Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Re: Zdjęcia z mojego ogrodu Mirka

Post »

Maryś,niestety nie wiem co to za róża,zdjęcie zrobione było w rozarium w Dablinie,
Krysiu,u mnie nie ma zaskrońców ale żab i jaszczurek mnogo,choć ostatnio jaszczurek jakby mniej,nie wiem może koty na nie polują?
Zbyszku,Nornic u nas dostatek,zjadają mi kwiaty cebulowe,choć jednej wiosny zrobiły mi kolorowy bukiet z tulipanów,widocznie naniosły sobie cebulek na zimę i nie zjadły,iw jednej kępie miałam kilka kolorów,ale i tak ich nie lubię ;:185
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczko a te żółte wysokie kwiaty , co to jest ale piękny kolor. A rodzinka szczęśliwa na mostku, a kacza pod mostkiem też świetna. Wcale się nie dziwię że tam taki tłok, więc korzystam póki pusto i poproszę więcej.
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,te wysokie,żółte kwiaty to igła Kleopatry lub inaczej pustynnik,bylina kwitnie długo i jest oblegana przez pszczoły,kwitnie od czerwca do lipca i tak śmiesznie od dołu do góry,
Zapraszam póki jeszcze jest miejsce na mostku. :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pustynnik ;:223 , no tak. A wstaw jeszcze jakieś mostkowo-stawowe fotki :D .
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazekmówisz i masz :D ,ja w medytacjach... na mostku

-- Wt 10 lut 2015 19:36 --

Obrazek

-- Wt 10 lut 2015 19:39 --

Obrazekkapturnica,miałąm ja przez trzy lata,oczywiście na zime zabierałam do zimnego pomieszczenia,już nie mam jej.

-- Wt 10 lut 2015 19:40 --

Obrazek
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

-- Wt 10 lut 2015 19:42 --

Obrazek

-- Wt 10 lut 2015 19:44 --

Obrazeka to Staś z dziadkiem,no wszyscy lubią klocki :wink:

-- Wt 10 lut 2015 19:45 --

Obrazek
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

-- Wt 10 lut 2015 19:48 --

Obrazekna koniec moja sunia,juz tylko we wspomnieniach.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mireczko :wit
Fajnie tak teraz popatrzeć na letnie,ładne oczko z roślinkami zielonymi i kwitnącymi :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WOW tego mi trzeba było, tylko w pewnych okresach naprawdę tam tłoczno ;:306 , fajne nasadzenia, tak naturalnie, widzę że na foli robiłaś. ;:215
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu super ,że wpadłaś :D ,mam sporo zdjęć to chociaż można popodglądać gdzie co rosło z cebulowych aby wiosną znowu coś komuś na głowę nie posadzić
Dorotko,latem moje wnuki uwielbiają to miejsce a zwłaszcza Stać ,udaje,że łapie ryby,no i edukuje sie przy okazji przyrodniczo,przerabiając wszystkie etapy rozwoju żab,a i traszki też są,tak oczko jest na folii,dlatego staram się je zabudować dlatego sadzę rośliny płożące,rośliny są rodzime,dlatego nie ma obawy,że wymarzną zimą.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mireczko właśnie po to robimy zdjęcia aby z perspektywy czasu móc je obejrzeć i zauważyć zmiany bo w tym sezonowym pędzie czasami nie zauważamy wielu rzeczy.
Mostek i mnie się marzył ale tak łukiem przerzucony przez staw . Obliczaliśmy ile by to wyniosło i ... za drogie marzenie.
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu,no własnie te finanse,u nas tez tak było i dlatego tylko taka raczej kładka niż mostek ale mi taki starczy,może gdybym mieszkała w domku,to może bym jakoś wygospodarowała ale na działce trochę szkoda inwestować,tym bardziej ,że ciągle istnieje niewiadoma co do ogrodów działkowych.
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj na działce popalić obcięte gałęzie i widziałam klucz żurawi ,czyżby wiosna się zbliżała :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mireczko czytam o tych żurawiach i ... datę sprawdziłam bo myślałam, że to stary post się zawieruszył :D
Co do kosztów to prawda , inaczej się planuje gdy ogród własny przy domu a inaczej na terenie ROD.
Przez pierwsze kilka lat bardzo mało kupowałam bo wychodziłam z założenia że to takie moje ... i każdego .... kto przyjdzie i zechce ściąć czy zebrać plon.
Potem jakoś zmieniłam podejście ale nadal staram się małym nakładem finansowym robić wszelkie zmiany.
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu,tak to na pewno były żurawie,one gniazdują gdzieś na mokradłach nie daleko za naszymi działkami,jeżeli latem jest się wcześnie rano tak około 5 :D to słychać je,szkoda ,że nie miałam wczoraj aparatu,ale one i tak nie były pierwsze,pierwszy był bocian Maciuś pod Bydgoszczą,ja obserwuję bociany w Warszewie,pod Szczecinem,oczywiście przez kamerę internetową,emocje są ogromne,w tym gnieżdzie jest Antek i Tosia,niestety w ubiegłym roku przyleciał tylko Antek,Tosia nie doleciała,dołączyła do Antka inna partnerka ale mimo złożonych jaj młodych nie było :(
W tym roku będę miała trochę wiosnę napiętą od zajęć,w przyszłym tygodniu,moja mam kupuje mieszkanie w moim mieście,mama ma lat 79,mieszka sama na wiosce,uprawia działkę jest żywotna ale już sił ubywa,muszę pomóc jej w sprawach kupna,notarialnych i wszystko co się z tym wiąże ,potem trochę odświeżyć nowe mieszkanie,pomoże mi w tym córka z zięciem,najgorzej będzie z pakowaniem co zabrać bo tam miała dwa duże pokoje a tu tylko kawalerka,oj będzie bolało,potem mama będzie miała zabieg na zaćmę,a 30 marca lecę do moich dzieci do Irlandii,muszę sobie to dobrze poukładać aby wszystko się zmieściło w czasie a zwłaszcza sianie,ale znając siebie lepszym organizatorem jestem jak mam mało czasu a niżeli w nadmiarze :D
miłego dnia a zapowiadają ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”