Moje storczykowo - Jeanne
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dusia, dzięki za identyfikację
a ten twój pęd nie ma jeszcze pączków
to gigant będzie 

a ten twój pęd nie ma jeszcze pączków

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
coś już się na końcu zaczyna pojawiać (łuski, z których wyrosną pączki), ale pączki są jeszcze strasznie maleńkie, jeszcze nie wyszły z łusek. rośnie też odgałęzienie z węzła. pędzik już się na końcu ładnie wygiął, może będzie się tak ślicznie zwieszać jak przy poprzednim kwitnieniu.Jeanne pisze:Dusia, dzięki za identyfikację![]()
a ten twój pęd nie ma jeszcze pączkówto gigant będzie
- Jeanne
- 1000p
Joasiu, Wando, dziękuję za odwiedziny, i pochwały
teraz wszystkie musimy cierpliwie czekać aż pojawią się kwiaty, a to troooochę potrwa jeszcze
Basiu, nie masz czego zazdrościć, naprawdę
u Ciebie też jest pięknie, masz kilka cudnych "drzew" których z kolei ja zazdroszczę
nie wspominając o innych cudeńkach
A jeśli chodzi o ilość pędów to faktycznie trochę ich jest, będzie kolorowo ale póki co samo zielsko
tylko jeden biały kwitnie, no i jeden kwiat "mućki" (ma jeszcze jeden pączek, ale coś baaaardzo wolno rośnie
). Pewnie w okolicach Bożego Narodzenia zakwitną, no różowy mam nadzieję wcześniej, może już za około miesiąc

Basiu, nie masz czego zazdrościć, naprawdę

A jeśli chodzi o ilość pędów to faktycznie trochę ich jest, będzie kolorowo ale póki co samo zielsko

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Soniu, o pleione zapomniałam całkiem
tzn rośnie sobie w ogrodzie (nie ma w tej chwili już liści), zostawię je na zimę pod ściółką, zobaczymy czy przeżyje, podobno w naszym klimacie zimuje spokojnie
może zakwitnie na wiosnę, ciekawa jestem jakie ma kwiaty
A do fotek Dziewczyny mnie zmobilizowały, bo też jakoś się zebrać nie mogłam

A do fotek Dziewczyny mnie zmobilizowały, bo też jakoś się zebrać nie mogłam

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Jeanne moim storczykom dobrze zrobiło, gdy przestałam je codziennie gnębić, a i rzadsze podlewanie też korzeniom na zdrowie wyszło
więc pewnie i Twoje pleione w przyszłym roku pokaże swoje wdzięki
tak patrzę na aukcjach internetowych na storczyki ogrodowe, ale coś mnie powstrzymuje przed zakupem, może jeszcze nie dojrzałam do takich zakupów

tak patrzę na aukcjach internetowych na storczyki ogrodowe, ale coś mnie powstrzymuje przed zakupem, może jeszcze nie dojrzałam do takich zakupów

- Storczykowa
u mnie też jest trochę pędzików, biały może za niecały miesiąc zakwitnie, a pozostałe, te, co mają jeszcze maleńkie pędy, nie wcześniej niż za 3 miesiące. ten 50 cm pęd na białym wyrósł na początku sierpnia, powoli będzie zawiązywał pąki, ale jeszcze w tym miesiącu nie zakwitnie.Jeanne pisze:Joasiu, Wando, dziękuję za odwiedziny, i pochwałyteraz wszystkie musimy cierpliwie czekać aż pojawią się kwiaty, a to troooochę potrwa jeszcze
![]()
Basiu, nie masz czego zazdrościć, naprawdęu Ciebie też jest pięknie, masz kilka cudnych "drzew" których z kolei ja zazdroszczę
![]()
A jeśli chodzi o ilość pędów to faktycznie trochę ich jest, będzie kolorowo ale póki co samo zielskotylko jeden biały kwitnie, no i jeden kwiat "mućki" (ma jeszcze jeden pączek, ale coś baaaardzo wolno rośnie
). Pewnie w okolicach Bożego Narodzenia zakwitną, no różowy mam nadzieję wcześniej, może już za około miesiąc
![]()
U mnie pędy też coraz większe
niestety nie moge oglądać ich na codzień ponieważ sie przeprowadziłam, na razie zabrałam ze soba tylko sabotka, i mój ostatni prezent, prawdopodobnie jest to miltassia, i mam podopieka biłego phalaenopsisa mojego chłpaka, mam nadzieje, że uda mi sie go doprowadzic do kwitnienia, chociaz może byc trudno gdyż nie był naważony
A co do mojego Pphiopedilum to sa 2 paki, każdego dnia coraz większe 

- Storczykowa
to czemu nie zabrałaś storczyków? ja bym nie wytrzymała, gdybym była daleko od moich storczyków. a moje też nie były nawożone, a pędy puszczają.monisia pisze:U mnie pędy też coraz większeniestety nie moge oglądać ich na codzień ponieważ się przeprowadziłam, na razie zabrałam ze soba tylko sabotka, i mój ostatni prezent, prawdopodobnie jest to miltassia, i mam podopieka biłego phalaenopsisa mojego chłpaka, mam nadzieje, że uda mi się go doprowadzic do kwitnienia, chociaz może być trudno gdyż nie był naważony
A co do mojego Pphiopedilum to sa 2 paki, każdego dnia coraz większe
Jeanne pisze: ... Basiu, nie masz czego zazdrościć, naprawdęu Ciebie też jest pięknie, masz kilka cudnych "drzew" których z kolei ja zazdroszczę
![]()

Jeanne, moja zazdrość

Moje storczyki są u mnie krótko i większość z nich jeszcze kwitnie.
Młodych pędów natomiast zawszeć mało, bo to takie radosne i optymistyczne widoczki ... brrrr ... nie cierpię zbliżającej się szrości, krótkich dni i zimna

Pozdrawiam, Baśka