Na glinie malowane - 2014
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Lavender Ice też kupiłam, ciekawa jestem jak przezimuje i jak będzie się spisywać.
Moloch wygląda nieciekawie, ale może nie będzie tak żle.
Czy masz coś wyższego posadzone pod płotem, żeby zasłoniło tego molocha ?
Moloch wygląda nieciekawie, ale może nie będzie tak żle.
Czy masz coś wyższego posadzone pod płotem, żeby zasłoniło tego molocha ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Oj Mariolcia Ty sobie możesz jak nic tego wielkoluda kupić a ja doprawdy od jakiegoś czasu spalam zwoje gdzie ją umiejscowić
Przed tarasikiem nie bardzo bo jak się rozrośnie to zasłoni cały ogród, taki on duży
a z tyłu, od przyszłego roku, dosyć szybko będzie zacienienie
Ale może Ty się skusisz
Grażynko no to będziemy patrzeć na nasze niższe różyczki
Moloch, molochem ale zdałam sobie sprawę, że jak będzie szaro i buro to spojrzę na tą niebieską ścianę i pomyślę, że to szczególny błękit nieba
Ale na poważnie
Przed budową na całej długości budowy, wzdłuż płotów rosły wysokie drzewa. Także nikomu nawet nie przyszło do głowy aby z 10 lat temu sadzić jakieś duże drzewa aby się osłonić. Zostały wszystkie wycięte a korzenie wyrwane przez sprzęt
Na ostatnim zdjęciu są wysokie brabanty ale właśnie je chcę wywalić i posadzić proste szmaragdy a przed nimi m.in. hortensje .... i po prostu będę czekała kiedy to urośnie
Pokażę jeszcze 2 zdjęcia ilustrujące powierzchnię za samym płotem
taką szerokość pasa zieleni, wg I., będą mieli sąsiedzi. A ta niby "rynna" betonowa to uliczka dla ciężarówek
po prawej stronie widać drewniany płot, to nasz. Nasz pas zieleni i ekranów będzie na wysokości od tego uskoku betonowej "rynny aż jak widać nasz płot. Tej blaszanej budowli po lewej stronie ma nie być (zbudowano ją na potrzeby budowy). Wstępnie oceniamy tak na 3 metry
Zastanawiam się czy przypadkiem nie przenieść dużego kompostownika w inne miejsce a tam posadzić też coś zimozielonego
Czekam na ich ruch w sprawie ekranów i potencjalnych pnączy

Ale może Ty się skusisz

Grażynko no to będziemy patrzeć na nasze niższe różyczki

Moloch, molochem ale zdałam sobie sprawę, że jak będzie szaro i buro to spojrzę na tą niebieską ścianę i pomyślę, że to szczególny błękit nieba

Ale na poważnie
Przed budową na całej długości budowy, wzdłuż płotów rosły wysokie drzewa. Także nikomu nawet nie przyszło do głowy aby z 10 lat temu sadzić jakieś duże drzewa aby się osłonić. Zostały wszystkie wycięte a korzenie wyrwane przez sprzęt
Na ostatnim zdjęciu są wysokie brabanty ale właśnie je chcę wywalić i posadzić proste szmaragdy a przed nimi m.in. hortensje .... i po prostu będę czekała kiedy to urośnie
Pokażę jeszcze 2 zdjęcia ilustrujące powierzchnię za samym płotem

Zastanawiam się czy przypadkiem nie przenieść dużego kompostownika w inne miejsce a tam posadzić też coś zimozielonego
Czekam na ich ruch w sprawie ekranów i potencjalnych pnączy
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ilonko może tę druga pięknotka zasłoniłabyś nieciekawy widok albo posadzić tam Veilchenblau .Ona szybko zasłoniłaby co trzeba .Mnie spodobał sie ten bladawiec Harknesowy http://www.floribunda.pl/glyndebourne-h ... -2512.html .Pędzą z budowa na całego .Nawet zima i nie straszna
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesteś optymistką,ja na Twoim miejscu spać bym nie mogła,moloch za oknem
Za blisko Twojego pięknego ogrodu
Czy to będzie I dla domu i ogrodu?
Pozdrawiam serdecznie

Za blisko Twojego pięknego ogrodu

Czy to będzie I dla domu i ogrodu?

Pozdrawiam serdecznie

- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oj Ilonka i po co ja te róże oglądałam
I juz siedzę z nosem w oknie i kombinuję gdzie by jeszcze coś zmieścić i jak bym azalię przeniosła .......Ta druga róża Bienvenue za serce mnie złapała .Co tu robić 

- imwsz
Jadzieńko tez patrzyłam na tego bladawca ale wybrałam swojego. Akurat będzie mi pasował do kompozycji.
Druga, wskazana przeze mnie, jest piękna i nawet za wschodnia granicą ją chwalą tylko, że na teren przy płocie to jej dosłownie szkoda. Tam jest najgorsze podłoże i szkoda by jesienia i zima stała prawie w wodzie a latem miała tzw. beton
Aniu oswajam się z tym tematem na dobre drugi rok. Mieszkańcy rzadko mają duże prawa. Ale i tak wolę to od składowiska blokowego. W tym roku właściwie minie 16 albo 17 lat jak I. zakupiła ten teren
Więcej wyjdzie w tzw. praniu, jak to wszystko ruszy.
To będzie taka sama I. jak w Gdańsku, Poznaniu czy Wrocławiu. Bodajże Wrocław ma trochę większą powierzchnię
A spać nie mogę jak odpalają niektóre lampy na zewnątrz i są skierowane prawie w moje okno sypialni, nie wiem po co, i wtedy to już nawet żaluzje nie pomagają
Elu no widzisz jak to jest. Postanowienia sobie a życie sobie i znów gmeramy w szkółkach i nie tylko
A Ty tą trawę brązowa masz czy będziesz chciała?
Druga, wskazana przeze mnie, jest piękna i nawet za wschodnia granicą ją chwalą tylko, że na teren przy płocie to jej dosłownie szkoda. Tam jest najgorsze podłoże i szkoda by jesienia i zima stała prawie w wodzie a latem miała tzw. beton
Aniu oswajam się z tym tematem na dobre drugi rok. Mieszkańcy rzadko mają duże prawa. Ale i tak wolę to od składowiska blokowego. W tym roku właściwie minie 16 albo 17 lat jak I. zakupiła ten teren

Więcej wyjdzie w tzw. praniu, jak to wszystko ruszy.
To będzie taka sama I. jak w Gdańsku, Poznaniu czy Wrocławiu. Bodajże Wrocław ma trochę większą powierzchnię
A spać nie mogę jak odpalają niektóre lampy na zewnątrz i są skierowane prawie w moje okno sypialni, nie wiem po co, i wtedy to już nawet żaluzje nie pomagają

Elu no widzisz jak to jest. Postanowienia sobie a życie sobie i znów gmeramy w szkółkach i nie tylko

A Ty tą trawę brązowa masz czy będziesz chciała?
Pozdrawiam - Ilona
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jedno dobre na plus,że będziesz miała pod nosem dział ogród ...ja wciąż ubolewam,że u nas nie ma I 

- imwsz
Aniu no to mamy teraz wymiankę pobytową
No nie wiem czy mój eM by się z Tobą zgodził, że to tak fajnie
Będę miała jakiś 400m. do wejścia i już zapowiedział, że jak cichaczem zniknę na więcej niż godzina to z tubą przyjdzie do sklepu albo mi pozabiera karty
Ale tak na poważnie to wiesz, że nie miałam jakiegoś specjalnego parcia na jazdę do Poznania, no chyba że jechaliśmy w tym kierunku

No nie wiem czy mój eM by się z Tobą zgodził, że to tak fajnie

Będę miała jakiś 400m. do wejścia i już zapowiedział, że jak cichaczem zniknę na więcej niż godzina to z tubą przyjdzie do sklepu albo mi pozabiera karty

Ale tak na poważnie to wiesz, że nie miałam jakiegoś specjalnego parcia na jazdę do Poznania, no chyba że jechaliśmy w tym kierunku
Pozdrawiam - Ilona
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ilona to może zamów mi tę drugą ślicznotkę jak jeszcze możesz 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- JAKUCH
No to czyli nieciekawe miejsce
wiec czym się od nich osłonisz chyba tylko brabanty ????

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Brabanty chyba będą najlepsze.
Kiedy podrosną będzie też ciszej i światła nocnego nie przepuszczą.
Wiem bo mam tuje przed domem przy ulicy i przynajmniej nie migają mi światła pojazdów.
Dodatkowo zatrzymują pył z ulicy i hałas jest mniejszy, więc chyba to będzie najlepsze wyjście.
Kiedy podrosną będzie też ciszej i światła nocnego nie przepuszczą.
Wiem bo mam tuje przed domem przy ulicy i przynajmniej nie migają mi światła pojazdów.
Dodatkowo zatrzymują pył z ulicy i hałas jest mniejszy, więc chyba to będzie najlepsze wyjście.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- imwsz
Mariolu mamy załatwione
Jadziu, Grażynko Laseczki tylko nie brabanty
Jak patrzę na te moje to kociokwiku dostaje.Za dużo miejsca zabierają.
Panuję tam szmaragdy. Wiem, że trochę wolniej rosną ale za to są kolumnowe, nie rozwalają się tak na boki.
Jeśli będę kupowała to od Pana co w zeszłym roku szmaragdy i cisy.
Jestem z zakupów u niego zadowolona. Sprawdzałam na jesieni wszystkim przyrosty korzonkowe. Przy cisach dosłownie było biało od przyrostów a szmaragdy im nie ustępowały. No ale przyznać muszę, że wielkość był korzeniowych była pokaź i nawet bym się nie odważyła ich porównywać z marketowymi czy niektórymi szkółkowymi bo te ostatnie by poległy w przedbiegach
Ale wiecie powoli tęskno mi do ....
Elfe

Walzertraum

Mariatheresia

Jadziu, Grażynko Laseczki tylko nie brabanty

Panuję tam szmaragdy. Wiem, że trochę wolniej rosną ale za to są kolumnowe, nie rozwalają się tak na boki.
Jeśli będę kupowała to od Pana co w zeszłym roku szmaragdy i cisy.
Jestem z zakupów u niego zadowolona. Sprawdzałam na jesieni wszystkim przyrosty korzonkowe. Przy cisach dosłownie było biało od przyrostów a szmaragdy im nie ustępowały. No ale przyznać muszę, że wielkość był korzeniowych była pokaź i nawet bym się nie odważyła ich porównywać z marketowymi czy niektórymi szkółkowymi bo te ostatnie by poległy w przedbiegach

Ale wiecie powoli tęskno mi do ....
Elfe

Walzertraum

Mariatheresia

Pozdrawiam - Ilona
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Ilonko tą trawkę brązową już dostałam od Ciebie . Już ją rozdzielałam i mam dwie kępki 

- JAKUCH
Jak Walzertraum sprawuje się u Ciebie .Swoją mam już parę latek ,ale żebym zachwycała się jej kwitnieniem tego bym nie powiedziała .Wiosna znów będzie ścięta na 2 oczka ,może wreszcie zaskoczy ,bo zawsze było mi żal ciąć ją nisko .Teraz koniec sentymentów ,bo wiem ,że źle robiłam
- masakra0888
- 200p
- Od: 5 paź 2014, o 14:58
Witam fajny pomysł na mini oczko w ogrodzie a to za drewno i jak zrobione że woda leci z niego ?