Mój ogród- moja oaza spokoju
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Dokładnie Ewuniu. Każdy z nas już chyba odlicza dni do wiosny i do wzięcia łopaty w ręce.
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, uciekł mi gdzieś twój wątek po drodze i nawet nie zdążyłam się wpisać..efekt włączania kilku kart na raz
Pisząc tak w skrócie: zamówienie różane baardzo mi się podoba. Póki co mam u siebie (z tej listy) Cornelię i Nostalgie. Niezawodne odmiany, a dla Corneli przygotuj sobie sporo miejsca, bo moją musiałam na jesień przesadzać. Piszą, że ma około 1,5 m szerokości..jasne... Moja wypuściła przyrosty na blisko 2 m i to w każdą stronę
Aniu, jak sobie radzisz z trytomami podczas ataku ślimaków?? U mnie potrafiły jakimś cudem wspiąć się na samą górę i zjeść pąki

Aniu, jak sobie radzisz z trytomami podczas ataku ślimaków?? U mnie potrafiły jakimś cudem wspiąć się na samą górę i zjeść pąki

- Anuleczka
- 500p
Nifredil- o widzisz to cornelia to taki pieron jest. oj to u mnie miejsce będzie miała już wiem gdzie ja posadzę dobrze że mi powiedziałaś. Moje trytomy obeszły się bez ślimaków, 2 lata temu miałam kaczki biegusy i wyżarły wszystkie z ogrodu, w tamtym roku miałam niewiele, na trytomach nie było tylko na hostach.

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Piękne:) Ciekawe czy u mnie w tym roku zakwitną?
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ja też posadziłam Trytome i czekam na jej kwiatuszki - Twoje śliczne
Oj będzie się działo na wiosnę
Anie pozdrawiam

Oj będzie się działo na wiosnę

Anie pozdrawiam

- Anuleczka
- 500p
Tereniu - Dziękuję. Pomarańczowa trytoma zakwitła mi po 3 latach ale za to jak obficie, ta żółta w pierwszym roku po posadzeniu. Już bym chciała zobaczyć znowu jak rosną moje cudeńka. Ty masz za to takie cudne lilie i inne cudeńka że aż mi dech zapiera. Ale i ogród masz juz dojrzały a ja ciągle latam i wykopuje i przesadzam i nie pozwalam im zagrzać miejsca. Hahaha
- nifredil
Chcesz powiedzieć, że wystarczy sobie sprawić kaczuchy i problem ślimaków znika 

- Anuleczka
- 500p
Sabinko dokładnie Biegusy są niezawodne, tylko nie na cały czas jak masz skąd to pożycz na parę dni. Mi strasznie srały na trawnik i pozbyłam się ich.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Anuleczko srały na trawnik?!
To tylko się cieszyć! Toć to przecie najlepszy nawóz na świecie! Trawa powinna po pas rosnąć. 

- Anuleczka
- 500p
No widzisz Aniu właśnie nie, wypalała się po tym "nawozie" i boso po rosie biegać się nie dało. Zaraz do Ciebie zaglądam bo podobno jakieś nowe powojniki masz jaskółki mi wyśpiewały.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu trytomy kwitną pięknie,
czy ich liście tak się kładą na ziemi.
Muszę gdzieś te kaczki wypożyczyć.
Dobrej nocy. 

- nifredil
hahaha
Już widzę pojawiające się jak grzyby po deszczu ogłoszenia w lokalnej prasie "wypożyczę kaczkę..koszt bez znaczenia, byle na krótko, bo srają na trawnik"
Aneczka1979 już widzę jaka byłabyś szczęśliwa biegając latem boso po takim trawniczku
albo myjąc małe dziecięce stopy po całym dniu zabawy na dworze 

- Anuleczka
- 500p
hahahahahahaha. Dziewczyny jesteście cudowne.
-- 4 lut 2015, o 23:20 --
Soniu liście trytomy są sztywne ale co ja zrobiłam oczywiście przesadziłam hahahahaha i dlatego klapły.
-- 4 lut 2015, o 23:20 --
Soniu liście trytomy są sztywne ale co ja zrobiłam oczywiście przesadziłam hahahahaha i dlatego klapły.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,Trytomy urosły Ci ogromne,ogród piękniej ,zakupy różane super i na pewno wszystkie róże zakwitną ,ja też sporo róż kupiłam i już chciałabym mieć efekt,wszyscy tak chcą
,a czy te kaczki nie niszczyły Ci kwiatuszków w ogrodzie ,tylko jadły ślimaki,ja kiedyś miałam kaczki takie zwykłe czarne to wyjadły wszystkie świerszcze i nie miał kto wieczór pięknie grać ,dużo lat trzeba było ,żeby z powrotem populacja wróciła,dobrej nocki 

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale się uśmiałem . Teraz idzie moda na kaczki w ogrodzie. Ja miałem puszczone kaczki i gęsi na podwórku gdzie oczywiście były doniczkowe to prawie wszystko mi zżarły. Ponadto w podzięce zostawiały podłużne zielonoszare figurki