Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Gosiu, witaj :wit
Ale zapodałaś wspomnienia ogrodowe ;:215 Cudne zdjęcia - wszystkie ! Ogród bajkowy, zdrowy ! Można napawać się urokiem twoich kwiatów ;:80
Dekoracje zawsze masz śliczne i ciekawe, a lampiony z fajnym klimatem nostalgii... Zapal jakiegoś ;)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu nie pozwól czerwienić się Pashminie,ona w tych swoich bladościach jest niezastąpiona ;:333
Piękne zdjęcia robisz swoim panienkom,u Ciebie każda róża może zachwycić,Kronenburg ma duże,zdrowe kwiaty...hmmm
Hansestadt Rostock u mnie też taka zdrowa i bujnie kwitnąca,lubię jej ciemnozielone liście kontrastujące z miodowym wybarwieniem ;:215
Klimat na parapecie ;:108
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Izo - Większość róż to świeżynki i tak po cichu się łudzę że dopiero w tym sezonie będą pokazywały na co je tak na prawdę stać.
Nie mam ich za dużo , ale i tak wszystko co kwitnie bardzo cieszy.

Ulo - Dziękuję !!!
Wakacje były udane ale to już wspomnienia , my dość szybko planujemy kolejne więc już pomału będziemy musieli się zdecydować gdzie tym razem ?
Szybsza rezerwacja pozwala zaoszczędzić troszkę grosza.
Pashminę jako pierwszą miała moja teściowa , od razu mi się spodobała. Ona nie może się nie spodobać
I tak na prezent urodzinowo - imieninowy dostałam Pashminę.
Zobaczymy jak będzie się zachowywała z czasem rozrostu mam nadzieję że będzie tylko piękniejsza.
I tobie życzę aby i twoja zachwycała i cieszyła i ciebie.

Magdo - Pamiętasz ha ha
Lilie pomiędzy różami super wyglądają , ale ja nie tylko lilie sadze pomiędzy różami upycham je wszędzie.
Już nawet nie była bym wstanie powiedzieć gdzie tak naprawdę są , jeszcze ogarniam kilka miejsc w które można jeszcze jakąś upchać.
Tak myślę że jak już naprawdę nie będę miała bladego pojęcia gdzie je posadzić będę zostawię kilka i dosadzę w czerwcu jak już wszystkie wyjdą z ziemi , no może w maju.
Lilie zamawiam ostatnio w Lilipolu ale ogólnie posiadam z wielu miejsc ze stacjonarnych sklepów i sprzedaży wysyłkowej.
Ale te które obecnie zamawiane w Lilipolu jednak najbardziej przypadły mi do gustu Polecam !!!

Asiu - W zimie wszystkie kolorki mile widziane. Zielony zakątek jest nie za duży przez co na pewno jest go łatwiej ogarnąć.
Ale jak tak myślę obsadzone rabaty , praca przy nich jest głównie wiosną potem rozrastają się i chociaż ziele tak nie rośnie.
Gorzej z warzywnikiem ten to jest moja zmora , nie dość że jest zacieniony i nie wszystko rośnie tak jak by się chciało, to jeszcze wiecznie zarasta zielem ;:223
Jednak praca przy kwiatkach przyjemność :D w warzywniku już mniejsza :(
Lampionik jakiś dzisiaj odpalimy , codziennie coś tam zapalamy lubię światło świec.
Po za tym w płomieniu świec spala się złe moce a ich nie potrzebujemy.

Obrazek

Obrazek

Aniu- Lubię kolory białe i kremowe ,takie odcienie idealnie pasują do mojego wnętrza.
Ale kolorów w ogrodzie nie szczędzę a co wiosna i lato to wiosna i lato.
Hansestadt Rostock zgodzę się z tobą mimo że ja preferuje odmiany wielkokwiatowe , czytając opisy zdecydowałam się na nią zależało mi na róży która nie jest zbyt wysoka.
I podoba mi się właśnie to w niej że ma piękne liście , i mimo tego że wsadziłam ją w marcu 2014 już w lecie i jesienią pokazała że dużo potrafi.

Dziś kilka wspominkowych sama się zastanawiam czy zacząć tulipankami czy liliami i jedne i drugie uwielbiam.
Jednak chyba zacznę od "tulisi" bo będziemy na nie krócej czekać. Już się nie mogę doczekać rozkwitu nowych na sadzeń.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec przynoszę zapach lawendy ;:167

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękny nastrój dają te lampiony. Ja też uwielbiam świeczki. Gdyby nie ładowanie laptopa i telefonu. Nooo i kilka rzeczy w kuchni - mogłabym żyć bez prądu :lol: .
Gosiu wielką niespodziankę mi zrobiłaś tymi tulipankami. Zwłaszcza Ice..wiesz że go uwielbiam.
Powiedz mi, czy Ty wykopujesz tulipany ? Czy jak posadziłaś tak siedzą?
A gdzie w necie oprócz lil kupujesz lilie?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu ja mam wszędzie bardzo kolorowo i w domu i ogrodzie gorzej, że teraz chyba bym wolała bardziej stonowane kolory, bo kocham lawendę i prowansalskie klimaty. ;:108 Wrzucę u siebie fotki mojego domku. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ale uroczo w Twoim zakątku. Różyczki cudne nie mogę się napatrzeć na je wszystkie. Ładna już masz ich kolekcję .
A lampiony nadają uroku i super to sobie wymyśliłaś.
Już myślisz o wakacjach. Ale bardziej ciągnie w góry czy nad wodę ?
Wspomnienia wiosenne urocze i oby było ich więcej :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dzięki za tyle energetyzujących zdjęć ;:333 Na wiosnę można oczy u Ciebie zgubić,tulipany dobrze się czują.
Ice Cream posadziłam chyba 3 sztuki,mam nadzieję,że tym razem trafiłam i zobaczę je na własne oczy ;:oj
Już wiem gdzie zaopatrujesz się w lilie,jeszcze nie zamawiałam tulipanów przez internet...zdradzisz gdzie kupujesz cebule?
Hosta w skrzyni ;:333
Białe lampiony uwielbiam ,tworzą klimat,a do tego lawenda ;:167
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Gosieńko ;:196 przepiękne zdjęcia róż,tulipanów i cała reszta.Ja nie potrafię takich robić. ;:138 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Madziu - Lampiony mnie opanowały , ale musiałam przystopować raz , że nie chcę przesadzić i nie upchać zbyt dużo wszystkiego na raz.
Dwa - one nie są zbyt tanie , ale myślę że jeszcze jakiś jeden lub dwa do ogrodu się przydadzą :;230 ale zobaczymy ....
Co do tulipanów , tak wiem że tobie się bardzo on podoba pamiętam od poprzedniego sezonu. Więc z tym tulipanami to jest tak że generalnie nie wykopuje rosną sobie póki co na jednym miejscu , w czerwcu wykopałam kilka ale tylko dlatego że gorzej kwitły i na jednym miejscu były z 5 lat to były pierwsze tulipany jakie wówczas posadziłam i chyba ich czas już się po prostu skończył.
A Icy to kapryśne tulipany dwa lata temu zakwitły wszystkie 3 jakie posadziłam , w ubiegłym roku zakwitł tylko jeden z nich nie wiem dlaczego ;:223
Więc w tym roku wsadziłam 5 , i to tylko dlatego że udało mi się kupić w okazyjnej cenie. Zobaczymy co z tego będzie ???
Tamtych 3 sztuk nie wykopywałam będę czekała jak będą się zachowywały w tym sezonie.
A lilie kupowałam jeszcze u BX kilka sezonów wstecz , ale czy wszystkie się zgadzały nie wiem jeszcze wtedy nie przywiązywałam do tego wagi.
Choć wszystkie wychodziły i kwitły.
Po za tym wiele kupiłam w okolicznych ogrodniczych, ja tak mam że jak gdzieś jestem nigdy nie wychodzę bez jakiejś cebulki ;:306

Aniu -
Byłam , widziałam już nawet odpisałam mebelki masz śliczne ;:108 U mnie to z tymi klimatami to różnie , trochę Skandynawi , trochę Prowansji i jeszcze na to wszystko shabby chic . Ale staram się aby wszystko do siebie pasowało i mi się podobało. Lawendę też bardzo lubię , choć do niej zbytnio nie mam szczęścia , jak wsadzałam w ogrodzie wiele mi już padło. W ostatnim sezonie kupiłam znów dwie i odpukać w niemalowane w miarę się na razie trzymają , zobaczymy co będzie po zimie. Ale na pewno się nie poddam :uszy

Sylwio
- Oj moja kolekcja wcale nie tak duża , ale i tak cieszy każdy pączek każdy kwiatek.
Tak się składa że już myślę troszkę o wakacjach ;:306 ale konkretniej o wyjeździe. A ciągnie mnie bardziej nad morze , nasz Polskie morze ;:167
Latem tylko tam , i ja tak uważam i mąż i dzieciaki też.
Wspomnień postaram się coś tam jeszcze pokazać , ale mój zakątek niezbyt duży to i fotki lada moment się skończą ;:224

Aniu -Ja dwa lata temu też posadziłam 3 sztuki Ice Cream wiosną zakwitły wszystkie w kolejnym roku zakwitł tylko jeden.
Jesienią znów dosadziłam i zobaczymy? Dodam że jest to tulipan późny , czekałam na niego i czekałam. I jest niski najlepiej sadzić go z przodu rabaty przed innymi tulipanami. Tulipany kupowałam u Bx... i Kró.... i oczywiście w pobliskich ogrodniczych.
Też lubię lawendę mam zasuszony bukiecik lawendowy , jeszcze nawet pachnie już słabo ale jest.

Obrazek

Gosiu - Nie zawsze wychodzą piękne. Zależy od światła pory dnia , czasem trzeba sporo usunąć bo są zamazane lub zbyt ciemne albo z kolei w drugą stronę za jasne. Ale jestem amatorką więc pstrykam i wybieram. Oczywiście staram się za pierwszym razem uchwycić i dobrze zrobić zdjęcie ale jeszcze troszkę.

Różyczka domowa , jedna doniczuszka a ile radości :lol:

Obrazek

Hasło na dziś ;:3

Obrazek

I powojnikowe wspomnienia dziś mój ukochany Bałtyk ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Gosiu klematisy cudne ;:4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Miłośniczka morza musi mieć Bałtyk. :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu uwielbiam Twoje gadżety ;:215 Różyczka domowa piękna,kształt kwiatu bardzo ciekawy i pełny.
A o Bałtyku już od dawna marzę,ale ostatnio w szkółce już nie mieli...tym razem go dopadnę,dzięki za przypomnienie ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Gosiu jak ja lubię Twoje zdjęcia ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu śliczne gadżety , śliczne zdjęcia , śliczne klematisy ;:215 ;:63 ;:63
Pozdrawiam :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Właśnie miałam Ci napisać, że gdyby nie mąż to sama byś sobie Ice nie kupiła ze względu na cenę. A tu dopisałaś że okazyjnie.. No to miałaś szczęście :). Ja jesienią dokupię kilka sztuk więcej. Nawet jak mi nie wyjdzie. Trzymam mocno kciuki ;:215 za Twoje okazy. No może te co nie wyszły też wyjdą wiosną :) Bałtyk cudowny. Pięknie Ci kwitnie. Hasło fajowe. Lubię takie ozdoby. No a różyca.. wiadomo. Królowa :)
Lampiony są super. Mam tylko trzy. Mam nadzieję że ulegnie to zmianie 8-) .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”