Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Zgodnie z porą i przyzwyczajeniem zapraszam na spacerek do kwitnącego ogrodu

kłosowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hot lava
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu ja już nie mogłam się doczekać na spacerek ;:65 ;:65 dziękuję pospacerowałam .
Piękne rabaty , piękne zdjęcia , piękne kwiaty ;:433 ;:433 ;:433
No ale kłosowca takiego to jeszcze nie widziałam i nie mam ;:185 śliczne ;:333
Jeżówki ;:215 Cleome super się prezentuje ;:63
Bardzo dziękuję , pozdrawiam i ;:196 zostawiam .
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Marto, przepiękne, bujnie rosnące rośliny, bogactwo kolorów, różowy przetacznik przecudny ;:167
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto zaglądając do ciebie odnoszę takie wrażenie,że twój ogród kwitnie okrągły rok,ja bynajmniej tak się czuję i za co ci dziękuję.Zapominam ,że zima i ciesze oczy i dusze twoimi widokami.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

koziorozec pisze: Obrazek

Obrazek

Obrazek
Marto, czy miałabyś kawałeczek tej dalii??? Miałam taką, ale nie przetrzymała dwa lata temu przechowywania. Ona jest duża, różowa? W razie czego dobrze, że dałaś zdjęcie z nazwą, bo będzie łatwiej szukać. Pozdrawiam z białej Wielkopolski ;:196
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Cię Martusiu ;:196 jestem już i biegam po Twoim ogrodzie. Kłosowiec jakiś inny :wink: czy jest on jednoroczny? Mój ma gęściejsze kłosy, a taki rzadszy mam biały i Jola napisała, że to pokrzywolistny :D Cudny ten płomyk ;:167
Czy Ty siejesz nasiona cleome? bo ja myślę już teraz posiać żeby wcześniej zakwitła i zawiązała nasiona. Życzę dobrego dnia, u mnie zaczęło sypać dużymi płatkami. Buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

I ja zastanawiam się co to za kłosowiec. Marto z gipsówki byłabym bardzo zadowolona.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,witaj miło się czyta takie słowa,kłosowca miałam pierwszy rok ,myślę ,że ładnie przetrwa zimę bo to bylina ,dostałam nasionka innych kolorów,to będzie ich więcej i może więcej kolorów,miłego dnia życzę :wit ;:168

Eluniu,dziękuję ,miło jak coś ciekawego wpadnie w oko i każdy coś dla siebie znajdzie,,pozdrawiam :wit

Beatko,masz rację ten ogród kwitnie cały rok,jeden spektakl się kończy ,drugi zaczyna,i tak ciągle aż do zimy ,buziaczki dla ciebie ;:196

Justynko,zobaczę na wiosnę,czy jest co rozdzielić,bo karpę niewielką miałam pierwszy rok i aż byłam zdziwiona ,że taką ilością zakwitła , mam je podpisane to się znajdzie ale wszystkie odpoczywają w pudłach w piwnicy i trudno się do nich dostać,u nas tez bardzo sypał rano śnieg i dobrze ,że go dosypało bo roślinki mają grubszą kołderkę,pozdrawiam :wit ;:168

Marysiu,taki dostałam w postaci malutkiej ,cieniutkiej siewki i aż dziw ,że to biedactwo przeżyło i tak długo kwitło,myślę ,że zimę też mężnie przetrwa bo to bylinowy,mam nasionka jeszcze innych kolorów,jak wysieję to może będzie więcej ,sieję nasiona Cleome ,ale uważam ,że jest za wcześnie,może pod koniec lutego,bo potem rośliny takie wyciągnięte i anemiczne,u mnie też bardzo sypało teraz się rozpogodziło ,pozdrawiam i moc buziaczków i przytulanko dla Ciebie ;:196 ;:168

-- 4 lut 2015, o 14:39 --

Dorotko,taki dostałam ,były same niteczki ,nie wierzyłam,że nie padnie i taki był piękny ;:215 gipsówka zapisana ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś takie piękności ostatnio pokazałaś, ze nie wiem co tym razem najbardziej mnie uwiodło :D Katalpy, dalie i ta przefantastyczna kleome. Śliczne wszystko. Wiem że się powtarzam, ale cóż począć skoro uwielbiam Twój ogród ;:167 Podciągnę troszkę Twój pomysł z cleome-połączę ze sobą dwie mini rabatki na których zazwyczaj sieję aksamitki i zrobię tam klomb z prawdziwego zdarzenia, podobny do tego Twojego z ostatnich zdjęć :) Na razie nie mam pomysłu na to miejsce bo to pomiędzy nieułożonym jeszcze z kostki wejściem do domu i do garażu.
Śliczne kłosowce pokazałaś (swoją drogą tak sobie myślę czy to kłosowiec czy przetacznik...hmm...muszę sprawdzić czym to się różni). Ten niebieski na poprzednich fotkach ;:167 Ja mam chyba takiego-jeszcze nie kwitł. Oj jestem go bardzo ciekawa.

Martuniu-słoneczka życzę i rychłej wiosny ;:196 . Ja już nie mogę się doczekać rozmarzniętej ziemi...i tego, aby móc zrobić porządek z kopcami kreta. Strasznie mi weszły w rabatki podczas ostatnich ciepłych dni i teraz boję się o roślinki-szczególnie cebulowe. Wredne krety :evil:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś pewnie daje sobie rady bez Twojej opieki ;:333
Gryzonie to miłe stworzenia i lubię je ale nie jak dobierają się do moich kochanych kwiatów. ;:185 ;:185 widoczki jak zwykle cudne przetacznik w różu rewelacja. :heja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam jak zwykle na spacerek ,jestem jakaś bardzo zmęczona ,ale nie mogę Was zawieść

Obrazek

takie maiłam dyniowisko i góry dyń w jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hortensja Bobo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzisiaj dzień sadźca ;:306 a dynie niektóre pojechały ze mną do domu ;:333 gdyby nie protesty M pojechałoby więcej :;230 A kot się nie znalazł?
Dobrej i spokojnej nocy i buziaki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Marto dobrze,że te twoje i innych piękne wspominki bo ja już jestem na granicy wytrzymałości ,bo znowu pada śnieg ;:223 A ja już chcę takich widoków jak u ciebie na zdjęciach wspominkowych,znowu będę musiała odśnieżać chodnik o 6 rano,koszmar ;:223
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, ale nas uraczyłaś porcją zdjęć. ;:196 Moje ulubione jeżówki, rabata hostowa z kociakiem urocza, a kleome, to chyba na dopalaczach, ;:oj takie dorodne. Łatwiej przetrwać do wiosny, podziwiając letnie widoki. ;:180 Mnie dziś łapy swędziały, żeby coś posiać, ale się opamiętałam. ;:14
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś i ja przyszłam pospacerować po Twym pięknym ogrodzie ;:65
Rzeczywiście dzień sadźca - gdzie nie wejdę tam piękne kępy ;:333
Dzisiaj podziwiam moje kochane hortensje ;:167 Ślicznie masz wkomponowane w rabatki ;:215
Jeszcze raz powtórzę - Cudny masz ogród ;:180 ;:180
Spokojnej nocy ;:19 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”