Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysieńko :wit
Ależ zima u Ciebie ;:oj U nas też troszkę śniegu leży i dziś trochę sypie, ale do Twojej pierzynki to nam daleko. Pod taką warstwą śniegu to roślinkom mróz nie straszny. Chociaż nie dalej jak w niedzielę miałam chwilę refleksji, po tym, jak wieczorem, przy latarce nakładałam włókninę na azalie, bo na termometrze było -5 :;230 Siadłam zmarznięta przy kominku i tak sobie pomyślałam, że te -5 to przecież wielkie nic, w porównaniu z mrozami, które bywały w poprzednich latach. Ale jak człowiek już przywykł do temperatur dodatnich to te -5 urasta do rangi mrozu syberyjskiego :oops:
Hiacynty cudne, zazdroszczę zapachu, bo moje, nie dość, że oba fioletowe to woń wydadzą chyba dopiero, jak je perfumami uraczę :twisted:
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna zima u nas dzisiaj tez trochę dosypało i zapowiadają mroźną noc ,ale przecież to luty. ;:224 ,Dobrze że mrozi właśnie teraz, a nie dopiero wtedy jak nie będzie już śladu po śniegu. Niech mrozi byle nie za mocno
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu witam zimową wieczorową porą,z przyjemnością obejrzałam różyczkę pomarańczową w zestawieniu z krzewem motylim , krzew motyli już mam brakuje mi rózyczki ,muszę nad tym pomyśleć, lubię zimową scenerię ,ale oglądać na obrazkach albo przez okno :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witajcie u mnie dalej zimowe obrazki za oknem, ale świat w tej barwie wolę zdecydowanie bardziej niż w szarości i burości.
Drzewka ładnie obsypane, puszek okrył ślicznie cały mój ogródeczek,mrozik lekki,zima trwa...Wiosną będziemy się cieszyć już niedługo, bo już luty :wink:

Mireczko Witaj ;:196 Masz rację z mrozami i ja mam takie odczucia, ale czasami tak sobie myślę, że mogłyby powrócić takie mocniejsze mrozy, troszkę by przetrzebiły robactwo i ślimaki, które niszczą nasze ogrody. Ale cieszmy się tym co mamy...
Moje azalie siedzą cały czas w kapturach, tak sobie myślałam czy nie pościągać gdy w styczniu była taka wiosna, ale bałam się lodowatych wiatrów, które lubią u mnie niespodziewanie zawiać :evil: no i byłabym zła sama na siebie, gdyby moim azalkom pąki przemarzły, a ja tak kocham je kwitnące.

Jadziu Lepiej,żeby wymroziło się teraz, bo jak przyjdzie nasza upragniona Wiosna to niech będzie ciepła i słoneczna, co by nasze ogródeczki szybciutko nasze dusze i oczka cieszyły swoimi barwami :tan

Grażynko Witaj ;:196 bardzo się cieszę,że jesteś. Ta różyczka to Westerland- polecam, ma piękny żywy kolor, ładnie się krzewi,kwitnie prawie cały czas no i ten zapach ach...bajka. Jeden minus jak pada deszcz to niszczy kwiaty, ale tak się dzieje u większości róż, mimo to jej obfitość kwitnienia to wynwgradza ;:333

Aby było co oglądać w ten zimowy czas, parę widoczków letnich :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu u mnie tez mrozik,słonka brak,ale jakoś leci ;:333
Westerland u Ciebie piękny i duży,mój pewnej,srogiej zimy zmarzł,ale mam gdzieś kilka fotek na pamiątkę ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu śliczne róże ta żółta półpełna i ta ostatnia :D wiesz może jak się nazywają?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Krysiu też mam takie koło tylko muszę je pomalować i zastanawiam się na jakie kolory. :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu, jak zazdroszczę takiego dojrzałego ogrodu. ;:180 Kompozycja z hostą, żurawką i azaliami :?: świetnie pomyślana. Od wiosny ładna. ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Dziękuję za odwiedzinki ;:168 Czytałam o Westerlandzie,że może przemarzać, więc cieszę się naszymi ostatnio niesrogimi zimami.

Marysiu ;:196 Ostatnia to krzak Westerlandy, żółta niestety NN, kupiona jako żółta pnąca,mam takie dwa egzemplaże :wink: pamiętam,że pytałaś już o nią , jeśli będziesz zainteresowana to mogę podarować patyczka :)

Ania Lady-r Moje koła też się proszą o malowanie, ja pomaluje na ciemny brąz,bo on się fajnie komponuje z zielenią :)

Soniu ;:196 Gdzie mi tam do dojrzałego ogrody,mam trochę starszych okazów, które sadziłam razem z rozpoczęciem budowy domu,później wiadomo wykończeniówka, teraz wracam znów do nasadzeń :wink: Masz wprawne oko ;:215 jest tam azalia obok hosty i żurawki,znajdują się tam jeszcze liście tawułki i niebieski płożący się iglak, nie znam nazwy :oops:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja tak myślałam na dwa kolory metal na czarno , a drewniane na brąz? Mało się to będzie różniło, swoje chcę oprzeć o altanę to w kolorze altany już nie pomaluję.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O myślę,że to doskonały pomysł,ja też metal na czarno :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Krysiu piękny masz ogródek. Różana kolekcja dość duża, róża Fortuna mnie zauroczyła, od zeszłej wiosny mam ją u siebie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dorotko

Pierwszy krzaczek Fortuny posadziłam na jesień 2011,a w 2014 na wiosnę dosadziłam kolejne dwa, aby stworzyc taką plamę różaną, moim zdaniem bardzo urokliwa jest ta różyczka, taka skromnisia,ale kwitnie bardzo obficie, no i jest zdrowa :wink: Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Widzisz odpowiedziałaś moim myślom, zastanawiałam się kiedy, po ilu latach moja będzie tak obficie kwitła. Od dwóch lat róże nazywane przeze mnie puściochami tak bardzo mnie urzekły. Mam u siebie już kilka odmian posadzonych.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko w drugim roku po posadzeniu, pieknie już kwitła,a w tamtym roku trochę za bardzo ją przycięłam , ale chciałam,żeby wszystkie trzy nie odbiegały za bardzo od siebie, myślę,że w tym będzie juz okej, a i u Ciebie ładnie się rozkrzewi i da popis :wink: Szukałam zdjęcia co byłyby razem ale mam tylko takie kiepskiej jakości, na pierwszym planie ta najstarsza, nie wiem czy nie za blisko posadziłam te dwie następne, okaże się w tym roku jakby co to przesunę :roll:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”