Początek Clematoholizmu Madzi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek Clematoholizmu Madzi :)
Czerwoniaste chyba rosną niższe. Ja wybrałam Abendsonne i też po boku go posadzę bo wielki nie rośnie. Mnie się marzą te ogromne rh. Jako tło. No ale z wyboru jakoś super ogromnych nie miałam więc takie 2-3 m muszą mi wystarczyć.
No muszę zgodzić się z Ewcią - gdyby ta odmiana którą Asiu zamówiłaś, była tam gdzie zamawiałam swoje rh to też bym go dokupiła
.
Jak ja lubię taką zgodność
No muszę zgodzić się z Ewcią - gdyby ta odmiana którą Asiu zamówiłaś, była tam gdzie zamawiałam swoje rh to też bym go dokupiła

Jak ja lubię taką zgodność

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Prawda ??MID2006 pisze: Jak ja lubię taką zgodność

A rd Abendsonne gdzie zamawiałaś ? Ładny jest Madziu , u mnie na kompie ma kolor karminowy

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Mam szkółkę na all. Zamawiałam już u niego rośliny w zeszłym roku. Kupuję małe sadzonki po 10 - 13 zł. Wiesz, ja potrzebowałam ich więcej więc na odmiany za 25 i w górę nie mogłam sobie pozwolić. Musiałabym wtedy zaoszczędzić na innych roślinach. U mnie na jednym zdjęciu wpada w czerwień, na innym jest bardziej karminowy. Zobaczymy jak zakwitnie
.
Chodzi mi po głowie jeszcze clematis Burma...

Chodzi mi po głowie jeszcze clematis Burma...
-
Trochę podobny do Star of India, którą mam. Ale wydaje mi się że może być ciemniejszy. Jakbym się zdecydowała, posadziłabym go w półcieniu, może bardziej by się wybarwił. Tzn. w ogóle to musiałabym najpierw poczytać o nim.
- iwwa
Madziu, pamietasz jak kiedys pisałyśmy o moim tym pełnym powojniku ? Ja nie znałam nazwy i TY sugerowałaś, że może nazywa się.... No właśnie, gdzie my o tym pisałysmy ( nie mogę znaleźć) ? Chyba, że pamiętasz jaką nazwę mi podsunełaś ? 

Asiu, jeżeli pytasz o tego , którego dałaś do identyfikacji, to może być Chalcedony.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- iwwa
Tak o tego
Kiedyś z Magdą pisałyśmy i Ona mi podsunęła jaki to on może być, miałam zanotować , ale się wciągnęłam w forum, a póżniej było po ptokach. Zwyczajnie zapomniałam
Noc, spać i poleciało 

Asiu, bo tyle pięknych roślin na forum

tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
-
A mnie się wydaje że to Belle of Woking.
- iwwa

- iwwa
Dzięwczeta, ale jestem gapa. Bardzo Was przepraszam, ale zyłam w błogiej nieświadomości i niewiedzy, że na własnym wątku sama napisałam jaki to Clematis. W swoich zapiskach tego nie uczyniłam, a później jak myslałam o nim, to wyleciało mi z głowy, co to za okaz. Skleroza, tak to się nazywa ....
Madziu, gratulację, trafiłaś w dziesiątkę !

przegladając własny wątek, natrafiłam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=266

Madziu, gratulację, trafiłaś w dziesiątkę !

przegladając własny wątek, natrafiłam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=266
-
Wyglądał mi na Matkę Siedliską, ale pisałaś że nazwa była nie polska. Spasował mi wtedy pod Bell właśnie. Cieszę się, że odnalazłaś w swoim wątku nazwę i teraz już wiesz czy warunki i opiekę jaką mu zafundowałaś jest prawidłowa i czy czegoś nie trzeba zmienić 

- iwwa
No, właśnie ... Skoryguję nad nim opiekę !
Ale miałam w pamięci, że gdzieś notowałam jego nazwę. Mam taki zeszyt - tam nie było, zagladałam na swój wątek, ale akurat dziwnym trafem przeleciała mi ta strona, a dzisiaj szukając funkii, całkiem przypadkiem napatoczyłam się na Clemka
I teraz przypomniało mi się, że ja "zapisałam" ale na forum, bo pomyslałam, żę tam, to na pewno mi nie zgninie.
Tylko, że o tym fantastycznym moim pomyśle zwyczajnie zapomniałam. Masakra
Ale drugiego nie mam, może w jakimś handlowcu go znajdę, bo kupowałam albo w Castoramie, albo w Carrefourze lub w Leroy.M Mam do wyboru, gdzie robić dochodzenie
Ale miałam w pamięci, że gdzieś notowałam jego nazwę. Mam taki zeszyt - tam nie było, zagladałam na swój wątek, ale akurat dziwnym trafem przeleciała mi ta strona, a dzisiaj szukając funkii, całkiem przypadkiem napatoczyłam się na Clemka

I teraz przypomniało mi się, że ja "zapisałam" ale na forum, bo pomyslałam, żę tam, to na pewno mi nie zgninie.
Tylko, że o tym fantastycznym moim pomyśle zwyczajnie zapomniałam. Masakra

Ale drugiego nie mam, może w jakimś handlowcu go znajdę, bo kupowałam albo w Castoramie, albo w Carrefourze lub w Leroy.M Mam do wyboru, gdzie robić dochodzenie