iwona0042,
ewa w cieszę się, że podoba się Wam żeniszek to też moja ulubiona roślina i to w tym kolorze,robiłam kiedyś próbę z sianiem różowego i białego ale to był niewypał bo kolory brudne,szmaciane...zrezygnowałam.Niewiele sieję jednorocznych ale jemu jestem wierna i sieję co roku .
Ja jeszcze nie sieję... najwcześniej u mnie ostatnie dni lutego /początek marca. A z siewami na forum różnie bywało ... wcześniej nie znaczy lepiej. Później słoneczko mocniej przez szybę grzeje , siewki nie wyciągają się i urosną do czasu wysadzenia na rabaty.
plocczanka Lucynko fakt, z każdym dniem bliżej a i z każdym dniem trudniej wytrwać.!Wczoraj pojechałam na działkę ale wiosny nie znalazłam

...W połowie stycznia jak byłam ostatnio to więcej zwiastunów wyglądało z ziemi ,wczoraj tylko niewydarzone pąki przebiśniegów.Jeszcze miejscami śnieg,tydzień temu sporo u mnie dosypało. Już temperatury plusowe zapowiadają a wtedy już niewiele potrzeba...
JolantaG to barbula.
ewamaj66 Ewciu wiem, Twoja miłość do róż jest wszem i wobec znana!

Jeżówek coraz więcej przybywa ale nie są to przynajmniej u mnie długowieczne rośliny .Jak ogólnie nie lubię fryzowanych i wyfiokowanych roślin to u jeżówek różnej maści to mi nie przeszkadza.
U mnie mimo ładnej pogody to będąc na działce wczoraj nie odczułam potrzeby robienia czegokolwiek
Jeszcze leży śnieg miejscami i jest bardzo mokro. Zauważyłam tylko,że sarny zaczęły "użyźniać"mi działkę...

Jeszcze kilka dni trzeba poczekać ,żeby cokolwiek zauważyć..nawet ciemierniki się pokurczyły a już w połowie stycznia miały ładne pąki...
Ale spotkałam sąsiadów i słyszałam jak ktoś ciął jakieś gałęzie w oddali a poza tym cisza i spokój...nawet koty nie pojawiły się...Szybko wróciłam nawet aparatu nie wyjęłam...
kogra Grażynko witaj!

U mnie jeszcze po ostatnich opadach śniegu nic się nie da zrobić bo jest mokro i miejscami leży śnieg.Ale zapowiadają się wysokie temperatury i zimy podobno nie widać.
Robót specjalnie póki co nie przewiduję bo nie bardzo bym widziała co miałabym robić

... Róż jeszcze ciąć nie będę a Ty co już cięłaś tym sekatorem?? U mnie jesienią eM większe cięcia poczynił na działce i co dalej , to nie wiem... sekator nowy sobie kupiłam i akumulatorowe nożyce do cięcia krzewów i traw również... podpowiedz co ciąć już można?
Zastanawiałam się nad przycięciem klonów bo gdzieś czytałam,że trzeba to zrobić właśnie w lutym ale nie jestem pewna,dotychczas ich nie przycinałam ...może ktoś podpowie ???
koziorozec Martuś za tyle ciepłych słów serdecznie dziękuję!

Żeniszek sobie posiej bo jest wdzięczną rośliną .
szałwia błyszcząca to też moja "żelazna"roślina do siewu

Coral Dawn
New Dawn