Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martusiu nie gniewaj się już doczytałam ;:180 Twój jest żmijowiec pospolity a mój ten co pokazałam jest wspaniały , mam też taki jak Twój i ciągle myślałam że to Hyzop :oops: są też czerwone , ślicznie wyglądają ;:333
Miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu :wit spacer czarujący, to zestawienie różowej róży z lawendą ;:167
Co to za kwiatuszek na zdjęciu poniżej ww?
Najbardziej lubię widoczki większej części ogrodu-pięknie ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zawsze zwiedzam z przyjemnością ;:196 i zawsze masz coś nowego, ciekawego, czego nie znam ;:170 Ten głowaczek jest uroczy, muszę sobie więcej o nim poczytać, bo bardzo mnie zainteresował ;:333
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martusiu! na te piękne widoki, moje serce znowu wali, jak szalone. Wow, rozpoznałam swoją roślinkę- zmijowiec ;:108 , a ja myślałam,ze to goryczka/ tak zidentyfikowałam z obrazka ;:306 / Teraz skojarzyłam,ze w ubiegłym roku go wysiewałam.
Przemierzam Twój ogród kilka razy dziennie i nie mogę nasycić się jego pięknem ;:215 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie ,dzień jak zwykle pochmurny i wieje wiatr ,pozdrawiam Was serdecznie w moim ogrodzie ,dobrze ,że można powspominać co było i pomarzyć co będzie.

Aniu,aż się uśmiałam z tym zegarkiem ,po prostu wieczór mam trochę czasu i tak wyszło,maki będą w tym roku i u Ciebie rosły,pozdrawiam :wit ;:168

Marysiu,przy róży pomponelli jest krwawnik kichawiec ,do złudzenia podobny do maruny,ratibida jest u mnie 3 lata,już ją rozmnożyłam ,ale plewiąc pewnego dnia wieczorem ,jak robił się zmrok wyplewiłam wszystkie sadzonki ;:306 i czekam od nowa ,żeby roślina narosła do rozmnożenia,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196

Alicjo,witam fajnie ,że jesteś i czasem pospacerujesz po ogrodzie ,dużo siły życzę i wytrwania w obowiązkach,buziaczki dla Ciebie ;:196

Tereniu,nie ma za co przepraszać ,każdy może mieć wątpliwości ,po to tu jesteśmy ,żeby je rozwiewać,mam mieć żmijowiec Madery to dopiero cudo,miłego dnia życzę ;:196

Krysiu,poniżej róży to Ratibida ,wszystkie zdjęcia pokazuję po kolei i na co trafi na tego bęc ;:306 pięknego dnia życzę ;:168

Jolu,on pięknie kołysze się i góruje nad roślinami,miło mi ,ze znajdujesz ciekawostki ,spokojnego dnia życzę :wit ;:196

Bogusiu,przyjemnie czyta sie Twoje słowa,dziękuję zawsze marzyłam,żeby ogród kipiał kwiatami ,więc ciągle coś dorabiam i uzupełniam ,ale czy to możliwe ,żeby dokończyć ogród?,myślę ,że zawsze coś będzie do osiągnięcia ;:306 miłego dnia życzę ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, jak przyjemnie spaceruje się po Twoim ogrodzie, :) rabaty zapełnione kwiatami. Trudno wybrać najładniejsze, piękny czosnek, liliowce, róża z lawendą i kleome, taka dorodna. Dostałam jedną w ubiegłym roku, ale miała tak mizerny kwiat i skromniutkie liście, że się do niej zraziłam. Pozdrawiam, słońca życzę. :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, pewnie masz rację z tym żmijowcem, bo moja roślinka miała około 30 cm ;:173 Ciekawa jestem ile z tych roślin mieszankowych wysiało się samoczynnie i wzejdzie wiosną. U mnie od wczoraj kolejne śnieżyce, a dziś dodatkowo wiatr urywa głowę ;:222
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ładnie się komponuje u ciebie Lawenda z różami a u mnie w tych krzaczorach to nawet nie zakwitła bo ją róże zagłuszyły ...musiałby mieć z metr ta lawenda ...do niziutkich pięknie wygląda ...oglądam te róże i kombinuję ...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,Cleome ,żeby pokazała co potrafi musi być wysiana w marcu w domu inaczej nie zdąży i jest marniutka,fajnie że podobają się nasadzenia i różne kwiatuszki,miłej nocki życzę ;:168

Sabinko,jest jeszcze inna miododajna roślina podobna kolorem do żmijowca to facelia ,ona tez ma koło 30 cm ,u mnie wczoraj wiało a dzisiaj spokój ,ani ,słońca ,ani opadów, ani wiatru,ale ogólnie beznadzieja,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196

Alina,kombinuj,bo ja za chwilę też będę mieć myślenie ,jak na wiosnę przyjadą róże,nie miała baba kłopotu ...ale jakoś trzeba to pokonać ,damy radę :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy jesteście gotowi i macie troszkę czasu ,żeby wpaść do mojego ogrodu?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

młodziutko 1 roczna hortensja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnące katalpy,jest ich sześć i tworzą dach w kąciku wypoczynkowym
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ;:196 Żebyś wiedziała jak ja czekałam na te Twoje cudne zdjęcia - dzięki ;:196 oko już pocieszyłam .
Cudne katalpy ;:215 a te ich kwiaty ;:333
Barak mi słów do opisania Twego ogrodu ;:180 ;:180 ;:180
;:196 zostawiam i czekam do jutra na nowa porcję zdjęć .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto na Twój ogród zawsze jest czas, tylko z każdą jego odsłoną wiem, że moje rabatki takie niedoskonałe ;:306 Zazdroszczę cienia ogrodowego, bo ja takiego nie doczekam się.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś i ja znalazłam chwile bo siąść i pooglądać Twoje wspominki. ;:196
Pieknie bardzo ślicznie kwitnie Katalpa ;:333 ma takie delikatne kwiat-uchy. ;:63 Hortensje ślicznie kwitną, mi marzną wiosną w maju. Dziś ostatni piątek stycznia i jeszcze kilkanaście dni i wiosna się pomału zacznie. ;:oj
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Marto :wit

Trochę czasu i ja wygospodarowałam aby podziwiać Twój ogród.Wiesz,że jestem wielką fanką Twojego ogrodu i cudownych roślin.Jakże chciałoby się mieć już podobne widoki za oknem.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu nawet jak mało czasu to warto do Ciebie zaglądać, najwyżej nie zostawia się śladu ;:196 , jest tak pięknie, Katalpy tworzą cudny kącik, a ta Hortensja różowa cudeńko ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”