Mój ogród- moja oaza spokoju
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Aniu na kawkę czas musi się znaleźć
Ewuniu dobrze że pamiętasz że obiecałaś pomóc.
Beatko Zapraszam Cię kiedy tylko zechcesz. Twoje kwiaty przecudne po prostu.
Ewuniu dobrze że pamiętasz że obiecałaś pomóc.
Beatko Zapraszam Cię kiedy tylko zechcesz. Twoje kwiaty przecudne po prostu.
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Śliczny kaktusik a co nie chcesz go czy po prostu masz go za dużo. 

- Anuleczka
- 500p
Kasiu ja się nie pozbywam mojego on jest cudny. Mam sadzonki ale mniejsze od tych co na zdjęciu. te na zdjęciu to pierwsze dzieciaczki kaktusa matki. Ona znowu popuszczała kolejne sadzonki ale tym razem po wydaniu takiej masy dzieciaczków pewnie zmarnieje.
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu matka kaktuśica nie zmarnieje tylko bardziej przytyje jak oberwiesz dzieciaki. Bo one ją męczą i wyciągają z niej pożywienie. Też mam takiego tylko inaczej kwitnie. jak oberwiesz młode to po czasie matka wróci do swoich kształtów. trochę śmiesznie napisałem ale tak jest z kaktusami 

- Anuleczka
- 500p
Przemku a pokaż mi fotkę jak kwitnie Twój. To się wymienimy. To mnie pocieszyłeś już je poobrywałam i podsuszam. Ale ta matka to wygląda nie za fajnie ale zobaczymy.
- Anuleczka
- 500p
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,ale masz piękną różę ,ona jest na pniu?Obok chyba krzak wiązu,jeżeli dobrze widzę ,też duży rozrośnięty,układa sie w bonzai,przycinałaś go?i ulubione maki ,takie wysokie,cudne,pozdarwiam

- Anuleczka
- 500p
Tak Martusiu to róża na pniu, wiąz holenderski Jacquline Hilier tak przycinam go rok w rok, robię mu chmurki na końcach gałązek. Jest śliczny, uwielbiam go. A maki to mi się faktycznie udały, piękne były.
-- 8 lut 2015, o 23:50 --
Właśnie wróciłam ze spacerku po ogródku Mirki - Miwia ale ona ma tam cudnie. Ale natrafiłam u niej na wątek z woda utlenioną więc może trzeba to wypróbować. Treść wątku takowa była.
"A teraz woda utleniona dla zainteresowanych nią.
Uczciwie mówię, nie próbowałam, wyczytałam w piśmie ogrodniczym. Czytelniczka pytała, czy to prawda, że opryski wodą utlenioną działają antygrzybiczo a Redakcja odpowiedziała, że tak. I nie tylko. Podlanie roślin wodą z dodatkiem wody utlenionej, natlenia dodatkowo glebę wokół korzeni, pozwala korzeniom lepiej się rozwijać, chroni korzenie rośliny przed zgnilizną. Oprysk zapobiega rozwojowi mączniaka prawdziwego, szarej pleśni i innych patogenów a także szkodników. Podobne jest skutecznym środkiem w walce z uwiądem powojników. I najważniejsze, że jest ekologiczny i nieszkodliwy. Można robić opryski cały sezon wegetacyjny.
Uważam, że temat wart zainteresowania, stąd było moje pytanie, czy ktoś to już próbował. Myślę, że zaszkodzić roślinkom nie zaszkodzi, a kto wie, czy nie pomoże. Środek jest łatwo dostępny i tani".
Ja zdecydowałam się spróbować i zobaczymy czy faktycznie działa.
Właśnie wróciłam ze spacerku po ogródku Mirki - Miwia ale ona ma tam cudnie. Ale natrafiłam u niej na wątek z woda utlenioną więc może trzeba to wypróbować. Treść wątku takowa była.
Uczciwie mówię, nie próbowałam, wyczytałam w piśmie ogrodniczym. Czytelniczka pytała, czy to prawda, że opryski wodą utlenioną działają antygrzybiczo a Redakcja odpowiedziała, że tak. I nie tylko. Podlanie roślin wodą z dodatkiem wody utlenionej, natlenia dodatkowo glebę wokół korzeni, pozwala korzeniom lepiej się rozwijać, chroni korzenie rośliny przed zgnilizną. Oprysk zapobiega rozwojowi mączniaka prawdziwego, szarej pleśni i innych patogenów a także szkodników. Podobne jest skutecznym środkiem w walce z uwiądem powojników. I najważniejsze, że jest ekologiczny i nieszkodliwy. Można robić opryski cały sezon wegetacyjny.
Uważam, że temat wart zainteresowania, stąd było moje pytanie, czy ktoś to już próbował. Myślę, że zaszkodzić roślinkom nie zaszkodzi, a kto wie, czy nie pomoże. Środek jest łatwo dostępny i tani".
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu maki uwielbiam i mam ich sporo w ogrodzie, róża na pniu obłędnie piękna
rośnie w gruncie? Jak ją zabezpieczasz na zimę?

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Pięknie masz w ogrodzie, cudne roślinki.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Przyszłam zobaczyć jakie fotki nowe wstawiłaś. Same cuda hihi, już sobie upatrzyłam lilie pełną tą ciemną, której nie mam i wysępić choć łuskę bym chciała:). Woda utleniona to ciekawe, tu na forum czytałam żeby nasionka w niej moczyć ale podlewanie i oprysk-wypróbuje na pewno bo muszę moje powojniki przecież reanimować:)
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Aniu piękne zdjęcia
Maki cudowne
Róże , lilie prześliczne
Ach i zapach hiacyntów dotarł aż do mnie
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Ach i zapach hiacyntów dotarł aż do mnie

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu trudno wybrać, które ładniejsze, więc popodziwiam maki, róże i lilie. 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Aniu czy wiesz ile tej wody utlenionej się daje np na litr wody ??? do podlania i do oprysku ??Anuleczka pisze:Tak Martusiu to róża na pniu, wiąz holenderski Jacquline Hilier tak przycinam go rok w rok, robię mu chmurki na końcach gałązek. Jest śliczny, uwielbiam go. A maki to mi się faktycznie udały, piękne były.
Uważam, że temat wart zainteresowania, stąd było moje pytanie, czy ktoś to już próbował. Myślę, że zaszkodzić roślinkom nie zaszkodzi, a kto wie, czy nie pomoże. Środek jest łatwo dostępny i tani .
Ciekawy temat

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
TerDob Miwia pisała u Wandy; 2 łyżki wody utlenionej na litr wody