Witaj Marysiu !
To niestety nie ferie , za stary jestem , tylko upragniony tydzień urlopu od pracy, od poniedziałku zaczynam
Dziękuję za odwiedziny,zapraszam częściej Wszystkiego Najlepszego i miłego weekendu
Witaj Bartoszu, no u Ciebie już całkiem wiosennie, ładne sieweczki arum cornutum, ja mam tylko italicum i palczychę.
Datura pięknie już ruszyła a w jakim jest kolorze.
Witaj Stasiu !
Witaj w moich skromnych progach sieweczki nie są arum cornutum tylko arum maculatum (obrazki plamiste)
Datury są w kolorze różowym takie pospolite jeszcze jedna stoi w piwnicy ale nie wiem czy to żółta czy biała
Zapraszam
Witaj Ewa !
Miło Cię gościć w moim ogródku Do wiosny jeszcze niestety trochę zostało czasu ale już niedługo Za dużo miejsca na przechowywanie roślinek nie mam ale zawsze je gdzieś wcisnę,nawet na szafę.
Zapraszam
Bartoszu o tym Arum czytałam właśnie na internecie ciekawe jak wyjdzie w rzeczywistości czasami zdjęcia są solidnie zakłamane ale ciekawie wyrasta z tej bulwy tak sztywno i prosto myślę że trzeba by to sadzić jedno obok drugiego w kępach będzie lepszy efekt.Zresztą twoja roślinka jak uważasz ja mało kiedy się nie mylę.
Witaj Jolu
Witam Cię serdecznie w moim ogródeczku Arum Cornutum wyrasta zawsze takie same najpierw kwiat a potem wsadza się do ogródka i rośnie liść Zobacz w cz.1 ta jest kwitnące arum cornutum,Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie
Jestem z powrotem pomyliłam nazwę rośliny z nazwą firmy ale ciekawy ten d - culus czy jakiś tam i jak wiesz co było powodem tego pęknięcia i zagniwania rośliny? Żeby w tym roku tak ci nie zrobił kawału.Ja wolę takie pospolite bo jest wiadome co ma być a co nie chociaż nikogo tym nie zaskoczę ale lubię kwiatki ogrodowe do domowych nie mam zbytniej cierpliwości z tym podlewaniem.
Bartku!!
O i siewy już masz
I Widzę,że już skupujesz różne kwiatuchy.
Ja dopiero kilka nasion kupiłam.Jakoś w tym roku wszystko mi ślamazarnie idzie
Ale po mału i ja się rozkręcę i zacznę kupować znowu jak sroka co mi w oczy wejdzie , taką już się znam;:306