Wiosna już niedługo... cz. 23
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Maryś czy ten zwykły liliowiec to ma taki kolor w lila wpadający...? ja mam tylko rdzawa. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewciu ale ja jadąc gdziekolwiek widuję ich codziennie więc w pewnym sensie są na wyciągnięcie ręki.
Małgosiu ja byłam we czwartek i to chyba jest dzień targowy, a konia nie szukaj, bo znudził by się u mnie chodząc tam i z powrotem już nie wspomnę, że ja się boję koni. To taka trauma z dzieciństw. A gdzie pojedziesz po dalie? Rok temu na wiosnę ale to dopiero w kwietniu był dobry wybór róż w korzystnych cenach w Auch.
wszystkie się przyjęły i nawet kwitły
Jadziu i kosmosy też się mieszczą w Twoich ogrodzie? W tym roku nie sieję heliotropu bo z kilku siewek został ten jeden i bardzo mnie to wkurzało jak padały jedna po drugiej
Ewuniu szalowy ogród
coraz to ładniejsze nazwy nadajecie mojemu ogródkowi i jak tu Was nie kochać
Czyli mamy rozwiązanie zagadki kosmos lubi pulchną glebę i faktycznie na nowo założonych grządkach ziemia nie jest ubita i tam mi rośnie ale już się nie sieje, a na litej glinie w ogóle nie wschodzi i tak samo kosmos siarkowy
Nic nie będziesz siała ? no cóż skoro tak postanowiłaś
Misiu to nie jest liliowiec rdzawy
kolor wydaje mi się odpowiada prawdziwemu. Może znajdę jakieś zdjęcia to wstawię jeszcze 

Małgosiu ja byłam we czwartek i to chyba jest dzień targowy, a konia nie szukaj, bo znudził by się u mnie chodząc tam i z powrotem już nie wspomnę, że ja się boję koni. To taka trauma z dzieciństw. A gdzie pojedziesz po dalie? Rok temu na wiosnę ale to dopiero w kwietniu był dobry wybór róż w korzystnych cenach w Auch.

Jadziu i kosmosy też się mieszczą w Twoich ogrodzie? W tym roku nie sieję heliotropu bo z kilku siewek został ten jeden i bardzo mnie to wkurzało jak padały jedna po drugiej

Ewuniu szalowy ogród

Nic nie będziesz siała ? no cóż skoro tak postanowiłaś

Misiu to nie jest liliowiec rdzawy

- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Chyba zaglądnę do Auchan, Castoramy i Obi. Akurat wszystkie trzy są koło siebie
Mam na razie dwie dalie; jedna 180cm a druga 30cm i tak mi się zachciało coś pomiędzy pięterka dołożyć.
Na różyczki właśnie w Auchanku będę polowała.

Mam na razie dwie dalie; jedna 180cm a druga 30cm i tak mi się zachciało coś pomiędzy pięterka dołożyć.
Na różyczki właśnie w Auchanku będę polowała.
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Nie no....tak całkiem nic, to nie. Na pewno posieję Cleome i pewnie coś jeszcze, ale w niewielkich ilościach. Na grządkach też troszkę warzywek i to wszystko. 
Dla mnie Twój ogród,to szal utkany pięknymi kwiatami leżący na zielonej sukni Matki Natury.

Dla mnie Twój ogród,to szal utkany pięknymi kwiatami leżący na zielonej sukni Matki Natury.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu ano parę się mieści
kiedyś miałam ich mnóstwo były także cynie ,dalie teraz znów będą dalie może też parę cynii kupię bo one dosyć długo kwitną

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A wiecie wysiałam dwa, czy trzy lata temu dalie kołnierzykowe i całkiem ciekawe roślinki mi wyrosły... Muszę poszukać nasion, bo nie wykopałam bulw.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,widzę tyle różnych nasion u Ciebie,,przecież takiego chabra żółtego jest u mnie pod dostatkiem ,a z ziół to macierzanki mam ile chcesz,chyba ,że to nie dla Ciebie nasiona,ogród super wygląda,taka wstęga nie wiadomo dokąd ,pozdrawiam i buziaczków moc dla Ciebie 

- Margo_margo
Mnie też kusiło żeby dalie siać ale z obliczeń wynika, że parapet mam za mały o jakieś 2m
Już niedługo będę musiała dostawić pięterko bo pojemników przybywa.
Kocham siać

Już niedługo będę musiała dostawić pięterko bo pojemników przybywa.
Kocham siać

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Parapet?
U mnie w sezonie wysiewów zastawiona jest podłoga w salonie! Teoretycznie mam od zeszłego roku takie fajne szklarenki, ale zabraknie i ich.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Margo_margo
Heh Reniu, ja mam do dyspozycji zaledwie 21m2 i dwuletniego łobuziaka. Ale do nasionek z mamą zagląda 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
U mnie dzisiaj prawdziwa zima w ogrodzie .Miłej soboty i zdrówka dla Was

U mnie dzisiaj prawdziwa zima w ogrodzie .Miłej soboty i zdrówka dla Was

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu nie wiem jak w tym roku będzie ale w ubiegłym jak wróciłam po 1 kwietnia to akurat była pierwsza dostawa roślin, bo nasiona i kłącza są wcześniej
Małgosiu jak jeździsz na swoją działkę od kwietnia to tam możesz sobie zorganizować rozsadnik, bo chyba tunelu nie masz? zorganizuj albo stare okno, albo kilka desek. Niech Ci M zbije skrzynię którą nakryjesz ramą obitą folią. Dobrze jakby Ci się udało zdobyć obornika najlepiej końskiego i dać na dno, bo on bardzo ogrzewa rozsadnik. Na rozsadniku możesz siać dużo kwiatów i kapuste, a na parapetach tylko kwiaty które muszą być posiane w lutym czy marcu.
I jeszcze coś
rok i dwa lata temu miałam do okna wstawiony regalik z dwoma półkami na szerokość połówki okna. Na trzech poziomach dużo pojemniczków się mieści
Ewciu Kochana jesteś, ale Ty przecież nie znasz mojego szaliczka
ma wiele miejsc niedorobionych, bo w tym rządku musi się znaleźć wszystko
Ja jak zwykle mam już za szerokie plany siania
Jadziu muszą być inne kwiaty też żeby było urozmaicenie
Reniu wygooglałam sobie te dalie i chyba jak znajdę gdzieś nasionka to kupię, bo cudne są
Pamiętam Twoje wyczyny siewne chyba rok temu tzn uprawy salonowe
Martusiu pisałam u Ciebie, że mam już chyba jednego chabra i że będę musiała posiać, no to jak zobaczyłam nasiona...to kupiłam
macierzankę też mam, ale chciałabym jej mieć dużo i odkąd odkryłam że lepiej u mnie rośnie jak mieszam ziemię z piaskiem, a piasku mi dużo po budowie zostało to kupiłam nasiona
Życzę Ci miłego dnia i mam nadzieję, że noc była też spokojna ? całuję
Alu witaj !
I do Ciebie doszła zima
jeżeli tylko nie będzie wielkich mrozów to taka może być a potem już szybciutko wiosna
Dobrego dnia
No to jak o daliach to pokażę te siane rok temu

Jak na lato, w którym częściej padał deszcz niż było sucho dalie z siewu całkiem dobrze sobie radziły. Z sadzonych karp dalii wyrosła tylko jedna, a zakwitła w ostatnich dniach sierpnia.

Życzę wszystkim pogodnej i miłe soboty!

Małgosiu jak jeździsz na swoją działkę od kwietnia to tam możesz sobie zorganizować rozsadnik, bo chyba tunelu nie masz? zorganizuj albo stare okno, albo kilka desek. Niech Ci M zbije skrzynię którą nakryjesz ramą obitą folią. Dobrze jakby Ci się udało zdobyć obornika najlepiej końskiego i dać na dno, bo on bardzo ogrzewa rozsadnik. Na rozsadniku możesz siać dużo kwiatów i kapuste, a na parapetach tylko kwiaty które muszą być posiane w lutym czy marcu.
I jeszcze coś

Ewciu Kochana jesteś, ale Ty przecież nie znasz mojego szaliczka

Ja jak zwykle mam już za szerokie plany siania

Jadziu muszą być inne kwiaty też żeby było urozmaicenie

Reniu wygooglałam sobie te dalie i chyba jak znajdę gdzieś nasionka to kupię, bo cudne są

Martusiu pisałam u Ciebie, że mam już chyba jednego chabra i że będę musiała posiać, no to jak zobaczyłam nasiona...to kupiłam

Alu witaj !
I do Ciebie doszła zima

Dobrego dnia

No to jak o daliach to pokażę te siane rok temu

Jak na lato, w którym częściej padał deszcz niż było sucho dalie z siewu całkiem dobrze sobie radziły. Z sadzonych karp dalii wyrosła tylko jedna, a zakwitła w ostatnich dniach sierpnia.

Życzę wszystkim pogodnej i miłe soboty!
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Maryś wiosna u Ciebie już
Nasionka kupione ,super ja sobie przyrzekłam wysiać ubiegłoroczne i nie dokupować
Piękny spacerek nam zafundowałaś
Bylica bardzo mi się podoba 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Siałam kiedyś dalie z nasion, bardzo fajne roślinki. Muszę koniecznie to powtórzyć. Są piękne.
-
- 100p
- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja szczególnie darzę sentymentem dalie kaktusowe. Innymi też nie pogardzę 

Pozdrawiam Iwona