Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
you1
50p
50p
Od: 10 sty 2015, o 18:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Może i ja się odważę coś napisać, a nie tylko podglądać. Jestem zachwycona tym i innymi ogrodami a przede wszystkim hortensjami i to chyba właśnie one dodały mi odwagi żeby coś napisać. łoo pierwsze koty za płoty :D jeśli mogę coś podpowiedzieć ja bym na frontową rabatę posadziła jukę pięknie kwitnie. W tym roku też ją zasadzę w swoim małym ogródku
Kasia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Soniu
Hibiskus duzo lepiej się prezentuje po przemianie ;:215 Może ze swoim też tak zrobię jak się rabatka zagęści :)
Wrócę jeszcze do azali, może wymarzły bo teren był za bardzo odkryty i wiatry faktycznie mogły dać w kość,ale teraz masz już naturalny płot, który chroni więc możesz jeszcze raz spróbować :uszy tak namawiam bo ja jestem nimi bardzo zauroczona,i już wiem,że jak spotkam na wiosnę jakiś ciekawy kolor, to mój ogród się wzbogaci ;:173
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzę o hibiskusie od dawna. Boję się, że zimą sobie nie poradzi i zmarznie. Okrywasz go? Piękne drzewko z niego stworzyłaś. I chyba zacznę mnożyć i moje roślinki. Zaraziłam się :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu cieszę się, ;:196 próbuj, ukorzenia się każda gałązka. Admiration bardzo lubię, za te złote obwódki. Niestety mam tylko takie nędzne zdjęcie. Jak większość u mnie będzie przesadzany. Można kupić berberysy za nieduże pieniądze, ale ja lubię się bawić i patrzeć jak rosną. :)

you1 witam serdecznie w moim młodym ogrodzie. :wit Każdy kto ma hortensje bukietowe, potwierdzi, że to bezproblemowe, pięknie kwitnące krzewy. Juki w dużej ilości mam na innej rabacie, też widocznej ze schodów. Juki lubią słońce a frontowa to północ.

Obrazek

Krysiu dziękuję, ;:196 zastanawiam się, czy hibiskusy tam zostaną. ;:218 W tym roku, po wiosennym przycięciu będzie widać jak wyjdzie korona i jak zakwitną. Z azaliami poczekam, jak tuje przytnę wiosną i się zagęszczą, będą wtedy bardziej zatrzymywać wiatry.

Małgosiu mam jeszcze żywopłot z hibiskusów i niczym nigdy krzaczki nie były okrywane. Wsadzałam dwuletnie siewki od sąsiadki. U mnie w tym roku było ich pewnie ponad sto. Kilka czeka w doniczkach na oddanie wiosną. Własne rośliny cieszą bardziej, niż najładniejsze ze szkółki. Nie wiem, czy to przypadek, ale moje rośliny nie chorują.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu chyba i ja zarażam się ukorzenianiem. Zacznę od pęchcerznicy. Mam chrapkę na kolejną sztukę na pniu. ;:131
Ostatnie zdjęcie żywopłotu z hibiskusów wygląda obłędnie! ;:oj
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Witaj Soniu :wit
Gratuluję wytrwałości i cierpliwości w ogrodomaniactwie ;:215 Masz rację, sadzonkowanie potrafi być nie tylko bardzo odciążające dla budżetu, ale też i całkim pasjonujące. Podobnie jak Ty uwielbiam hortensje bukietowe i już mam zaplanowane wiosenne zakupy kilku odmian :tan oczywiście także w celach rozmnożenia ich.
;:3
Małgoś
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu super, że Ci się podoba. ;:196 Straszny miszmasz, dziś już wiem, że trzeba było powybierać w czasie kwitnienia i zaznaczyć. Posadzone kolorami obok siebie wyglądałyby lepiej. Jeden jest całkowicie biały, ale z siewek, to uzyskuje się różne kolory. Znalazłam jakieś przyzwoite zdjęcie z 2013 roku. Ukorzeniaj, to naprawdę frajda, jak czekasz na nową roślinę. ;:65

Obrazek

Witam :wit Małgosiu, miło, że zajrzałaś i znalazłaś coś interesującego. Hortensje warto mieć, cały rok zdobią ogród i nie chorują.

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,żywopłot z hibiskusów super i to były siewki? ,ile lat potrzebowały ,żeby takie urosły,dobrej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś dzięki, ;:196 sadziłam małe dwuletnie siewki, przechowane jedną zimę w piwnicy. 2014 to ich piąty rok, mają około 170 cm wysokości. W tym roku czeka je cięcie. Mam trzy odcienie różowego, białe z oczkiem i czysto białą. Pierwsze zdjęcie to dwuletnie rośliny w kwietniu, drugie w sierpniu 2012r. Trzecie początek kwitnienia w lipcu 2014 r., niestety zdjęć mało. :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Całkiem żywotne rośliny, myślałam że więcej czasu potrzebują na zbudowanie krzaczka od siewki :shock: . Moi sąsiedzi mają spore okazy różowe, czysto białe i białe z czerwonym środkiem..stąd moje pytanie: czy można je ukorzenić z patyczka ;:224 ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Soniu najpierw myślałam, że to krzewuszki. To chyba jedna z niewielu chorób na jakie jeszcze nie zapadłam. Fajne kolorki mają te hibiskusy.
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25

Post »

Obrazek

Witaj Soniu, żywopłot z hibiskusów mnie powalił, ale biała pelargonia też zachwyca. Wiesz może co to za odmiana? Miałam również białą, jednak jej pokrój nie był tak zwarty.
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Soniu żywopłot z hibiskusów śliczny nie wiedziałam że je można ukorzenić , kupiłam dwa ale u mnie jeszcze nie kwitły a może kwitły ;:131 tylko ja nie widziałam bo prawie cztery miesiące nie było mnie na działce. :D ja swoje berberysy też mam z nasionek pęcherznice z patyczków, tuje i krzewuszki też ukorzeniałam z powodzeniem i są to już okazałe krzaczki . ;:108 a teraz spróbuję z hibiskusami.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Soniu :wit Świerki serbskie Peve Tijnna pniu piękne wyglądają
Berberys Admiration piękny jego dzieci również piękne :)
Złocień śliczny
Hibiskusy śliczne i piękne i fajne drzewka z nich stworzyłaś. Hosta śliczna
Juka przepięknie kwitła
Przepiękny żywopłot z Hibiskusów :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Soniu mnie też zainteresowały hibiskusy,nie mam ich jeszcze w swoim ogrodzie i warto to zmienić,niech by sobie zdobiły też mój ogród,pięknie prezentują się ,utwierdziłaś mnie w tym przekonaniu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”