Moja kolekcja storczyków

Zablokowany
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja kolekcja storczyków

Post »

Natka!
A były te szklane osłonki po 8zł, czy to tylko taki ich chwyt reklamowy i rzucili po kilka na market?
I czy spotkałaś się z tym opisywanym w gazetce "super extra" storczykiem? W czym on taki wyjątkowy? ;:204
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku osłonek nie było ale jak widziałam ustawiali towar na paletach i pracownik mi mówił, że jeszcze ma być dostawa. Były phalaenopsisy i dendrobia ale generalnie nie było tam nic wyjątkowego i rośliny takie jakieś biedne były. 3-pędowe falki (super extra falki ;:306 ) owszem były ale miały poułamywane pędy, kwiaty w plamach i generalnie system korzeniowy biedny..nie były warte swojej super extra ceny, dlatego połasiłam się na przekwitającą mini o ciemnych liściach. Wczoraj grzebałam przy tej mini to i tak znalazłam wełnowca (ukatrupiłam dziada ;:14 i wymieniłam podłoże). Także jeśli chodzi o mojego reala to zbiorowisko choróbsk niestety ;:224 . Ja bym ustawiła cenę :WSZYSTKO ZA 9ZŁ ;:209 .- wtedy ten towar wart by był swojej ceny :wink:

Iwonko mleko już mam, bo właśnie piję kawkę z e- ;:209 :wink:
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

No to jaszcze musisz kupić jogurty ;:306 .

W moim Realu też kiepskie storcze ale za to były te doniczki. Teraz trochę jestem zła, że kupiłam tylko cztery ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-f-us

Post »

Dzięki za relacje ;:180
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku nie ma za co :wink: w innych realach może być inaczej, wszystko zależy od tego co rzucą na pułkach :)
Iwonko zimno na dworzu, więc podaruje sobie wyjście do sklepu po jogurty ;:224 w osiedlowym nie było takich jakie chciałam, a w realu tak ale nie będę ryzykować kolejnej wyprawy na drugi koniec miasta by wyjść bez jogurtów z nowym storczykiem :;230
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

Kobieto ćwicz charakter i idź do Reala... i albo Ty go przećwiczysz ;:134 albo on Ciebie i wtedy wyjdziesz z nowym storczem ;:306 Dla pociechy to ja też ćwiczę ;:224
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko czekam na paczkę z dwoma nowymi storczykami, a trzeci najprawdopodobniej wygram na licytacji, więc dojdą mi 3 sztuki. Jeśli znowu wyjdę na shopping to znowu wrócę z nową doniczką ze storczykiem ;:306 Obecnie sytuacja jest niezła, bo mieszkam w domku jednorodzinnym. Jednak jeśli przeniosę się na dwa pokoje do mieszkania (a jest taka możliwość, bo nie wiem jak długo będę mieszkać na obecnym lokum) to będę żyła w mega buszu i ciężko będzie to wszystko poustawiać, nie wspominając o przeprowadzce ;:224 Również ciężko będzie tak jak w moim przypadku odizolować chore rośliny, bo obecnie nadal mam odizolowane jedno chore liodoro. Ma się nieźle, doniczka zarasta korzeniami ale nadal potrzebuje izolacji...

BTW storczyki stały się moim nowym nałogiem. Kiedyś moim nałogiem były normalne ;:209 , obecnie jestem przy terapii odstawienia e- ;:209 i substytutem tych nałogów stało się posiadanie storczyków. W sumie dobrze, że nie ciastka, bo jeszcze bym się roztyła ;:124

Jest paczka! Za godzinkę otworzę, strzele fotki i wrzucę :wink: :tan

No i są!! :tan
vanda deep purple
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
i phal. valera, okazało się, że ma drugi rosnący pęd oprócz tego jednego kwitnącego :tan :tan :tan

Obrazek

Obrazek
domi93
200p
200p
Od: 2 wrz 2014, o 11:06

Post »

Jakie cuuuda <3 A TA Vanda..ach zazdroszczę :D ;:138
Dominika :)
Zapraszam Do Mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=82859" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Ale poszalałaś ;:oj Piękne są ;:167 ;:167 Gratuluję ;:138 ;:138 I powodzenia :D
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Natalko gratuluje nowinek a Wandzia cudowna ;:167.
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne okazy a Wanda przecudna
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p

Post »

natka_211 pisze:
BTW storczyki stały się moim nowym nałogiem. Kiedyś moim nałogiem były normalne ;:209 , obecnie jestem przy terapii odstawienia e- ;:209 i substytutem tych nałogów stało się posiadanie storczyków. W sumie dobrze, że nie ciastka, bo jeszcze bym się roztyła ;:124
No mi po rzuceniu palenia cztery litery nieźle urosły ;:145 . Ale wzięłam się za odchudzanie (czytaj. bieganie) i prawie trzy kilo spadłam :D Niestety odnowiła mi się dość stara kontuzja i od paru dni kuleję ;:222 . Bieganie zawieszone do odwołania ;:223 .

Tak mnie nęcą vandy ale za dużo wydatków mi się trafiło z początku roku ;:223 . Nawet nie sądziłam, że Valera jest tak duża. No, zakupy bardzo udane ;:138
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

No i się doczekałaś nowości.
Phal. valera jest śliczny.Wygląda jak księżniczka :D
x-f-us

Post »

Łoooo a co ten falek taki wysoki? :shock:
"Ta co nie chciała Niemca" to mi się kojarzy z pyzą z kolekcji actusowej Kaśki ;:204
Zacne zakupy... ale jogurtu jak nie było, tak nie ma...
Awatar użytkownika
Sahe
200p
200p
Od: 16 mar 2014, o 09:34

Post »

Piękne !! Zwłaszcza phal. Valera przypadł mi do gustu ;) bardo ciekawy kolor i pokrój kwiatu, a to że wypuszcza dodatkowy pęd to już mega szczęście :D
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”