Pozdrawiam cieplutko
Ogród w Oregon, USA
- rose_marek
- -Moderator Forum-.

- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
.
Moje pomarańczowe róże (albo prawie pomarańczowe).
Love and Peace powyżej jest raczej koloru brzoskwiniowego niż pomarańczowego.
Jest córką bardzo popularnej w Polsce róży Gloria Dei, która z kolei jest najbardziej
znaną różą na świecie. Wprowadzona na rynek przez francuska firmę Meilland w 1945,
zaraz po zakończeniu wojny. Dlatego w większości krajach nazywa się "pokój",
Peace w USA i Anglii, Gioia we Włoszech, Gloria Dei w Niemczech.

Vavoom jest natomiast najbardziej pomaranczową różą jaką znam. Zaczyna kwitnąć
na pomarańczowo i kończy na pomarańczowo, prawie w tym samym odcieniu.
Playboy kwitnie jak latarka, zabłyśnie na kilka dni i gaśnie, a za kilka tygodni znowu obsypuje się kwiatami.
Top Notch ma odcień koloru łososia (salmon), jedyna róża w moim ogrodzie która kwitnie jeszcze w grudniu.

Chihuly często jest pomarańczowo-ognisto-czerwona, w zależności od pogody.

Disneyland zmienia ciekawie kolor, zatrzyna rozkwitać kolorem brzoskwiniowo
pomarańczowym a kończy na różowo.
.
Moje pomarańczowe róże (albo prawie pomarańczowe).
Love and Peace powyżej jest raczej koloru brzoskwiniowego niż pomarańczowego.
Jest córką bardzo popularnej w Polsce róży Gloria Dei, która z kolei jest najbardziej
znaną różą na świecie. Wprowadzona na rynek przez francuska firmę Meilland w 1945,
zaraz po zakończeniu wojny. Dlatego w większości krajach nazywa się "pokój",
Peace w USA i Anglii, Gioia we Włoszech, Gloria Dei w Niemczech.

Vavoom jest natomiast najbardziej pomaranczową różą jaką znam. Zaczyna kwitnąć
na pomarańczowo i kończy na pomarańczowo, prawie w tym samym odcieniu.
Playboy kwitnie jak latarka, zabłyśnie na kilka dni i gaśnie, a za kilka tygodni znowu obsypuje się kwiatami.
Top Notch ma odcień koloru łososia (salmon), jedyna róża w moim ogrodzie która kwitnie jeszcze w grudniu.

Chihuly często jest pomarańczowo-ognisto-czerwona, w zależności od pogody.

Disneyland zmienia ciekawie kolor, zatrzyna rozkwitać kolorem brzoskwiniowo
pomarańczowym a kończy na różowo.
.
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki
Witaj Marku
Różyczki ,sliczne ale nie sposób mieć je wszystkie w ogrodzie dlatego warto zwiedzać ogródki forumkowiczów by nacieszyć oczy - szkoda że nie można dotknąć i powąchać
.
Mi podoba się mięta korsykńska chętnie widziała bym ją w swoim ogrodzie, jak do tej pory poszukiwania spełzły na panewce, ale może kiedyś...

Pozdrawiam cieplutko
Różyczki ,sliczne ale nie sposób mieć je wszystkie w ogrodzie dlatego warto zwiedzać ogródki forumkowiczów by nacieszyć oczy - szkoda że nie można dotknąć i powąchać
Mi podoba się mięta korsykńska chętnie widziała bym ją w swoim ogrodzie, jak do tej pory poszukiwania spełzły na panewce, ale może kiedyś...
Pozdrawiam cieplutko
-
Bogusia2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku, przepiękne są twoje róże, niezaleznie od koloru. Mnie, z tych ostatnio prezentowanych przez Ciebie, najbardziej zachwycił krzew Disneyland. Wspaniały, aż się oczy radują od takiego widoku.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marku
Masz miłą i mądrą żonę dobrze że Cię namówiła do pokazania zdjęć z ogrodu. A ogród jest cudowny. Ja też mam mały ogród a w nim sporo roślin.,Także róże ,azalie i rododęndrony no i HOSTY i Irysy i liliowce. Trochę żałuję, że nie masz liliowców u Was są najpiękniejsze nie osiągalne w Polsce. Od niedawna jestem na Forum i mam Internet dopieru tu
dowiedziałam o tych liliowcach nadal jsstem pod wrażeniem. Będę częściej odwiedzała Wasz ogród.
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania mojego ogródka. Genia
Masz miłą i mądrą żonę dobrze że Cię namówiła do pokazania zdjęć z ogrodu. A ogród jest cudowny. Ja też mam mały ogród a w nim sporo roślin.,Także róże ,azalie i rododęndrony no i HOSTY i Irysy i liliowce. Trochę żałuję, że nie masz liliowców u Was są najpiękniejsze nie osiągalne w Polsce. Od niedawna jestem na Forum i mam Internet dopieru tu
dowiedziałam o tych liliowcach nadal jsstem pod wrażeniem. Będę częściej odwiedzała Wasz ogród.
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania mojego ogródka. Genia
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj rose-Marku
zainteresowałeś smoka metodą Minnesota Tip......byłabym bardzo wdzieczna za przyblizenie tej metody,Twoją ocenę i doświadczenia
serdecznie pozdrawiam z Polskich GÓR
zainteresowałeś smoka metodą Minnesota Tip......byłabym bardzo wdzieczna za przyblizenie tej metody,Twoją ocenę i doświadczenia
serdecznie pozdrawiam z Polskich GÓR
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści