Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martusiu witaj ! doszły nasionka ;:196 cleome od razu posieję, maki do gleby, a tytoń to chyba też trzeba zrobić rozsadę?
Dzień piękny słoneczny, ale i u mnie w nocy mróz, na szczęście rośliny mają kołderkę ;:215 Spacer zawsze chętnie odbywam i wypatruję śliczności. Chyba zimowity posadzę wszystkie razem, bo ładnie wyglądają w kupie :lol: Miłego wieczoru i buziaki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martusiu dziękuję za piękny spacerek ;:196
Cudowne te Twoje rabaty ;:63 ;:63 ;:63
Miłego wieczoru życzę ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś nadrabiam zaległości, ;:196 spacer po Twoich rabatach nastraja mnie optymistycznie, tyle pięknych kolorów. Ja w ubiegłym roku, jak Ty z daliami zrobiłam z kilkoma liliami. Zakątek z klonami uroczy.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ,ależ Ty masz pięknie w ogrodzie ,słów brak na pochwały :D
Miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Od wczoraj spaceruję wśród Twoich rabatek, żałuję że zapachów komp nie przekazuje.
Cleome dziś wysiałam, zobaczę jak długo będzie wschodziła.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś zachwycasz rabatami jak zwykle ;:167 Powiedz jak to możliwe, że moja trytoma kwitnie pod koniec czerwca, a pod koniec lata wcale nie raczy :D Przecież to taki typowy późnoletni kwiat :D Tak mnie to ostatnio zastanawia gdy widzę je na sierpniowych i wrześniowych fotkach :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu kawkę sobie wypiłam oglądając Twoje piękne rabatki ;:138 była to bardzo przyjemna uczta dla oczu ;:196
Ziemowity super w grupce wyglądają ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Martusiu,urzekły mnie dalie ,posadzone w grupie dają wspaniały efekt kolorystyczny,w tym roku też tak zrobię posadzę na jednej nowej rabacie,tylko muszę prosić eMa o pomoc w usuniciu darni trawnika,miłego dnia ,u mnie bardzo słonecznie i bez śniegu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Martuś, dalie piękne kępy, werbena patagońska śliczna już zakupiłam nasionka a trytomy to jak pochodnie wyglądają:) Cebulowe to w kępach najładniej wyglądają szkoda kupować po 1 czy 2 cebule ja tak własnie kupiłam i nijak to wygląda:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś ;:167 ;:167
Spacer oczywiście że się przydaje zwłaszcza jak już się w domu siedzi po ogrodowych szaleństwach. :tan :tan
Piękne widoczki a zimowity w takiej pięknej ilości. ;:oj
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witaj Marto, pięknie wygląda W Twoim ogrodzie połączenie rudbekii, dzielżana i czerwonej róży! Uwielbiam takie kolorki u kwiatów . Rudbekia błyskotliwa jest piękną byliną, uwielbiam ją za ten wyprostowany pokrój i eleganckie kwiaty.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Martusiu witaj
Imponujące wrażenie robi wiąz. Prześliczny i jeszcze tak wspaniale prowadzony. Super. Zdjęcie pierwsze rewelacyjne. Profesjonalne. ;:215
Śliczne kolory u Martusi. Jest co podziwiać. Piękne dalie. Jak ich dużo. W tym roku zaryzykowałam i zamówiłam kilka dali wyższych ( od 65 do 110 cm)
Zamierzam je posadzić niedaleko oczka. Czy to dobry pomysł? Nie zaszkodzi im woda parująca z oczka w czasie upałów?
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę. ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martha dalie pięknie wyglądają w kępie a ogród zacwyca. Zrelaksowałam się spacerując po Twoim ogrodzie. Pozdrawiam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,troszkę mnie nie było,bo bawiłam się na weselu u chrześniaka męża ,potem trochę trzeba było odpocząć :uszy ,ale nie wytrzymam długo bez Was,więc jestem.

Marysiu,tytoń masz posiać 15 marca w domu, u mnie też jeszcze leży twardy,przytopniały śnieg,chociaż w dzień jest słońce i dość ciepło,może już ta zima sobie pójdzie,wszystkie rośliny lepiej wyglądają razem posadzone,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196

Tereniu,dobrze,że możemy spacerować po wszystkich ogrodach ,ja to bardzo lubię ,każdy inny i każdy ma w sobie to coś,dziękuję za miłe i ciepłe słowa,pozdrawiam i dużo buziaków ;:196

Soniu,posadziłam tak klony ,żeby dawały cień na ścieżkę ,a pod spodem dużo innych roślin,teraz cień jest duży ,bo klony się rozrosły,i mogą tam rosnąć cieniolubne,a z drugiej strony jest wystawa południowa i pełne słońce,i rosną rośliny słoneczne,pozdrawiam ;:168

Alu,dzięki,ogród w takim szybkim tempie sie rozrasta ,że sama teraz nie nadążam ,bo trzeba to wszystko opanować ,chociaż co roku jest trochę przycinany ,ale chyba za mało,pięknych snów życzę ;:19

Dorotko,zapachy dzieciństwa są w nas całe życie,przywołują beztroskie chwile z tego właśnie okresu,dlatego ja taką uwagę przywiązuję do roślin które rosły u mojej babci,ich zapach jakby tkwi we mnie i obowiązkowo musi być u mnie ,staram sie budować mój ogród na bazie zmysłów ,a zapach jest jednym z nich ,ale widzę ,że i ty jesteś wrażliwa na zapach i tęsknisz za nim,buziaczki ;:196

Aniu,sama nie wiem ,w tym roku moje trytomy kwitły do mrozów,cały rok wypuszczały nowe pędy kwiatowe,aż mi Marysia zwróciła uwagę ,że chyba dałam nieaktualne zdjęcia ,ale tak sie złożyło ,że do mnie przyjechała i zobaczyła na własne oczy ,że właśnie kwitną,buziaczki ;:196

Krysiu,witaj i dziękuje za pochlebne słowo,zawsze przychodź na kawkę ,ale myślę ,że będziesz ją piła i w realu,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Grażynko,dalie lubią nowe miejsca ,to będą pięknie rosły,ja też tą rabatę powiększę i będzie jeszcze więcej dalii ,ale też czeka mnie wywiezienie darni,u mnie leży zlodowaciały śnieg mimo ,że w dzień jest pięknie,pozdrawiam ;:168

Ewciu,ale jak cebulki sie rozrosną to będzie ich zaraz dużo,ja też nie wsadzałam ich aż tyle ,ale sie rozrastają ,ja wiem ,że my chcemy mieć wszystko szybko ,dużo i pięknie ;:306 wszyscy tu są tacy sami,razem ze mną,pozdrawiam ;:168

Kasiu,czy Ty już pracujesz w ogrodzie ,ja nie mogę ,bo sporo jeszcze śniegu u mnie,nie doszły do Ciebie nasionka?,bo już wysłałam ,tak po kolei wysyłam co tam ktoś chciał,,pozdrawiam ;:196

Beatko,rudbekia jeszcze dość długo kwitnie ,i robi wrażenie,chociaż już tyle razy miałam ją stamtąd wyrzucić ,bo byłoby miejsce na róże,ale jakoś mi jej żal,buziaczki ;:196

Sylwio,dziękuję za Twoje miłe i cieplutkie słowa ,aż chce się dalej pracować w tym ogrodzie,mówisz,że zaryzykowałaś ,że kupiłaś wyższe dalie ,bo wiem ,że wolisz niższe rośliny,niedaleko oczka też będą ,tylko ,żebyś tak posadziła,żeby nie zasłoniły jakichś mniejszych roślin,przecież jak stwierdzisz ,że to nie dobre miejsce to na drugi rok posadzisz gdzie indziej ,może nie sadź nad samym oczkiem tylko w jakiejś sensownej odległości,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Joasiu,a gdzie Ty sie podziewasz ,dziękuję za dobre słowo i wracaj do nas ,pozdrawiam;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”