Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę

Post »

Witaj Wandziu,świetnie wyglądasz zanurzona wśród kolorów ogrodu,mam pytanie gdzie kupiłaś princesse Alexandra of Kent,bardzo mi się podoba i bardzo pasowałaby do mojej nowej rabaty,ogród Twój ma tyle uroku,ze trudno wyjść,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandziu, wyczytałam z Twojego oblicza na fotce: "Ach, jak tu pięknie ;:173 ... spokój, cisza ... o, jaka ładna roślinka ... i ta obok też ... muszę je mieć :!: , tylko nie wiem na którą rabatę wcisnąć :roll: ? No, ale przecież nie mogę przepuścić takiej okazji ;:14 ."
Ech ... te spacerki po sklepach ogrodniczych ... ;:224 . Też je uwielbiam ;:167 , ale przy wyjściu jestem zazwyczaj tak zmęczona, głodna i stargana psychicznie ;:223 , że po przyjściu do domu padam i oczywiście wtedy dopadają mnie wyrzuty sumienia, że po co, że za ile ... Okropność :twisted: .
Mimo to poleciałabym już dziś ... :lol: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu właśnie wróciłam z obchodu ogrodu.
Też myślałam już o kulkowaniu, ale jeszcze jest trochę śniegu i ziemia zamrożona, więc muszę trochę poczekać.
Ale jak tylko reszta śniegu zniknie zabieram się do pracy. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu obojętnie gdzie będziesz wśród zieleni ... szkółki, centra ogrodnicze czy u siebie
to widzę, że z zielenią Ci do twarzy
W takim towarzystwie świetnie się czujesz i nawet strojem do niego pasujesz :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Przepiękny profesor Kownas,no i kuszący ze względu na kolumnowość.Zawsze można gdzieś go wcisnąć.Oj podoba mi się baaardzo.U mnie jeszcze zalega śnieg na rabatkach więc nic przyginać,kulkować nie mogę.Twoje zdjęcie ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uroczo wyglądasz w tym morzu zieleni,ostatnie zdjęcie urzekające
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam nadzieję, że w tym roku razem pobrodzimy, przynajmniej tam gdzie Ty na pierwszym zdjęciu.
Coraz bliżej wiosny a ja staję sie coraz bardziej niecierpliwa. Jak ja bym chciał już chwycić za łopatkę. Nawet czekam niecierpliwie na pierwsze koszenie.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Jak my się znamy i rozumiemy - Monika Rozeta wszystko napisała :wink: Bardzo sympatyczne zdjęcie Wanda!

Też się zastanawiam nad tulipanami - pisałaś u Ilonki....moje mają bardziej mokro niż u Ciebie. To dlatego zawsze marnieją już w drugim sezonie. Dlatego ostatniej jesieni sporo dosadzałam.

Jestem dobrej myśli, w twoim ogrodzie jest im zdecydowanie lepiej. Będę czekać na twoje relacje tulipanowe.

To moje ulubione wiosenne kwiaty. Ostatnio nawet znalazłam u rodziców czarno-białe zdjęcie, jak mam około 2 lat, w ogrodzie, z tulipanem ;:oj - to wyjaśnia cała sprawę, bo przecież nie pamiętam dlaczego mi się tak porobiło :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Dzisiaj cudny, słoneczny dzień, podobno pierwszy z wielu kolejnych, jakie nas czekają ;:138
Jednym słowem, Twoje marzenia Wandeczko, o rychłym brodzeniu wśród zieleni, zupełnie uzasadnione ! To naprawdę już niedługo :heja
Przebiśniegi, krokusy, stokrotki, niezapominajki, tulipany, hiacynty, pierwiosnki i bratki - przybywajcie, już czas ! ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wandziu! U Szmita 2 marca ponoć otwierają :;230
To niesprawiedliwe, że zimą szkółki zamknięte! :;230 Teraz człowiek mógłby spokojnie pojechać przepatrzeć co i jak...tyle, że u nich też zima! :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piękny ten Twój ogród, ;:138 a róże niezmiennie podziwiam. Czy jasna, różowa do Artemis pasowałaby. :?: Strasznie ciemna jestem z róż, chyba zwariowałam, ale może domówię. ;:218 Jakby nie choroba, to dziś biegałabym po ogrodzie, u nas piękne słońce i 7 stopni było.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Wandziu, odzywam się nieśmiało po dłuższej nieobecności :oops: , choć czasem cichcem zaglądałam. W przyszłym roku na pewno kupię kilka róż więc zaczynam się nimi interesować nie tylko jako obiektami do podziwiania. Wiosna idzie, dzisiaj tak ślicznie słoneczko świeciło ;:65
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miwia, a ty myślisz, że ja to mogę beznamiętnie oglądać róże u innych? Stale jakaś nowa mi się podoba. Już teraz robię ewentualną listę na jesień, gdyby coś tam wypadło w ogrodzie :roll: Fajnie się ogląda, przyjemnie. Zobacz, dzięki temu oglądaniu już dobrnęliśmy wspólnie do wiosny.
April, ja bardzo lubię ubierać się na zielono, tak jak ty na niebiesko, a więc w szkółce to nawet trudno mnie zauważyć :;230 Joluniu, z chęcią przyjełabym kawałeczek tej jasnej hosty ;:196
Koziorożec, kupiłam Princessę w Rosarium, a właściwie forumka mi kupiła, jak kupowała dla siebie. Dzięki Asi w ogóle zauważyłam tę różyczkę.
Rozetko, dokładnie opisałaś ten stan błogości, jak ogarnia nas w otoczeniu roślin. Dysfunkcja?
Kogra, ja nie o kulkowaniu, bo faktycznie ziemia twarda, ale o przywiązywaniu poziomo do podpór, bo to już zdaje się można robić. Chyba w weekend zacznę, bo już znieść nie potafię tego bezruchu..
Chirstinkrysia, zieleń jest the best. Nawet ściany w domu mam zielone. Niektóre.
An-ka, Pofesor świetny, zwłaszcza gdy się go teraz ogląda, bo promienieje on jak słoneczko.
Dorcia, dzięki, rośliny zawsze wpływają na mnie dobroczynnie, więc wyaz twazy mam rozanielony.
Margo, no ja nie mogę, a skąd ty wiesz, gdzie ja sobie brodzę? Po czym poznałaś?
Justi, ja też pamiętam tulipany z dzieciństwa i młodości, ale głównie pierwszomajowe. Faktem jest, że tamte czerwone kwitły latami na jednym miejscu. A dzisiejsze to w zasadzie jednoroczne. Niezależnie od odzaju gleby zresztą.
Mufeczko, a ja właśnie o Tobie ostatnio myślałam w związku z dzwonkiem dalmatyńskim. Wyobaź sobie, że udalo mi się kupic w markecie. Ale one są fioletowe, a ty chyba pisałaś o niebieskich? Wolałabym niebieskie, lecz nie było.

Marketowy dzwonek dalmatyński "Royal". Jak go przechować do kwietnia, żeby nie padł w domu? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Obrazek

Obrazek

Renzal, i ty też wiesz, skąd to zdjęcie? Jakim sposobem? Przecież tylko listki widać i mnie, nic więcej ;:173

Cyma, moim zdaniem bardzo pasowałyby róże jasnoróżowe do Artemis. Gdyby jeszcze koło nich posadzić lawendę lub szałwię, to wyglądałoby świetnie. Pastelowo i spokojnie.

Jode, ha, ha! Jolu, a jednak i ty się nie oparłaś różom. No popatrz, ja nie wiem, co one w sobie mają, że mimo wszelkich [ostanowień, zawsze się w końcu łamiemy :;230 Dzień był dzisiaj cudowny, nie mogłam wysiedzieć w domu i coś tam już podłubałam na rabatach. Życie w nas znów wstępuje :heja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu nie stawiaj dzwonka nad kaloryferem i podlewaj oszczędnie.
Na pewno przetrzymasz go do wiosny.
Mój już będzie kwitł trzeci sezon w gruncie bez okrywania.
Ja już zaczęłam sezon - przycięłam dzisiaj winorośl. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja w zeszłym roku jak zakończył kwitnienie,przycięłam tuż nad ziemią i postawiłam w chłodnym miejscu,a na wiosnę na działkę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”