Dziewczyny kochane ,dzięki za odwiedziny i miłe słowa,jak żyjecie?możecie się ruszać jeszcze?wszak dzisiaj tłusty czwartek ja wczoraj objadłam się oponkami ,świeże najlepsze i jeszcze do tego lekko ciepłe tak więc dzisiaj zjadłam dla tradycji tylko 1 pączka -ale jestem z siebie dumna
dzień piękny,wiosna za oknem słońce świeciło,ptaki ćwierkają aż się żyć chce bo ja mam nadzieję,że zima już na dobre w odwrocie a taka pogoda zapowiada nam już wkrótce wiosnę,ale póki co wspomnienia ...
Kochana żyjemy ,jutro biegi po dzisiejszym dniu bo dzisiaj to kto by nas pogonił
Dorotko wspomnienia jak zawsze cudne i mam nadzieję jak i ty ,że zima da nam już spokój a takie bajeczne widoki będziemy oglądać w realu.Cudnie dziś było i oby tak dalej :)Miłego odpoczynku
Dorotko ja dziś jestem po trzech pąkach , sama nie wiem jak to się stało ale tak się na mnie patrzyły, że nie mogłam się oprzeć . Niech ta wiosenka szybko przychodzi, bo chyba dopiero na działce spalę te kalorie
U mnie tawułki rosną w dużym półcieniu i jest im tam bardzo dobrze, do tego długo utrzymują im się kwiaty.
On ma chyba metrowy korzeń.Kiedyś go wyrzuciłem ale on nie dał się wyrugować.Odrasta znowu.Ja zapytam o piąta roślinkę z tego zestawu.Szałwia,kocimiętka ?
Janku zgadzam się w 100 % z Twoją opinią ,też go wykopałam ,posadziłam w innym miejscu,a na starym ciągle odrasta ,no ale jak ktoś lubi wysokie ,okazałe i ciekawe byliny to można go mieć,roślina o która pytasz to szałwia ,niestety jednoroczna,kupuję sadzonkę na targu bo piękna jest
Szałwię omączoną wysiewam co roku bo to jedna z moich ulubionych letnich roślin.Krwiściąga nigdy nie widziałam...jakoś nie popularny w moich okolicach .