O Trójmieście
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: O Trójmieście
Widoki jak z ze ,,starego kina,,. Ja się chyba starzeję bo mi bardzo podobają się te stare kamiennice i podwórka 

- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Marysiu, Lusiu, od razu widać że nadajecie na tych samych falach i taki skromny odbiorca wrażeń, jak ja, wiele korzysta z tak zgranego fotograficznego duetu.amba19 pisze:Lusiu nawet nie wiesz jak się cieszę, że znowu piszemy razem w tym wątku![]()
Ze swojej strony dodam, że w obrębie Głównego Miasta, w sąsiedztwie cukierni W-Z, jest ogródek, który bardzo lubię i muszę przyznać, że czasami specjalnie skręcam z drogi, żeby nacieszyć oko pnącą różą, która tam pięknie rośnie. Przy najbliższej okazji postaram się zrobić zdjęcie i pokazać Wam o jakie miejsce mi chodzi. Okazja będzie zapewne już w Tłusty Czwartek

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Iwonko .... ja chyba też jestem ze ,,starego kina,,
Najbardziej lubię boczne uliczki, podwórka, zakamarki i strasznie mi szkoda każdego starego domu, który jest niszczony, burzony a w jego miejscu powstaje potem jakaś nowoczesną ohyda
Kasiu....może się spotkamy bo ja też wybieram się po pączki do WZ-tki
Ciekawe, który to ogródek, koniecznie zrób zdjęcie. Muszę Ci powiedzieć, że ja zwłaszcza wiosną przed wyjazdem na działkę chodzę po okolicy i zaglądam ludziom do ogródków. Patrzę na kiełkujące cebulkowe i czas mi szybciej płynie....Duet z Lusią to jedna z najfajniejszych rzeczy jaka mi się na forum przytrafiła
Taki zimowy widoczek z Parku Oliwskiego

Najbardziej lubię boczne uliczki, podwórka, zakamarki i strasznie mi szkoda każdego starego domu, który jest niszczony, burzony a w jego miejscu powstaje potem jakaś nowoczesną ohyda

Kasiu....może się spotkamy bo ja też wybieram się po pączki do WZ-tki

Ciekawe, który to ogródek, koniecznie zrób zdjęcie. Muszę Ci powiedzieć, że ja zwłaszcza wiosną przed wyjazdem na działkę chodzę po okolicy i zaglądam ludziom do ogródków. Patrzę na kiełkujące cebulkowe i czas mi szybciej płynie....Duet z Lusią to jedna z najfajniejszych rzeczy jaka mi się na forum przytrafiła

Taki zimowy widoczek z Parku Oliwskiego

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- amba19
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
Dziewczyny ale się zgrałyście
. W Parku Oliwskim też byłam i bardzo mi się podobał.
ambra -mi też bardzo szkoda starych kamiennic. W moim mieście w ciągu ok.10 lat zburzono aż pięć . Dwie z nich były z przynajmniej z początku XX wieku. Serce się kraje no ale co poradzić jak nowym właścicielom bardziej opłaca się nowe postawić niż stare remontować.

ambra -mi też bardzo szkoda starych kamiennic. W moim mieście w ciągu ok.10 lat zburzono aż pięć . Dwie z nich były z przynajmniej z początku XX wieku. Serce się kraje no ale co poradzić jak nowym właścicielom bardziej opłaca się nowe postawić niż stare remontować.
- Lusia 57
- 1000p
- amba19
O mój świecie! Lusiu wczoraj szliśmy Stolarską do przychodni na Walową i stalam przed tymi przebisniegami i napatrzeć się nie mogłam. To ,,moje pierwsze,, przebisniegi w tym roku. Niestety nie miałam ze sobą aparatu
Ale tego rannika to nie wypatrzylam. Masz dobre oko

Ale tego rannika to nie wypatrzylam. Masz dobre oko

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To ja muszę sprawdzić u siebie jak wygląda przedwiośnie.
Ranników i przebiśniegów zazdroszczę
Wam. 
Ranników i przebiśniegów zazdroszczę

- kania
No cóż, współpraca z Imageshack mi się nie układa i nie mogę zamieścić zdjęcia
. Marysiu, jeżeli chcesz na żywo zobaczyć różę, o której pisałam, to musisz się udać na ul. Ogarną. Po przeciwnej stronie W-Z-ki stoi sobie opatulona w oczekiwaniu na wiosnę.

- amba19
Krysiu - ja się wybieram dzisiaj lub w niedziele na działkę właśnie w poszukiwaniu przedwiośnia
A wczoraj w Gdańsku było ciepło, słonecznie i wydawało mi się że to już wiosna...a dzisiaj taka mgła, że nie widzę wieży Bazyliki Mariackiej( a to największy kościół w Gdańsku i nie tylko....)
Kasiu - wybiorę się na pewno po powrocie z działki
=============================================
Tak sobie ostatnio pozbierałam z różnych folderów zdjęcia gdańskich lwów, trochę się ich nazbierało...

Na początek Lwy z Ratusza Głównomiejskiego i tu mała zagadka - kto wie dlaczego patrzą w jedną stronę?

A wczoraj w Gdańsku było ciepło, słonecznie i wydawało mi się że to już wiosna...a dzisiaj taka mgła, że nie widzę wieży Bazyliki Mariackiej( a to największy kościół w Gdańsku i nie tylko....)
Kasiu - wybiorę się na pewno po powrocie z działki
=============================================
Tak sobie ostatnio pozbierałam z różnych folderów zdjęcia gdańskich lwów, trochę się ich nazbierało...

Na początek Lwy z Ratusza Głównomiejskiego i tu mała zagadka - kto wie dlaczego patrzą w jedną stronę?
- Lusia 57
- 1000p
Wiem ale nie powiem.
I czekam na więcej lwów.
Może coś dorzucę bo też mam kilka zebranych w jeden folder.

- amba19
Lusiu - wiedziałam, że Ty będziesz wiedziała
Ja się wczoraj właśnie pobawiłam i utworzyłam oddzielny folder na lwy. Na razie będę wstawiała te zdjęcia, ale w najbliższym czasie wyruszę na polowanie na kolejne lwy...
==================================
Te Lwy strzegą wejścia do Dworu Artusa

Lew Lewy

A to Lew Prawy

Ja się wczoraj właśnie pobawiłam i utworzyłam oddzielny folder na lwy. Na razie będę wstawiała te zdjęcia, ale w najbliższym czasie wyruszę na polowanie na kolejne lwy...
==================================
Te Lwy strzegą wejścia do Dworu Artusa

Lew Lewy

A to Lew Prawy
- kania
Hmmmm, a ja nie wiem dlaczego lwy patrzą w tę samą stronę
.

- Lusia 57