Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
"Pieśń o poranku" Paulliny Simons.
Kobieta ma cudownego męża, dzieci, dom, który uwielbia. Przypadkowe spotkanie z młodszym nieznajomym mężczyzną odmienia jej idylliczne życie.
Kobieta ma cudownego męża, dzieci, dom, który uwielbia. Przypadkowe spotkanie z młodszym nieznajomym mężczyzną odmienia jej idylliczne życie.
Pozdrawiam, Kasia
- andziula30
- 200p
- Od: 9 kwie 2012, o 16:32
Cichy wielbiciel - Olga Rudnicka
Stalking- dręczenie psychiczne i niszczenie emocjonalne... Facet żyje urojeniami.Przez takiego psychola Julia traci pracę, przyjaciół i nie wiele brakowało, że i matkę i chłopaka.
Książka jest pełna emocji, czyta się świetnie.
Stalking- dręczenie psychiczne i niszczenie emocjonalne... Facet żyje urojeniami.Przez takiego psychola Julia traci pracę, przyjaciół i nie wiele brakowało, że i matkę i chłopaka.
Książka jest pełna emocji, czyta się świetnie.
I niech patrzą liście, tak łatwo upaść jak one wszystkie.
Niech kwiaty zobaczą, że ludzie choć tańczą razem, sami płaczą...
Niech kwiaty zobaczą, że ludzie choć tańczą razem, sami płaczą...
- lelumpolelum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Heh, mój chłop tak samo podsumował te książkimirzan pisze:Kończę czwartą książkę Marka Krajewskiego i to będzie ostatnia tego autora,jaką przeczytam.
Mniszkówna dla chłopów, chociaż czyta się sprawnie.

Ja skończyłam wczoraj "Księgi Jakubowe" Tokarczuk i, chociaż przez pierwszą ćwiartkę przerażał mnie bezmiar stron do pokonania, potem runęłam w opowieść bez pamięci i teraz żal mi, że to koniec. Piękna, klasyczna w formie wyprawa w tajemnicze i egzotyczne zakamarki przeszłości

- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
No to Księgi Jakubowe mam na celowniku. Przeczytałem A ziemia płonie, początki 16 wieku.
Miachawelli,Leonardo,Cesare Borgia,syn papieża walczą zbrojnie i intelektualnie. Właściwie każdy
z każdym, miasta Włoskie walczyły ze sobą strasznie.Zabrakło pieniędzy na pałac czy pomnik,to napadało się na sąsiada.
A teraz przerabiam Salmona,, nazwiska nie wymienię, aby jakiejś plagi nie wywołać. Pisarz
wybitnie inteligentny, a książka fantazja absurdalna.
Miachawelli,Leonardo,Cesare Borgia,syn papieża walczą zbrojnie i intelektualnie. Właściwie każdy
z każdym, miasta Włoskie walczyły ze sobą strasznie.Zabrakło pieniędzy na pałac czy pomnik,to napadało się na sąsiada.
A teraz przerabiam Salmona,, nazwiska nie wymienię, aby jakiejś plagi nie wywołać. Pisarz
wybitnie inteligentny, a książka fantazja absurdalna.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba w podobnym duchu: Tajemniczy uśmiech Nicci French. Całkiem niezłaandziula30 pisze:Cichy wielbiciel - Olga Rudnicka
Stalking- dręczenie psychiczne i niszczenie emocjonalne... Facet żyje urojeniami.Przez takiego psychola Julia traci (...)
z opisu książki:
Doskonały thriller psychologiczny o odrzuconej miłości, która przeradza się w obsesję
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/154016/t ... zy-usmiech
- lelumpolelum
'Ziemia płonie' dobrze wygląda, trzeba będzie przyfilować w bibliotece
Ja teraz czytam "Noc w Lizbonie" Remarque`a. Piękny język, wnikliwość i typowa dla autora zdolność operowania skrótem myślowym.
Ta książka traktowana jest jako jedna z najpiękniejszych historii o miłości ale, mówiąc szczerze, bardziej zajmowało mnie to, co dzieje się w tle. Starzeję się czy co?

Ja teraz czytam "Noc w Lizbonie" Remarque`a. Piękny język, wnikliwość i typowa dla autora zdolność operowania skrótem myślowym.
Ta książka traktowana jest jako jedna z najpiękniejszych historii o miłości ale, mówiąc szczerze, bardziej zajmowało mnie to, co dzieje się w tle. Starzeję się czy co?
Płonącą ziemię,mogę Ci wysłać,bez potrzeby zwrotu.
- lelumpolelum
Dzięki, Mirzan, gdyby nie było u mnie w bibliotece to się zgłoszę 

Cytat z tej książki: Mówić dobrze,o nikczemnym człowieku,to tak,jak mówić źle o dobrym.
Czasem dla jednego zdania warto książkę przeczytać.
Nie mogę namierzyć autora słów: Praca jest rzecz sprośna.
Czasem dla jednego zdania warto książkę przeczytać.
Nie mogę namierzyć autora słów: Praca jest rzecz sprośna.
W ubiegłym roku przerabiałem pisarza Kaden-Bandrowskiego. Był on przez jakiś czas ,adiutantem
marszałka Piłsudskiego.
Książki przedstawiają obraz polityczny kraju,z czasów międzywojennych.Przypomniała mi się książka, która jest scenariuszem, do sytuacji dzisiejszej. Czarne skrzydła.
Historia dzieje się na Śląsku. Kopalnię ma odwiedzić lider jednej z ważniejszych w kraju partii.
Pełna gala, wszystkie flagi na maszt. W międzyczasie przypętał się synalek tej Osoby. wałęsa się,
między dziwkami a biznesmenami.To jest wątek,który ma urozmaicić sens ksiązki.
A sens jest taki: Polskie kopalnie produkują węgiel zbyt tanio. Przeszkadza to dla konsorcjum
niemiecko-francusko-angielskiego. Na dyrektora kopalni zostaje ,, zasadzony,, świetny fachowiec.
Fachowiec od wykańczania kopalń. Przez jakiś czas,radzi sobie doskonale. Pewnego razu, na planach
wyrobisk, domalował maleńką kreskę. Tylko pół centymetra. Geodeta zakładowy był stale pijany,
więc nikt tego nie zauważył. A pół centa na mapie,to było 5m chodnika,którym przebito się do pola
pożarowego.Psiknął dym,ogień, ludzi podusiło,co nie miało żadnego znaczenia. I konkurencja
załatwiona.
Przedstawiono w książce sytuację gospodarczą kraju,szczególnie regionu Śląskiego. Ludzie stoją pod
bramami,czekają na zatrudnienie. Kobiety na przeróbkę, to taki dział powierzchniowy kopalni, muszą
świadczyć usługi,przełożonym,to normalka. Panuje gruźlica, baba chora, do pracy niezdolna, ciężarem
jest, pomóc jej trzeba, w szybkim zejściu.
Związki z partią wiodącą uzgadniają,strajk zacząć, kiedy skończyć, co z tego będziemy mieli. A może robolom też się coś dostanie?
Akcent pozytywny, tego Prezesa, wrzucono do płonącego szybu, to taka dziura w ziemi, ok pól kilometra głęboka.
Jeszcze lepsze scenariusze dla naszej arystokracji, pisał Dołęga -Mostowicz.
marszałka Piłsudskiego.
Książki przedstawiają obraz polityczny kraju,z czasów międzywojennych.Przypomniała mi się książka, która jest scenariuszem, do sytuacji dzisiejszej. Czarne skrzydła.
Historia dzieje się na Śląsku. Kopalnię ma odwiedzić lider jednej z ważniejszych w kraju partii.
Pełna gala, wszystkie flagi na maszt. W międzyczasie przypętał się synalek tej Osoby. wałęsa się,
między dziwkami a biznesmenami.To jest wątek,który ma urozmaicić sens ksiązki.
A sens jest taki: Polskie kopalnie produkują węgiel zbyt tanio. Przeszkadza to dla konsorcjum
niemiecko-francusko-angielskiego. Na dyrektora kopalni zostaje ,, zasadzony,, świetny fachowiec.
Fachowiec od wykańczania kopalń. Przez jakiś czas,radzi sobie doskonale. Pewnego razu, na planach
wyrobisk, domalował maleńką kreskę. Tylko pół centymetra. Geodeta zakładowy był stale pijany,
więc nikt tego nie zauważył. A pół centa na mapie,to było 5m chodnika,którym przebito się do pola
pożarowego.Psiknął dym,ogień, ludzi podusiło,co nie miało żadnego znaczenia. I konkurencja
załatwiona.
Przedstawiono w książce sytuację gospodarczą kraju,szczególnie regionu Śląskiego. Ludzie stoją pod
bramami,czekają na zatrudnienie. Kobiety na przeróbkę, to taki dział powierzchniowy kopalni, muszą
świadczyć usługi,przełożonym,to normalka. Panuje gruźlica, baba chora, do pracy niezdolna, ciężarem
jest, pomóc jej trzeba, w szybkim zejściu.
Związki z partią wiodącą uzgadniają,strajk zacząć, kiedy skończyć, co z tego będziemy mieli. A może robolom też się coś dostanie?
Akcent pozytywny, tego Prezesa, wrzucono do płonącego szybu, to taka dziura w ziemi, ok pól kilometra głęboka.
Jeszcze lepsze scenariusze dla naszej arystokracji, pisał Dołęga -Mostowicz.
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
"Uwikłanie" Zygmunt Miłoszewski.
Jeden z pacjentów znanego psychiatry biorący udział w terapii ustawień Hellingera zostaje zamordowany. Dociekliwy prokurator Teodor Szacki rozpoczyna żmudne śledztwo.
Kiedyś oglądałam film, fajny, książkę też się fajnie czyta (jak do tej pory)
Jeden z pacjentów znanego psychiatry biorący udział w terapii ustawień Hellingera zostaje zamordowany. Dociekliwy prokurator Teodor Szacki rozpoczyna żmudne śledztwo.
Kiedyś oglądałam film, fajny, książkę też się fajnie czyta (jak do tej pory)

Pozdrawiam, Kasia
Rozpocząłem Miłoszewskiego Ziarno Prawdy.
- lelumpolelum
Bardzo jestem ciekawa wrażeń, Mirzan, tydzień temu byłam na tym w kinie(raz w miesiącu jest objazdowe w mieście 20 km ode mnie
)
Gaura, "Uwikłanie" fajne, podobało mi się. Złowieszcze.
Teraz zaczęłam "Co kryje twoje imię" Clary Sanchez, o nazistach ukrywających się w Hiszpanii po wojnie, niekiedy na zaproszenie samego Franco. Zapowiada się interesująco.

Gaura, "Uwikłanie" fajne, podobało mi się. Złowieszcze.
Teraz zaczęłam "Co kryje twoje imię" Clary Sanchez, o nazistach ukrywających się w Hiszpanii po wojnie, niekiedy na zaproszenie samego Franco. Zapowiada się interesująco.
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roman Bratny "Wśród nocnej ciszy"
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam