Mój ogród- moja oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród- moja oaza spokoju

Post »

Aniu, z czasem M się przyzwyczai. Przesadzanie to podstawowa praca ogrodniczki. :;230
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow :D jaki piękny ogród i kawał placu staw i rabaty pomysł na altanę jest ? ładnie rośnie wiąz :) trawnik zieloniutki mmm :D :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu pomysł z malowaniem donic wspaniały. mam kilka więc też tak zrobię ale też bliżej wiosny nie mam za bardzo gdzie tego robić. A czym malujecie tą wiklinę ?

-- 29 sty 2015, o 13:15 --

Konrad pomysł na altanę jest, ale to pozostawiam mojemu mężowi niech też ma wkład w tym ogrodzie. Ja kwiaty uwielbiam.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Aniu jesteś pełna zapału, słuchasz ciekawych porad i na pewno wyłuskasz coś dla siebie--będziesz miała swój mały raj , to pewne ;:138 :wink: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
belladonna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2014, o 19:30

Post »

Aniu, mówisz, że wiąz Jacqueline Hillier daje odrosty? Jak sumak? Czy może są to siewki? Sprawdzałam w necie, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.
Bardzo Ci dziękuję, na razie poszukam tego drzewka w moim rejonie, ale jeżeli nie znajdę, to wrócę do Ciebie :D Może będę mogła zaproponować Ci coś na wymianę.

W zeszłym roku, jak przesadziłam 2,5 metrową kalinę koralową (bo mi nie pasowała do zmienionej koncepcji), to puknęłam się mocno w czoło i powiedziałam sobie: dość! W życiu nie doczekam się dojrzałego ogrodu, jeśli ciągle będę przerzucać moje rośliny z miejsca na miejsce. Postanowiłam nic nie przesadzać. Już to widzę, hahaha :twisted: Właśnie zastanawiam się gdzie wcisnąć tego wiąza...
Pozdrawiam
Blanka
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Blanko nie wiem czy to siewki czy odrosty, ale oderwałam kiedyś parę sztuk i teraz rosną już samodzielnie. One są bardzo nisko pnia w zasadzie zaraz tuż obok tego głównego, czasem dwa czasem jeden ale są. Poszukaj. Nie są drogie. A na pewno będą dużo większe.

Po obejrzeniu tych wszystkich Waszych wątków i postów ogarnęło mnie szaleństwo zakupowe i pobiegłam do najbliższego ogrodniczego i zakupiłam
Lilię Indiana 2 szt na próbę rozmnożenia z łusek przy okazji
Liliowiec karłowy Eenie Fanfare
Liliowiec karłowy Little Missy
Liliowiec miniaturowy Longfield's Anwar
Liliowiec karłowy Siloam Grace Stamile

Widziałam też cudowną kilogramową cebulę lilii himalajskiej gigantus ale dla mnie za drogo było. Kosztowała 44 zł. MATKO!!!!!

Zaczęłam skromnie ale rozkręcam się.

-- 29 sty 2015, o 17:26 --

Karolinko jestem pełna zapału i już bym chciała wiosnę wtedy to będę ryła jak kret od rana do wieczora.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Aniu kilogramowa cebula lili himalajskiej. Szok. Pomyśleć jaki spory kwiatostan może mieć. Tylko czy rzeczywiście byłaby tą lilią co na opakowaniu. Jest ryzyko.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

No właśnie Przemku. Ryzyko swoja drogą. Ale jak pomyślałam ile mogę mieć innych roślin za 44 zł to mi przeszedł zapał na jej zakup.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aniu.Powtórzę za innymi-piękne ,magiczne miejsce z cudownym stawem i laskiem.Dom jak marzenie.Bardzo dużo terenu już obsadzilaś, ale jak już wiesz,to dopiero początek a końca nigdy nie będzie.I dobrze!!!
Przemek mnie rzucił na kolana swoimi pomysłami,a że wyobrażnię mam bujną to wszystko co zasugerowal widzę bardzo dokladnie.
Cudne liliowce kupiłaś i pewnie będziesz obsadzać ten piękny staw.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Kochana Aniu,
Jak dobrze, że o mnie pomyślałaś więc jutro przed pracą prędziutko do sklepiku ogrodniczego i poproszę taki sam zestaw liliowców ;:196
Próbuj z liliami popatrz jak rosną moje cebulki, łuski odrywałam 15 grudnia:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Zauroczyła mnie różyczka. Mam kilka również takich, ciekawe jak sobie poradzą w ogrodzie:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Nie chcę was dziewczyny martwić ,ale u mnie na 20 odmian liliowców ,może dwa przypominały to co było na opakowaniu,reszta to siewki przeciętnej urody ,a trzy to kompletne niewypały :twisted: wiecej w sklepach nie kupuję ,tu na forum są prawdziwi pasjonaci ,a przy siewkach Emila to nie jeden odmianowy może się schować :D taką siewkę np. Dostałam jako gratis do zakupów :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08a ... dda4e.html
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Beatko, a w jakim terminie kupowałaś u Emila? Czekam już dość długo na listę od niego i cisza. Pewnie że wolałabym kupić na FO zawsze to pewniejsze niż sklep.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem z rewizytą.
Masz piękny dom, dużą i już częściowo zagospodarowaną działkę. Roślin zgromadziłaś mnóstwo i to wcale nie byle jakich. Następny plus, to duży staw, jak go obsadzisz, to będzie przepięknie. Pomysł Przemka świetny. Widziałam kiedyś w tv takie pływające po stawie donice zrobione z drewnianych skrzynek osadzonych w styropianie i obsadzonych rojnikami i niskimi rozchodnikami, wyglądało to bajecznie. Nie trzeba by ich nawet prawie wcale podlewać, bo to rośliny sucholubne.
Będę do Ciebie zaglądać i śledzić postępy w pracach ogrodowych.
Pozdrawiam i oby do wiosny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Aniu Piękne liliowce zakupiłaś :D
To u Ciebie już są otwarte centra ogrodnicze i są dostępne kłącza liliowców :roll: :roll:
Ja tam z doświadczenia wolę kupować liliowce w doniczkach z liśćmi niż samo kłącze w ziemi w worku foliowym
Takiego właśnie liliowca w doniczce zakupiłam w poprzednim roku
Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”