Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Jadziu możesz sobie tłumaczyć, że Twój M, z troski o Ciebie, hamuje Twoje zapędy
. A z kregsłupem mam tak samo, nie lubi "wolnego". Po zimie, kilka pierwszych wyjść do ogrodu kończy się powrotem do domu w pozycji raczej nie przypominającej pionu
- później wszystko wraca do normy, pionizuję się dość szybko w sezonie wiosenno-letnim i jesiennym.
Witaj
Przepiękne róże. Na oglądałam się takich wspaniałości i w tym roku postaram się przygotować miejsca , dopieścić je i na jesień posadzić kilka róż. Muszę tylko poszukać odmian mniej wymagających. U mnie ziemia kiepska, piaszczysta, przepuszczalna i do tego latem mamy często susze. Ale patrząc na Twoje pięknotki myślę,że warto trochę się pomęczyć
Przepiękne róże. Na oglądałam się takich wspaniałości i w tym roku postaram się przygotować miejsca , dopieścić je i na jesień posadzić kilka róż. Muszę tylko poszukać odmian mniej wymagających. U mnie ziemia kiepska, piaszczysta, przepuszczalna i do tego latem mamy często susze. Ale patrząc na Twoje pięknotki myślę,że warto trochę się pomęczyć
- daysy

Żanko u mnie było odwrotnie, ziemia ciężka, podmokła, róże, które przesadzałam wyciągałam praktycznie z bagna. Niezbyt chciały rosnąć.
Zrobiliśmy podniesione grządki i tam dopiero sadziliśmy róże. Ostanie lata są dość suche, więc jakoś sobie radzą. Zobaczymy co będzie dalej. Robimy z M wszystko, by pomóc różom przetrwać trudne warunki. Mam nadzieję, że jak podłączą nam kanalizację, trochę osuszą teren, podobno robią jakąś opaskę w tym celu.
Zrobiliśmy podniesione grządki i tam dopiero sadziliśmy róże. Ostanie lata są dość suche, więc jakoś sobie radzą. Zobaczymy co będzie dalej. Robimy z M wszystko, by pomóc różom przetrwać trudne warunki. Mam nadzieję, że jak podłączą nam kanalizację, trochę osuszą teren, podobno robią jakąś opaskę w tym celu.
-
lucynda
- 200p

- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Przytróchtałam i ja ,przywitać się w nowym różyczkowym wątku. Jestem pod wrażeniem Twojej nn daysy normalnie spać spokojnie przez nią nie mogę.
.
Pozdrawiam Lucyna.
Pozdrawiam Lucyna.
Pozdrawiam Lucyna
- daysy

- tere32
- 10p - Początkujący

- Od: 29 lip 2012, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
daysy bardzo się cieszę z cieplutkiego przywitania i takich klimatów na grupie ( zakupowym szaleństwem zaraziłam się już niestety! i powoli zaczynam czuć ten ból,że nie na wszystko można sobie pozwolić z racji portfela ale i wiedzy) ja niestety jeszcze mam same badylki
ale róże jakie zakupiłam to wielokwiatowe: waniliową,biało-czerwoną,biskupią,żółto -karminową, ciemno bordową i angielską morelową białą , pomarańczową i żółtą i okrywową karminową
. Mam nadzieję ,że ładnie mi się zadomowią na nowym miejscu a relację będę zdawać mam nadzieję już w tym roku co się z nimi dzieje
POZDRAWIAM TERESA
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te różyczki ślicznie sportretowałaś
Lista zakupowa imponująca
-
lucynda
- 200p

- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Ło matko jakie cudeńko z tej Twojej nn .
Ps.To to jest znęcanie się nademną.
Lucyna .
Ps.To to jest znęcanie się nademną.
Lucyna .
Pozdrawiam Lucyna
- daysy

Tereniu, niedługo, mam nadzieję będziemy podziwiać Twoje różyczki. Dobrze, że zaczęłaś od różyczek wielokwiatowych, one są łatwiejsze w prowadzeniu.
Ja zaczęłam od wielkokwiatowych, poszłam na żywioł i pierwsze moje różyczki nie miały się najlepiej w ogrodzie. Ale ręczę, że ty też je zaprosisz do swojego ogrodu, bo to bardzo piękne róże.
Jeśli chodzi o zakupy - sama przekonałaś się, że trudno dokonać wyboru jak wszyscy pokazują takie cudeńka
.
Zapewniam Cię jednak, że to nie pierwsze i nie ostatnie Twoje rozterki
. Będą towarzyszyć Ci przy tworzeniu każdej listy zakupów. Moja lista wstępna w tym roku miała prawie 50 pozycji a z tego zostało raptem 17 odmian. Serce
się kroiło, kiedy skreślałam kolejne róże.
Życzę Ci abyś miała takich dylematów jak najmniej, bo na to, że nie będzie ich w ogóle nie masz co liczyć
Witaj w Klubie Uzależnionych
Na pocieszenie Geisha

Ja zaczęłam od wielkokwiatowych, poszłam na żywioł i pierwsze moje różyczki nie miały się najlepiej w ogrodzie. Ale ręczę, że ty też je zaprosisz do swojego ogrodu, bo to bardzo piękne róże.
Jeśli chodzi o zakupy - sama przekonałaś się, że trudno dokonać wyboru jak wszyscy pokazują takie cudeńka
Zapewniam Cię jednak, że to nie pierwsze i nie ostatnie Twoje rozterki
Życzę Ci abyś miała takich dylematów jak najmniej, bo na to, że nie będzie ich w ogóle nie masz co liczyć
Witaj w Klubie Uzależnionych
Na pocieszenie Geisha

- daysy

- daysy

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muzykanci są na prawdę
.Długo zachwycałam się nią na FO chyba z 2 lata .Gdy zobaczyłam ją w szkółce zapączkowaną bez otwartego kwiatu zaraz brałam .Dopiero w ogródku zobaczyłam jej cudne kwiaty .Teraz znów zachorowałam na bladawce
na Marie Antoinette ,Crocus Rose ,Geisha też jest śliczna i obficie kwitnie
- daysy

Jadziu Geisha jest u mnie od wiosny ubiegłego roku, ale cały sezon kwitła jakby była na sterydach 
To niesamowita róża, mam dwa krzaczki i oba kwitły bez praktycznie bez przerwy, a liść kwiatów na krzczku jest ogromna chwilami z pod kwiatów nie byłu widać liści. Zdrowa, przepiękna róża.
Zobaczymy jak będzie zachowywała się w tym roku.
Geisha - pierwsze kwiaty pokazały się 19.06.2014

Lipiec 2014

Sierpień 2014

Wrzesień 2014
Październik 2014

Mam tyle zdjęć tej pannicy, że nie wiadomo, które wybrać. Potrafi zachwycić i złapać za serducho każdego w moim ogrodzie.
Marie Antoinette opisywałam w poprzednimwątku, tez cudowna róża, chociaż w tym roku złapała czarną plamistość i to dość mocno, to i tak jej wybaczam, bo mam do niej sentymentza tą jej delikatność
i przepiękny kolor, który przy ciemnych liściach robi wielkie wrażenie. Crocus Rose niestety nie mam, więc nic nie mogę o niej powiedzieć
.
To niesamowita róża, mam dwa krzaczki i oba kwitły bez praktycznie bez przerwy, a liść kwiatów na krzczku jest ogromna chwilami z pod kwiatów nie byłu widać liści. Zdrowa, przepiękna róża.
Zobaczymy jak będzie zachowywała się w tym roku.
Geisha - pierwsze kwiaty pokazały się 19.06.2014

Lipiec 2014

Sierpień 2014

Wrzesień 2014
Październik 2014

Mam tyle zdjęć tej pannicy, że nie wiadomo, które wybrać. Potrafi zachwycić i złapać za serducho każdego w moim ogrodzie.
Marie Antoinette opisywałam w poprzednimwątku, tez cudowna róża, chociaż w tym roku złapała czarną plamistość i to dość mocno, to i tak jej wybaczam, bo mam do niej sentymentza tą jej delikatność
.
- daysy

Milenko, Alexio przepraszam
, nie zauważyłam Waszych postów już odpowiadam:
Milenko moje zamówienie sprytnie podzieliłam na 3 zamówienia, każde w innej szkółce, piersze zamówienie, to największe już zrealizowane i różyczki śpią zadołowane, następne dwa juz mogą przyjść razem, bo to już mniejsza ilość
Różyczka o którą pytasz to Queen of Sweden - Austina
Alexio, niestety to nie jest ta różyczka, moja ma troszkę inny kolor, mniej płatków, przynajmniej tak wygląda ze zdjęcia. Charakterysztyczne dla niej jest to, że zewnętrzne płatki potrafią mieć leciutko seledynowy odcień i nie do końca się rozwija, jakby była w przyciasnym gorseciku
Milenko moje zamówienie sprytnie podzieliłam na 3 zamówienia, każde w innej szkółce, piersze zamówienie, to największe już zrealizowane i różyczki śpią zadołowane, następne dwa juz mogą przyjść razem, bo to już mniejsza ilość
Różyczka o którą pytasz to Queen of Sweden - Austina
Alexio, niestety to nie jest ta różyczka, moja ma troszkę inny kolor, mniej płatków, przynajmniej tak wygląda ze zdjęcia. Charakterysztyczne dla niej jest to, że zewnętrzne płatki potrafią mieć leciutko seledynowy odcień i nie do końca się rozwija, jakby była w przyciasnym gorseciku
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O rany, to jaka szkółka robi wysyłkę zimą? Geisha zdecydowanie nie wygląda na tak młodziutki krzaczek, to po prostu obsypane kwiatami cudeńko
Muzykantów posadziłam jesienią - napisz proszę o niej coś więcej: jak długo ją masz, jak wysoko/szeroko rośnie, czy choruje, jak znosi dłuższe opady - no wiesz, wszystko, co tylko wiesz