Dziki zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dziki zakątek

Post »

Mało miejsca mam już :). Wysiałam sałątę kruchą i pomidory. Sałata cudnie rośnie, a pomidory siedzą cicho, nic nie wzeszło. W tamtym roku miałam jakąś szałwię, ale szybko się osypywała i stały takie brzydkie badyle, może to inna szałwia była. Z wysokich kwiatów chcę mieć cynie, naparstnice, lwie paszcze, liatrę jeszcze. Ogólnie też słoneczniki siać będę bo takie ładne , pasują do wiejskiego ogródka.

Obrazek Obrazek
hiacynty, cudne

Obrazek
taki gość mnie odwiedził :D jesienią

Obrazek

-- 10 lut 2015, o 13:00 --

Obrazek

tamten rozmiar zdjęc za duży był. :D

Obrazek
moje storczyki. :)
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne roślinki i super goście :D ja daję rozmiar640x480 muszę lecieć za dużo sobie pozwoliłam pierogi ze śliwką trzeba lepić pa. ;:138
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

miłego dnia wszystkim. :D
lojka smacznego :)
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto witaj ,wcale już nie dziki ten zakątek , powoli ,powoli i będzie ok :D .
Bardzo fajny korzeń jak masz ich kilka to będzie super wyglądało między kwiatami ;:65 .
Już nie mogę doczekać się wiosny , dzisiaj znowu dokupiłam nasion , a obiecałam ,ze nie będę :;230
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Tamaryszek francuski nie znam takiego ale zaraz się posilę wujkiem google.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Drzewko cudne, oby mi nie uschło. Posadziłam je w najbardziej suchym zakątku ogrodu. :) Może nie będzie z nim tak zle.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj Marto, ja też jestem z podkarpackiego. Zajrzałam co Ciebie z ciekawości i powiem Ci że zazdroszczę Ci tych początków. Teraz masz doskonały czas aby przemyśleć nasadzenia bo potem jak się nasadzi i przesadza to kłopot jest. Różyczki cudne kupiłaś, Ania dobrze radzi posadź lilie to ładny duet jest hihi oczywiście moim zdaniem:) Praca w ogrodzie jest niezwykle satysfakcjonująca, stworzysz wspaniałe miejsce wytchnienia dla siebie i Twoich najbliższych. Jesteś już na FO więc inspiracji znajdziesz tu tysiące a co Ci się podoba i przenoś do siebie:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wpadłam do Ciebie z wizytą i będę śledzić Wasze zmagania! :wit
Pomysł z podniesionymi rabatami w takim terenie jest bardzo trafiony i pomoże uratować część roślinek, zwłaszcza takich, które nie lubią "mokrych nóżek" jak choćby sasanki. Podpowiedzi Forumek o odwodnieniu jednak chyba będziecie musieli wykorzystać.
Zaciekawił mnie fakt, że nie masz blisko sąsiad i myślę, że powinnaś traktować to jako plus. W przypadku małej działki mocno namawiałabym na optyczne jej powiększenie, ale w Twoim wypadku nie ma takiej potrzeby! :;230
Przemyśl dokładnie plan działki (ja nie miałam na to czasu ;:223 ) i zaplanuj jaki ogród byś chciała, a później pomalutku go realizuj! Namawiam Cię na zakup zwłaszcza krzewów, które dają później niesamowity efekt. Ja zaczynałam działkę z totalnym brakiem kasy ;:223 , ale teraz wiem, że wypominane przez wszystkich drobne zakupy - teraz duże krzaczory. Sama kupiłam w tym roku tamaryszki ;:333 i nie tylko.
Masz już sporo pięknych roślinek i wierzę, że w tym sezonie będziesz zadowolona z ogrodu! ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Witaj u mnie Ewo. :D Mam już kilka pomysłów, Staram się z rozmysłem zaplanować. :) Ale wiadomo jak to jest . Na razie staram się kupić na 3 miejsach. PRzed domem planuję trochę zastawić. I będę dokupować jodły, zależy mi na choince przed domem , żeby na Boże Narodzenie ubrać w swiatełka. Poza tym ten centralny punkt ogrodu ma być dekoracyjny i tam są róże i będą inne roślinki , a za domem ma być miejsce odpoczynku i tam planuję. Ostatnio miałam hamak i tam coś posadzę, są już krzewy i cebulki kwiatów. Pokaże wiosną jak coś urośnie. ;:138

-- 11 lut 2015, o 12:56 --

Renatko, posadziłąm kilka krzewów, uwielbiam te kwitnące najbardziej. Niech sobie już powoli rosną. I kwiaty jednoroczne też fajnym rozwiązaniem są zanim cokolwiek urośnie. Bardzo by mi tutaj pasował ogród w stylu wiejskim, naturalistycznym. Chyba bym się czuła w takim najlepiej. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam do obserwowania zmian.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Drugi hiacynt kwitnie, ale kwiaty drobniejsze, ale też cudo.
Obrazek
Awatar użytkownika
lulupakulu
50p
50p
Od: 30 kwie 2014, o 10:20

Post »

Cześć Rozano! :wit

Twój zakątek zapowiada się bardzo ciekawie. Życzę powodzenia w dalszych zmaganiach :)
Zazdroszczę Wam własnych ogrodów... ja jeszcze nie mam własnego, ale mam mały skrawek do upiększenia przy wynajmowanym mieszkaniu na wiejskim osiedlu. Też już zakupiłam hiacynty, ale wybierałam malutkie, żeby dłużej się nimi cieszyć, zanim będzie na czym oko zawiesić w "moim" ogródku :wink:

Pozdrawiam,
Paulina
Paulina
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja już trochę cieszę oko hiacyntami :D , gdy kupowałam to cebulkę głónie było widać.
Awatar użytkownika
acia1065
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2014, o 14:19
Kontakt:

Post »

Wiosennie!
Beata
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Natchnęłaś mnie Marto tą glinianą beczką - muszę też poszperać w piwnicy :D
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Śliczny hiacynt, uwielbiam ich zapach. To taki pierwszy dotyk wiosny choć tylko na domowym parapecie :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”