili. ;:196
Mnie w Twoim ogrodzie zafascynowały trawy, wprowadzają do ogrodu tyle lekkości, piękne są zarówno latem jak i zimą przypruszone śniegiem lub oszronione. Na pewno będę częstym gościem w nim. ;:108

Lucynko u mnie zeszły rok był suchy, zresztą tak jak i poprzedni. Mieszkam w centralnej Polsce, deszcze ostatnio nas omijają. Dobrze, że mamy studnię więc na brak wody nie narzekam. Dla róż wody nie brakuje :D
Myślę, że z My Girl będziesz zadowolona, jest zdrowa, posadź ją w przewiewnym miejscu, żeby szybko obsychała po deszczu, bo nie lubi długo stać mokra :D . A i jeszcze jedno u mnie w tym roku miała ok 160cm, więc znacznie więcej niż podają w szkółce /0,6-0,9/ ;:oj weź to pod uwagę przy sadzeniu.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuje kochana za rabatkę pełną kwiatów jest cudna ,marzę o takiej,ale to dopiero na przyszły rok,w tym roku prace i róże już zaplanowane :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Róże, powojniki, lilie, piękny kocurek. Pozwolisz że zostanę i będę uczestniczyć w pokazywanym przez Ciebie pięknie?
Masz bardzo dużo ciekawych odmian. Istne księżniczki.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko ciekawa jestem co tam szykujesz za rabatkę w tym roku, że będzie piękna to wiem, ale ciekawość mnie zżera, więc pytam już dzisiaj :D

Madziu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie ;:196 Cieszę się, że ogród w którym jest wszystkiego po trochu a najwięcej zieleni przypadł Ci do gustu. Dopiero teraz zaczynam wprowadzć do niego trochę koloru. Jeśli sie podoba to bardzo się cieszę.
Dla Ciebie troszkę widoków ogólnych

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Madziu widzę, że masz w ogrodzie sporo clematisów, może mogłabyś zidentyfikować mojego. Nie mam zbyt dobrego zdjęcia, ale można coś tam zobaczyć

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu na pierwszym zdjęciu niewiele widać, więc wkleiłam drugie.

Widzę Madziu, że jesteśmy z tego samego regionu, z tego co czytaam mieszkasz w Łodzi a działeczkę masz gdzieś w terenie poza miastem. Daleko musisz dojeżdżać. :?: Okolice masz przepiękne, zazdroszczę takiej lokalizacji, blisko las, grzyby, jeśli woda też, to masz super. Działeczka naprawdę super.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Tak, na działkę mam 80 km. Także jadę i jadę. No cóż. Mogło być dalej :).
Faktycznie po tym zdjęciu nie wiele mogę powiedzieć. Na pierwszy rzut oka wygląda jak Justa. Wkleję zdjęcia w moim wątku clematisowym, zobacz czy nie jest podobny. Jakby patrzeć na barwę i pręciki to wygląda podobnie. Ale może napisz coś o terminie kwitnienia ? Masz może zdjęcie, gdzie bliżej są pokazane te pręciki? Czy on ma taki wygląd cały czas czy może pełniej kwitnie wiosną a latem pojedynczo jak na zdjęciu ? Jeśli powtarza kwitnienie oczywiście. Czy wiesz może jakie ma płatki kwiatu, mam na myśli to czy są lekko pogniecione jak np Princes Charles czy wyprostowane jak w przypadku Justy. Dodam, ze w googlach Justa jest mocno przybarwiona. W rzeczywistości ma kolor taki jak u Ciebie. Choć mam zdjęcie, gdzie wyszła mi równie mocno niebieska jak na googlach.
szpika88
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 lut 2015, o 14:42

Post »

Jasny gwina 80 kilosów.Troche masz .Jak dojedziesz to pewnie browar sam wchodzi.
Poznaj skład leków w naszej bazie leków https://viqo.pl/nimesil-nimesulid-ulotk ... nnik-cena/ Sprawdź więcej informacji o nimesil tj. dawkowanie, zamienniki, cenie itd! Jak na ulotce.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”