Hacjenda Anego już ma 10 lat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat

Post »

Ja też nie okrywałam hortensji i kwitły może mniej jak Twoje,ale miały olbrzymie pompony różowe i niebieskie,chociaż nie były dokarmiane,
zobaczymy jak zachowają się po tej zimie.
U mnie pokazały się szafirki,krokusy i tulipany :D jakoś nie widać śnieżyczek,śniegu już nic.
Te budki to masz dla szpaków ? a nie zjadają ci owoców ? ;:131
Ja budek nie mam ,a zeżrą pierony połowę czereśni i wiśni ;:174 na jesieni nawet niedojrzałą aronię wtryniły ;:110

zanim zauważyłam - już nie było z czego zrobić lekarstwa na spirytusie ;:98

dobrze że miałam zeszłoroczne zapasy ;:306 bo byłaby bieda :;230

mają przez mój ogród jakąś trasę przelotową , czy " nawigację "czy cóś ;:202 - nawet pluszowy czarny kot na czereśni nie upilnował ;:7

dużo słoneczka ;:3 życzę :wit
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witam miłych gości!

Karolino - to nie tylko nasze marzenia o szybkiej wiośnie - w TV mówią to samo... będzie coraz cieplej :)

Betino - z "lanczem" nie ma problemu, bo to i piec jest i mikrofalówka ... ale chodzi o sam fakt, że nie byłem na ogrodzie przez chwilę (po obiedzie, czy przed) ale, że posiedziałem dłużej w przerwie konsumując pierwszy raz w tym roku ;:333

Elu - ja też pewnego razu ciachnąłem wszystkie clematisy (gdy zaobserwowałem piękne kwitnie Ernesta po takim cięciu) Niestety - Multi Blue i JP II zakwitły mizernie i później. Teraz wiem, że część tych pnączy zawiązuje kwiaty na ubiegłorocznych pędach i tych nie przycinamy krótko.

Marysiu - chcesz mieć czereśnie? powieś na niej domek dla szpaka - TO NIE JEST ŻART.
Każdy szpak broni swego terenu (pośrednio pewnie żony :wink: ) i nie pozwala żadnym obcym szpakom podfrunąć bliżej. No i co ci zje taka para szpaków, wobec całej chmary.
Mam cztery domki oddalone od siebie o kilkanaście metrów - kiedyś były bliżej siebie jak szeregowce na osiedlu :;230 ale zawsze zasiedlony był jeden - teraz wiem, że każdy ptak ma swoje terytorium.
Jeden domek ma większy otwór dla szpaków, ale całą zimę mieszkają tam wróble i wiosną jest wielka bitwa ze szpakami - dwa do zera dla wróbli, szpaki przegrywają ;:oj zobaczymy jak będzie w tym roku.
Jedna budka ma mały otwór - tam mieszkają sikorki, łatwo policzysz - w 3 domkach mieszają wróble.
Też mamy problemy ze szpakami wędrownymi - zaczynają zbierać się gdy borówki dojrzałe, potem wiśnie obrabiają, winogron - aronii nie jadają.

Dzisiaj zdjęcie nie z ogrodu, ale z alejki :wink: taki widok zobaczymy już niedługo
Obrazek

zrobimy parę kroków i staniemy przed bramką - wcześniej wstawiałem zdjęcie róży nad wejściem - teraz rośnie ona tylko z jednej strony
Obrazek

z drugiej strony nad wejściem rośnie wiciokrzew - tutaj widok już z wnętrza ogrodu
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

ha,ha,ha - ;:7 ;:7 ;:7 już niedługo powiadasz ? na pewno szybko zleci !

Andrzej-nie mogę tu zaglądać , bo przez Ciebie wpadnę w paskudną chorobę ,jaką jest zazdrość ;:108 ;:108

Hmm-ciekawe to co zaobserwowałeś z tymi szpakami ;:224

Muszę któregoś pana podsadzić żeby powiesił budki ,tylko starszego czy młodszego - oto jest pytanie? ;:oj ; - ;:218

dużo ;:3 ,bo u nas paskudnie , pochmurnie mróz -2 ale odczuwalne dużo więcej , bo wiatr od wschodu ;:222
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Any czy Wasz ogród działkowy bęzie tworzył Stowarzyszenie Działkowców?
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak!
Marysiu - przechwaliłem :( Wczoraj +8 a dzisiaj 0
MagdalenaKCh pisze: czy Wasz ogród działkowy bęzie tworzył Stowarzyszenie Działkowców?
Na jesiennym zebraniu w tej sprawie przegłosowano pozostanie w ROD (90% za)
W jedności siła - kupą mości panowie i panie, co pokazali górnicy ;:333
Pewnie pamiętasz wyrok w sprawie altanki pewnego pana - sądowy nakaz rozbiórki, bo to domek a nie altanka (altanka to dach na patykach), a my działkowicze w ROD wywalczyliśmy że altanka to domek do 35m2 i wys.5m (spadzisty dach) lub 4 (płaski)
Jeden nic nie zwojuje nawet jakby był to jeden ogród - a cała działkowa rodzina ma moc ;:108
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Oczywiscie ze tak ale przeciez prawo nie dziala wstecz o to bylo bezprawne. Przepraszam ze politykuje w Twoim wątku :roll:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie polityka Magdaleno! Rozmawiamy o przyszłości mojej hacjendy i Twojego ogrodu.
W kupie siła :)

Dla Pawła - bo iglaki sadzi i dla Konrada - bo będzie przycinał, oraz dla wszystkich miłych gości :wink:
cyprysik "Boulevard" - bardzo mocno usychają pędy w środku i brzydko to wygląda, za to w formie "bonsai" jest pole do popisu.
Wcześniej strzygłem w kulki - też były rude igiełki w środku - teraz strzygę na "talerze" :)
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betino! a tośmy się ściągnęli telepatycznie - pisaliśmy do siebie jednocześnie :)
Toto wspinające się, nie jest bluszczem - to "Trzmielina Fortune`a"
Zajeżdżaj! - cały bagażnik natniemy :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Any
Ja mam 2 tujki cięte na kulki
ale te talerze też pięknie wyglądają..może i ja pomyślę może coś na wionę tak zmałpuję i tak przytnę któryś z moich :roll:
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

Efektownie to wychodzi oby mi tak wyszło :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ciekawe bosai, Ty masz pomysły ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja ćwiczyłam na bukszpanie :;230
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit

Betino - dobrze liczysz ... coraz bliżej :)

Aniu (anabuko) tuje są wdzięcznym materiałem do obróbki i w kulki, i w talerze, i w spirale, i w co się jeszcze chce :wink:

Konradzie - dasz radę, bo kto jak nie ty :)

Aniu (wielkakulka) - pomysły to moja specjalność, w wolnych chwilach ... wymyślam :;230

Doroto - bukszpan to najlepsza roślina do tworzenia - potrzebna tylko wyobraźnia :wink:
pewnego razu siedziałem (tak, tak - czasem siedzę ;:306 ) i patrzyłem na stożek bukszpanowy ...
sekator w ręce i już jest spiralka :D
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie przycięty bukszpan .Masz zdolności Andrzeju ;:108 Moje zbyt małe ,żeby je formować ,bo od niedawna mam u siebie. Przycinam je nisko, bo tworzą obramowanie rabatki razem z trzmieliną .Jestem ciekawa czy pokażą się u mnie te wysokie żółte śmierdziuszki .Teraz nawet nie wiem gdzie je posadziłam ;:14 U mnie prześwituje ;:3 może będzie miły dzionek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

any57 pisze:
MagdalenaKCh pisze: czy Wasz ogród działkowy bęzie tworzył Stowarzyszenie Działkowców?
Na jesiennym zebraniu w tej sprawie przegłosowano pozostanie w ROD (90% za)
Nasze ogrody też zostają w PZD (przynajmniej na najbliższe 2 lata) - bardzo szybko okazało się, że to dobra decyzja. Mimo ustawy broniącej interesów ROD - wielu deweloperów ostrzyło sobie zęby na tereny. Masz rację Any - w kupie łatwiej ;:108
Nie mogę się doczekać roweru, działki, bebrania w ziemi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”