Kasiu,
Krokosmie kupowałam u forumowej Krysi:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33227
niektórych cebul dostałam więcej niż zamówiłam i stówa lekko się uzbierała. Polecam zakupy u Krysi!!! Cudnie wyglądają łany szczególnie odmiany Lucifer. Będę zamieszczać foto na bieżąco
Tereniu,
Mnie Mirek - mirzan w grudniu pisał, że można - cebule potrzebując przechłodzenia- więc jak tylko mrozik puści zrób tak jak ja w grudniu i oddziel sobie jedną warstwę łusek a reszta na miejsce do ogrodu. W marcu jak mi następne przyjdą to też tak zrobię bo sprzedawcy w chłodniach je przecież trzymają czyli będą przechłodzone.
Lucynko,
Ja układałam jak popadło( widać na foto nawet na wierzchu prawie niektóre są) warstwami, na to podłoże (potraktowane mikrofalą żeby ewentualne dziadostwo w ziemi zniszczyć) i znów warstwa łusek i ziemia. Pojemniki dałam przeźroczyste żeby lepsze pole do obserwacji mieć:
Jak widać na zamieszczonych fotkach "szczypiorek" piękny już mi rośnie i cebulki śliczne coraz ładniejsze. Teraz dodatkowo położyłam pojemniki na ciepłym (nie gorącym!) kaloryferze i widać różnicę w ciepełku jeszcze szybciej się wytwarzają.