Wiosna już niedługo... cz. 23
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Marysiu ale masz dużo bodziszków, żałobny zawsze mi się podobał, ale u mnie nie chciał się zadomowić.
No i dziś mamy po zimie, szkoda, bo tak ładnie było.
No i dziś mamy po zimie, szkoda, bo tak ładnie było.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam w kolejny dzień zimy. Za oknem pada mokry śnieg a słońce zasnute grubą warstwą popielatych chmur.
Mam bodziszki pełne, które rosną koło ładnej róży i to głównie róża jest fotografowana, ale tutaj widać też urodę bodziszka.

Irenko coś może jeszcze wyszperam
Danusiu mnie najbardziej drażnią te różowe, inne nie mają takiego intensywnego zapachu
Witaj Alu lubię takie niepozorne kwiatuszki bo tak jak niepozorni ludzie przy bliższym poznaniu bardzo zyskują
I ja Ci życzę miłego
dnia
Ewuniu dziękuję Martusia pisze, że ma dla mnie nasionka
Ja też co sezon czekam czy wyjdą niektóre, a te oryginalne bardzo marnie się rozrastają
Pomidorki sieję od kilku lat, a ostatnio różne ciekawe odmiany. Dwa lata temu był najbardziej udany sezon, ale 2014 to kiepski sezon, bo u mnie i w okolicy nawet pod osłonami pomidory chorowały. W tym mam ponad 60 odmian do posiania
Dorotko jak przyjedziesz dostaniesz żałobnego i na pewno się zadomowi, no chyba że go wyplewisz
Jeszcze jest biało chociaż mokry śnieg pada
U mnie tak łatwo zima nie odpuszcza 
Mam bodziszki pełne, które rosną koło ładnej róży i to głównie róża jest fotografowana, ale tutaj widać też urodę bodziszka.

Irenko coś może jeszcze wyszperam

Danusiu mnie najbardziej drażnią te różowe, inne nie mają takiego intensywnego zapachu

Witaj Alu lubię takie niepozorne kwiatuszki bo tak jak niepozorni ludzie przy bliższym poznaniu bardzo zyskują

I ja Ci życzę miłego

Ewuniu dziękuję Martusia pisze, że ma dla mnie nasionka

Pomidorki sieję od kilku lat, a ostatnio różne ciekawe odmiany. Dwa lata temu był najbardziej udany sezon, ale 2014 to kiepski sezon, bo u mnie i w okolicy nawet pod osłonami pomidory chorowały. W tym mam ponad 60 odmian do posiania

Dorotko jak przyjedziesz dostaniesz żałobnego i na pewno się zadomowi, no chyba że go wyplewisz

Jeszcze jest biało chociaż mokry śnieg pada

-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
Wpadłam myślałam, że na chwilę. a zabawiłam ich kilka.
Fantastyczna kolekcja bodziszków i floksów. Jestem oczarowana.
Fantastyczna kolekcja bodziszków i floksów. Jestem oczarowana.
Pozdrawiam Paulina
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Marysiu czy bodziszki będą się nadawały w nóżki clematisom,taki mam zamiar jak myślisz będzie dobrze
Serdecznie pozdrawiam z burego Pomorza 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu u Was zawsze dwa tygodnie później wiosna nadchodzi, taki klimat
Oczywiście, że przyjadę, śmieję się
bo lista mi u Ciebie rośnie, a co ja Tobie mogę dać.

- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień Dobry Marysiu
Jak ja lubię do Ciebie przychodzić w odwiedziny. Naoglądam się pięknych zdjęć, naładuję akumulatory a i dowiem się mądrych rzeczy.
Ja stosuję gnojówkę z pokrzyw i skrzypu. Do podlewania. Roślinkom ona służy, oj służy.
O wrotyczu słyszałam, ale zawsze jakoś tak mgliście. Dzisiaj go wugooglałam, żeby wiedzieć, czy przypadkiem go nie mam. Mam ogromne ilości przy drodze, jak jadę do pracy. Tylko kurze, zawsze myślałam, że to krwawnik
No więc w tym roku będzie jeszcze wrotycz i żywokost. Też go wygooglałam i też wiem, gdzie rośnie 

Jak ja lubię do Ciebie przychodzić w odwiedziny. Naoglądam się pięknych zdjęć, naładuję akumulatory a i dowiem się mądrych rzeczy.
Ja stosuję gnojówkę z pokrzyw i skrzypu. Do podlewania. Roślinkom ona służy, oj służy.
O wrotyczu słyszałam, ale zawsze jakoś tak mgliście. Dzisiaj go wugooglałam, żeby wiedzieć, czy przypadkiem go nie mam. Mam ogromne ilości przy drodze, jak jadę do pracy. Tylko kurze, zawsze myślałam, że to krwawnik

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Ja nie nadążam za tempem Twojego wątku...
Specjalnie się cofnęłam aby zobaczyć floksy
i goździki.
Nie wiem co się ze mną dzieje ale gust ogrodniczy mi się zmienia i coraz bardziej kocham dawne odmiany tradycyjnych kwiatów.
Małe, zwarte goździki Twoje po prostu słodkie
Te padły ?
Floksy przeurocze. Słyszałam nie najlepsze opinie o ''Tiarze'', że deszcz zlepia kwiaty i się nie rozwijają, gniją. Czy to prawda ?
Ten mały , paskowany floksik to Drummonda - jednoroczny ?
Marysiu będziesz wysiewać te wszystkie dziesiąt odmian pomidorków ?
Ja nie nadążam za tempem Twojego wątku...
Specjalnie się cofnęłam aby zobaczyć floksy

Nie wiem co się ze mną dzieje ale gust ogrodniczy mi się zmienia i coraz bardziej kocham dawne odmiany tradycyjnych kwiatów.
Małe, zwarte goździki Twoje po prostu słodkie

Floksy przeurocze. Słyszałam nie najlepsze opinie o ''Tiarze'', że deszcz zlepia kwiaty i się nie rozwijają, gniją. Czy to prawda ?
Ten mały , paskowany floksik to Drummonda - jednoroczny ?
Marysiu będziesz wysiewać te wszystkie dziesiąt odmian pomidorków ?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja w swoim ogródku mam jedynie dwa bodziszki, które dostałam od Ciebie Marysiu!
No nie liczę tego pospolitego
Muszę sobie koniecznie sprawić kolejne, bo jestem nimi zauroczona!
Pięknie wygląda z tą białą różałką!

Muszę sobie koniecznie sprawić kolejne, bo jestem nimi zauroczona!

Pięknie wygląda z tą białą różałką!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu piękna kolekcja bodziszków
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, witaj kolejnego dnia zimy... Chwilowo jestem, choć żal, że nie wiem jak długo...
Dobrego czasu Ci życzę i mam palny, jakby tu zaglądnąć do Ciebie wiosną... Czy mi co z tego wyjdzie, nie wiem...
Bodziszka mam jednego i na nim poprzestanę... Róż ciut więcej, ale czy będą cieszyć, zobaczymy...
Buziaki zostawiam...
Dobrego czasu Ci życzę i mam palny, jakby tu zaglądnąć do Ciebie wiosną... Czy mi co z tego wyjdzie, nie wiem...
Bodziszka mam jednego i na nim poprzestanę... Róż ciut więcej, ale czy będą cieszyć, zobaczymy...
Buziaki zostawiam...

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu z bodziszków mam tylko żałobny i pięknie się prezentuje. Pisałaś o gnojówkach z mniszka, 2 lata temu zrobiłem ich dużo z takich wielkich roślin, że na 30 litrowe wiadro wchodziły 3 rośliny, niestety efektu nie było widać. Muszę poszukać wrotycza bo nigdy nie zwracałem nawet uwagi czy u mnie rośnie. Też Cię tak zasypało przedwczoraj? U mnie część się stopiła ale na sadzie dalej stoją wydmy ponad 60 cm . Miłego wieczoru 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witajcie wieczorkiem
Oj kiedy już będzie jasno przynajmniej do 18.00?
Alu wiosna coraz bliżej!
Witaj Paulinko do wiejskich ogrodów nie da się wpaść na chwilę, bo tu panuje duża różnorodność
Dziękuję i zapraszam serdecznie 
Grażynko są wyższe i niższe i te niskie tworzą poduszeczki, które na pewno będą chronić nóżki powojników
Dorotko niczym się nie martw na pewno coś wypatrzymy
Mireczko jak miło piszesz
u mnie w ogrodzie coraz więcej się moczy i gnije, ale i niestety czasem nieładnie pachnie, ale co tam jak rośliny lubią, a jeszcze dużo nie kosztuje
. Jak kupuje jakieś środki ochrony roślin to nie dość że płacę nie małe pieniądze, to też śmierdzi i zatruwa glebę
Opryskany wodą utlenioną rozmaryn wygląda bardzo dobrze, młode przyrosty ożyły i mam nadzieję że go uratuję
Agnieszko na pewno dużo więcej czasu spędzam na FO
nie pracuję zawodowo, ogród śpi i nie mam rodziny której musiałabym gotować codziennie
Padły mi goździki żółte i pierzasty Sweetness
Ja o Tiarze pisałam coś podobnego, że kwiaty nie rozwijają się w pełni
Tak ! goździk Drummonda jest jednoroczny
Agnieszko większość pomidorów wysieję (po 2 nasionka), ale część ubiegłorocznych nie spełniała moich oczekiwań. W tym roku mam nowe odmiany i wysieję te sprawdzone z amerykańskich nasion. Czy masz ochotę na jakieś nasiona, bo mogę podesłać z makami
Renatko masz bodziszki ode mnie
nie pamiętam
Ten z różą ładnie się rozrósł od góry, ale nie wiem jak będzie wyglądał po zimie
Tereniu dziękuję i również życzę dobrego dnia
Dorotko myślałam dużo ostatnio co z Tobą
u mnie sporo się zmieniło
Czekam na Ciebie wiosną może uda Ci się wpaść na kwitnienie róż? ale zawsze jesteś wyczekiwanym gościem
Michale odkopali Cię
gnojówkę z mniszka robiłam z wielu roślin i trzymałam tak długo aż roślina całkiem zgniła i tą gnojówkę rozcieńczałam i podlewałam rośliny, które ładnie rosną więc chyba zostały dobrze nawiezione
W zasadzie powinno się robić z samych kłączy
Zasypało trochę i trochę nawiało, ale w niektórych miejscach się topi. Za to w Krakowie brzydko, mokro a samochody chlapią błotem. No i słońca brak
I Tobie miłego wieczoru

Alu wiosna coraz bliżej!
Witaj Paulinko do wiejskich ogrodów nie da się wpaść na chwilę, bo tu panuje duża różnorodność

Grażynko są wyższe i niższe i te niskie tworzą poduszeczki, które na pewno będą chronić nóżki powojników

Dorotko niczym się nie martw na pewno coś wypatrzymy

Mireczko jak miło piszesz

Agnieszko na pewno dużo więcej czasu spędzam na FO

Padły mi goździki żółte i pierzasty Sweetness

Ja o Tiarze pisałam coś podobnego, że kwiaty nie rozwijają się w pełni

Tak ! goździk Drummonda jest jednoroczny

Agnieszko większość pomidorów wysieję (po 2 nasionka), ale część ubiegłorocznych nie spełniała moich oczekiwań. W tym roku mam nowe odmiany i wysieję te sprawdzone z amerykańskich nasion. Czy masz ochotę na jakieś nasiona, bo mogę podesłać z makami

Renatko masz bodziszki ode mnie

Tereniu dziękuję i również życzę dobrego dnia

Dorotko myślałam dużo ostatnio co z Tobą

Czekam na Ciebie wiosną może uda Ci się wpaść na kwitnienie róż? ale zawsze jesteś wyczekiwanym gościem

Michale odkopali Cię

Zasypało trochę i trochę nawiało, ale w niektórych miejscach się topi. Za to w Krakowie brzydko, mokro a samochody chlapią błotem. No i słońca brak

I Tobie miłego wieczoru

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
dawno u ciebie nie byłam.
A tu taka piękna kolekcja bodziszków
Ja mam kilka,Ale młode, małe może w tym roku się nieco rozrosną ładniej

A tu taka piękna kolekcja bodziszków

Ja mam kilka,Ale młode, małe może w tym roku się nieco rozrosną ładniej

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,piękne bodziszki ,miałam tego pełnego ,ale chyba Cleome go wykończyła ,bo rosła koło niego i wcale go nie widziałam w jesieni,zobaczymy na wiosnę ,ale wydaje mi się ,że padł,rano była u mnie straszna śnieżyca ,a po południu odwilż mgła i drobny deszcz,przytłaczające powietrze,pozdrawiam i duża buźka