Madziu - Lampiony mnie opanowały , ale musiałam przystopować raz , że nie chcę przesadzić i nie upchać zbyt dużo wszystkiego na raz.
Dwa - one nie są zbyt tanie , ale myślę że jeszcze jakiś jeden lub dwa do ogrodu się przydadzą

ale zobaczymy ....
Co do tulipanów , tak wiem że tobie się bardzo on podoba pamiętam od poprzedniego sezonu. Więc z tym tulipanami to jest tak że generalnie nie wykopuje rosną sobie póki co na jednym miejscu , w czerwcu wykopałam kilka ale tylko dlatego że gorzej kwitły i na jednym miejscu były z 5 lat to były pierwsze tulipany jakie wówczas posadziłam i chyba ich czas już się po prostu skończył.
A Icy to kapryśne tulipany dwa lata temu zakwitły wszystkie 3 jakie posadziłam , w ubiegłym roku zakwitł tylko jeden z nich nie wiem dlaczego
Więc w tym roku wsadziłam 5 , i to tylko dlatego że udało mi się kupić w okazyjnej cenie. Zobaczymy co z tego będzie ???
Tamtych 3 sztuk nie wykopywałam będę czekała jak będą się zachowywały w tym sezonie.
A lilie kupowałam jeszcze u BX kilka sezonów wstecz , ale czy wszystkie się zgadzały nie wiem jeszcze wtedy nie przywiązywałam do tego wagi.
Choć wszystkie wychodziły i kwitły.
Po za tym wiele kupiłam w okolicznych ogrodniczych, ja tak mam że jak gdzieś jestem nigdy nie wychodzę bez jakiejś cebulki
Aniu - Byłam , widziałam już nawet odpisałam mebelki masz śliczne

U mnie to z tymi klimatami to różnie , trochę Skandynawi , trochę Prowansji i jeszcze na to wszystko shabby chic . Ale staram się aby wszystko do siebie pasowało i mi się podobało. Lawendę też bardzo lubię , choć do niej zbytnio nie mam szczęścia , jak wsadzałam w ogrodzie wiele mi już padło. W ostatnim sezonie kupiłam znów dwie i odpukać w niemalowane w miarę się na razie trzymają , zobaczymy co będzie po zimie. Ale na pewno się nie poddam
Sylwio - Oj moja kolekcja wcale nie tak duża , ale i tak cieszy każdy pączek każdy kwiatek.
Tak się składa że już myślę troszkę o wakacjach

ale konkretniej o wyjeździe. A ciągnie mnie bardziej nad morze , nasz Polskie morze
Latem tylko tam , i ja tak uważam i mąż i dzieciaki też.
Wspomnień postaram się coś tam jeszcze pokazać , ale mój zakątek niezbyt duży to i fotki lada moment się skończą
Aniu -Ja dwa lata temu też posadziłam 3 sztuki Ice Cream wiosną zakwitły wszystkie w kolejnym roku zakwitł tylko jeden.
Jesienią znów dosadziłam i zobaczymy? Dodam że jest to tulipan późny , czekałam na niego i czekałam. I jest niski najlepiej sadzić go z przodu rabaty przed innymi tulipanami. Tulipany kupowałam u Bx... i Kró.... i oczywiście w pobliskich ogrodniczych.
Też lubię lawendę mam zasuszony bukiecik lawendowy , jeszcze nawet pachnie już słabo ale jest.
Gosiu - Nie zawsze wychodzą piękne. Zależy od światła pory dnia , czasem trzeba sporo usunąć bo są zamazane lub zbyt ciemne albo z kolei w drugą stronę za jasne. Ale jestem amatorką więc pstrykam i wybieram. Oczywiście staram się za pierwszym razem uchwycić i dobrze zrobić zdjęcie ale jeszcze troszkę.
Różyczka domowa , jedna doniczuszka a ile radości
Hasło na dziś
I powojnikowe wspomnienia dziś mój ukochany Bałtyk