O kurcze ,miesiac mnie tu nie bylo ,niezle kurzem zaroslo ,ale tez i chwalis sie nie bylo czym .Dziekuje za odwiedziny i wpisy
Zaczne od bardzo smutnej wiesci......Totalnie mnie wzielo na dendrobia typu nobile ;(
Kiedys mialam ,oddalam Dareczkowi ,bo mi z nimi nie szlo(prawda jest taka ,ze sie nie przykladalam),a teraz postanowilam sie przylozyc

i będę sepila keiki od kazdego kto zechce mnie obdarowac ,ewentualnie jakas wymiana,wiec piszta co tam mata :u2:
Takiego kupilam na dobry poczatek
W zeszlym tygodniu przyjechala do mnie
Pati (
Callanthe )i spedzilysmy super tydzien!!! :*
Oczywiscie przywiozla walizke chwastow,czesc ktore kupilam ,reszta prezenty
Na jej powitanie zakwitla moja Ludka,to jej pierwsze kwitnienie ,niestety zalalam jej stozek przez nieuwage ,ale sie nie martwie ,bo one kochaja sie keikowac ,wiec czekam
Slyszalam opinie niektorych z was co do jej zapachu (negatywne) ,mnie sie bardzo jej zapaszek podoba.
Dostalam piekny prezent od Patrycji (ona wie co ja kocham najbardziej

) :*
Paphio delenatii alba ,nie sadzilam ze po szoku jaki przezyl najpierw w paczce ,a potem w walizce zechce w ogole sie otworzyc ,a jednak
Dwa smoki od Kaskowego :serce: :serce: :serce: w pieknej oslonce ,ktora Pati zrobila dla mnie i koszyczku od Darka (klania sie moja milosc do wszystkiego co naturalne )
Mai Kai i Ruby Star do kolekcji "szczypiorkow" :radocha:
Poniewaz latalysmy po wszystkich sklepach z chwastami.... no wlasnie ,kupilam Anne Green ,to juz 3 egzemplarz ,dwa poprzednie mi padly ,mimo ze dendro phalaenopsis ladnie mi rosna.A i tak uwazam ze Anna jest z nich najladniejsza.
I zeby Comet King nie bylo smutno... taki zapaczkowany braciszek ,fioletowy.
Zakwitlo oncidium ,az 8 kwiatkami :/
A tu troche nowosci :wstyd:
Phrag.Sedenii
Phalaenopsis (Penang Girl x KS Happy Eagle ) Chienlung Happy Girl
Paphio.Armeniacum,posadzone jak lubi:)
Paphio.Sukhakulii
paphio.Fairrieanum
Tolumnia hybryda

Oczywiscie o kilku zapomnialam ,wiec jutro cd