Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

U mnie zarówno w mieście jak i na działce podobna pogoda. Zasypane i szarówka. Bez wiatru chociaż.
A te różyce koło Chopina to w bieli tak? Artemis byłby dobrym wyborem.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu Artemis jest naj jak dla mnie :D
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

cyma2704 pisze: Zgodnie z zasadami dobrego ogrodnictwa, należy sadzić dużo jednego gatunku. ;:108 Pięćdziesiąt powojników wielokrotnie przebija tę zasadę. ;:138 Może coś tam mi się udaje, ale dzisiaj łamię się i chyba dokupię róż. ;:145
Soniu :wit
Tej zasady dobrego ogrodnictwa nie znałam i bardzo dobrze :wink: Moim zdaniem dobre ogrodnictwo objawi się tym, że kochamy własny ogród i to, co w nim sami stworzyliśmy. Mam działkę niewiele większą od Twojej. I sporą część zajmuje parking z garażem, ścieżki, szklarnia, wiata na drzewo. Nie wyobrażam sobie, że sadzę wyłącznie hortensje, jak chciejstw mam tyyyyle albo jeszcze więcej :D
Popieram Przedmówczynie i podzielam w pełni opinię o Twoim cudnym i pięknie rozplanowanym ogrodzie. Dla mnie jesteś Mistrzynią w tworzeniu zadbanego ogrodu :)
Też jestem ciekawa Twoich typów różyczkowych.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś trzmieliny nic nie jest w stanie zniszczyć, zawsze odbije z korzenia. Na zdjęciu obwódka z dwu pociętych na kawałki krzaczków trzmieliny. Wszystkie nawet najmniejsze kawałki się przyjęły. Cierpliwie poczekaj. ;:108 Przetacznik jest ładny i po pierwszym ścięciu, kwitnie do późnej jesieni. ;:215

Obrazek

Jolu wysokich nie planuję, bo różanka pod oknem, a przede wszystkim na pewno by zmarzły na tych moich polach. ;:223 Raczej różową lub białą, nie wyższą niż 1,5 metra. Chopin nie jest biały, raczej lekko kremowy.

Sabinko dzięki. Są smukłe trawy, np ostnica, która ma ok 30-40 cm. Jest zwiewna, i można ją wcisnąć między bylinami. Jednak trawy muszą Ci się przede wszystkim podobać we własnym ogrodzie. ;:196 Niestety przetacznik Christa ma u mnie ok. 90cm wysokości. Mam jeszcze różowy, chyba kłosowy, ten ma 30 cm.

Wandziu dzięki. ;:196 Na moim piasku z niewielką domieszką gliny rośnie taki wysoki i ładnie kwitnie. Może zrobić mu drenaż i odżyje, ;:168 nie przepada za wysokimi wodami gruntowymi.

Madziu u nas dziś odwilż, a wczoraj wieczorem na podjeździe do garażu mieliśmy 100m lodowiska. ;:202 Właśnie pooglądałam tę piękność. ;:215 Doczytałam, że raczej zdrowa. Teraz tylko namiary na sklep. ;:180

Aniu dzięki, :) pewnie będzie ona, tylko jak dużo miejsca potrzebuje, bo nie wiem ile zamówić i gdzie. :?:

Mireczko
jesteś miła, ;:196 ale jeszcze dużo muszę się nauczyć. To maksyma mojej znajomej ogrodniczki, która mnie napomina "nie sadź po jednej, ale kilka lub kilkanaście sztuk". Czasem ją posłucham, choć mój ogród ogląda tylko na fotografiach i całe szczęście. ;:306 Mam jeszcze sporo niezagospodarowanego miejsca, więc parę chciejstw się zmieści. ;:65 Ania poleca Artemis, to trudno jej nie posłuchać. ;:108
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu, ale moja psina z korzeniami ją wyrywa i obgryza więc raczej tego nic nie przetrwa:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu wkleiłam Ci u siebie kilka jego zdjęć. Dodam, że są to jego najgorsze zdjęcia. Kwitł dużo piękniej i bujniej. Ale nie zrobiłam zdjęć. Nie jestem ekspertem różanym i dopiero się uczę. Cieszę się że go kupiłam bo naprawdę pięknie rośnie i kwitnie. A co najbardziej mi się chyba u niego podoba to to, że nie zawiesza główek jak niektóre angielki.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,przetacznik rewelacyjny,ma chyba takie matowe liście ,w ogóle rabaty super,każda z jakąś obwódką ,fajnie to wygląda ,bo są wytyczone takie granice,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Sonia dużo fachowych porad nam udzielasz ;:215 , mam 2 duże trzmieliny które wciąż przycinam ale nigdy nie próbowałam ukorzeniać.W tym roku zaczynam ukorzeniać bukszpan i trzmielinę ,być może doczekam się obwódek takich jak Ty masz. ;:168
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję wszystkim, że zaglądacie. :) Odpowiem, jak ozdrowieję, nawet siedzieć nie mogę. ;:222 Pozdrawiam ciepło. :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

No to Zosiu zdrowiej, bo nasiona wysłałam. ;:7 ;:7 Zdrówka życzę.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu kuruj się i szybko wracaj do zdrowia ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdrówka życzę ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu dużo zdrówka. Czekamy na ciąg dalszy Twoich zdjęć. Może masz jeszcze więcej zdjęć swoich traw?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bidulo, czytam że zachorzałaś. Taka pora dziwna. Ni to zima, ni to co innego. Pozdrawiam serdecznie i tulę ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu zdrówka życzę,u mnie dziś dość ładna pogoda ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”