Tereniu Jak wiesz ja za bardzo nie wiem jak z tymi roślinami mam robić,bo i tak mi to wszystko marnieje.Tak się stało z Klonikami,Pelargoniami.Chyba trzeba co roku kupować nowe
gosiaczek12a11 Gosieńko Ja też co jakiś czas mam problemy.Trzeba chyba mieć wiedzę o wszystkich roślinach
alicjad31Alu Skarbie ta roślina to Asparagus falcatus.Tak mam się kim opiekować.Nawet nie chce się mówić.Ja też dziś od rana miałam takie ciśnienie wysokie,że o mało nie wylądowałam w szpitalu.Masakra.No,ale jest już lepiej.Pozdrawiam
-- 30 sty 2015, o 19:00 --
Żabeczka dzidziu ja też się cieszę.Obym tylko dała radę przetrzymać No,ale dobrze jest
Gosieńko kochana To masz ciężko Dbaj o siebie ..Twoje kwiatuszki są śliczne ,
a powojnik mnie zachwycił piękny jest
Dużo zdrówka i siły Ci życzę .Już nie długo piękne czasy
-- 30 sty 2015, o 20:29 --
Anuleczka pisze:A co to za piękność na ostatnim zdjęciu po lewej stronie?
Kiedyś przeczytałam na forum , że istnieją lilie drzewiaste no i jak się domyślasz zapragnęłam je miec na targach zapytałam o takowe dwóch panów którzy mieli ogromniaste stoisko z cebulami i wiesz .....dostałam takie wykład ,że nie wiedziałam czy się śmiac czy płakac że ludzie sobie coś nawymyślają a oni później mają problem bo się muszą tłumaczyc i prostowac temat ,że takowe nie istnieją no i dostałam tzw drzewiaste ale u innego sprzedawcy .
Gosieńko piękne wspominki serwujesz bardzo ale to bardzo się już tęskni do takich widoków w realu .
Oby do wiosny , wtedy nie będziemy chorowac bo nie będziemy miały na to czasu
Gosiu wreszcie trafiłam na Twój nowy wątek
Piękna seria zdjęć - bardzo kolorowo i różnorodnie masz w ogrodzie - sąsiadeczki pewnie zazdrośnie zerkają przez ogrodzenie ???
Lubię nakrapiane lilie - tygrysie zbieram i powoli tworzy się mała kolekcja
Ta różowa piękna lilia tez chyba z tej grupy ?
Miłego weekendu i dużo zdrówka .
Aniu na zdjęciu ostatnim jest Cestrum Parqul Cretian.Odmiana psianki
Alu dziękuję za troskę.Odnośnie tej roślinki to jak pisałam wyżej jest to roślina z rodziny psianki pomidorów,ziemniaków, a nazywa się Cestrum Parqul cretian
elu-tija Wiesz,że lilie drzewiaste są.Ale wiele się nie różnią od innych.
Krysiu Fajnie,że trafiłaś.Myślę,że odnośnie tej lilii masz rację.
ElżbietkoG Sprawiłaś mi radość swoją obecnością
-- 31 sty 2015, o 18:25 --
Iwonka odpisałam już o tej roślince Ali i Ani.Proszę przeczytaj