Mój ogród- moja oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród- moja oaza spokoju

Post »

Tak już pooglądałam zdjęcia na google. I zachorowałam. Ale coś wymyślę żeby się wyleczyć. Hahahahaha
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Pobiegałam trochę po Twojej oazie i jestem pod wrażeniem. Masz piękny teren do zagospodarowania i jak widzę dużo energii i zapału. Sporo już zrobione, sporo nasadzone a i rączkę masz do roślinek, bo wszystko pod Twoją opieką pięknie rośnie. Widziałam, że dostałaś już sporo rad - korzystaj i nie przejmuj się, że trzeba coś przesadzić, tak to już z nami ogródkomaniakami jest, że ciągle biegamy z łopatą i coś poprawiamy. Już wiem, że będziesz miała piękny ogród i dlatego z chęcią będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania.
Moja działka też jest ze stawem - zajrzyj, może jakieś rozwiązanie Ci się spodoba.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Basiu już biegnę do Ciebie.
Awatar użytkownika
belladonna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2014, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu,
trzymam kciuki za to, żebyś znalazła swój pomysł na piękny ogród. Jeśli szukasz inspiracji zajrzyj do "ogrodu uDany" (mm-complex) - pięknie pokazuje swój ogródek z brzozami i oczkiem wodnym.
Jestem zachwycona Twoim wiązem - czy wiesz może jaka to odmiana?
pozdrawiam gorąco
Blanka
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Witaj Blanko. Nie wiem który wiąz. Dlatego podaję oba. Ten duży płaczący co jest w nerce przed domem to jest wiąz holenderski COMBERDOWNI a ten co mam go na rogu domu ten co można go kształtować na bonsai to jest wiąz holenderski Jacqueline Hillier, i jego uwielbiam jest bardzo wdzięczny i na robię mu takie chmurki na końcach gałęzi wygląda wtedy bajecznie. Dziękuję że do mnie wpadłaś. Zapraszam częściej
Awatar użytkownika
belladonna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2014, o 19:30

Post »

Aniu, chodziło mi o tego formowanego, tego płaczącego przed domem przegapiłam :oops: Ślicznie wygląda takie mini drzewo z rozłożystymi konarami... Poddałaś mi nową ideę, bo próbuję formować buka, ale na razie cięłam go tak, żeby nie szedł w górę. A teraz widzę, że powinnam pozwolić mu budować boczne gałęzie i rosnąc na boki. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale dzięki za pomysł!;-)
pozdrawiam
Blanka
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Blanko ja też od tamtego roku zaczęłam formować buka czerwonego. Życzę Tobie i sobie powodzenia. Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie żeby wymieniać swoje poglądy i doświadczenia z tym związane. Jeżeli będziesz zainteresowana wiązem, o którym mi pisałaś to mam mnóstwo odrostów od niego więc możesz go mieć.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

zamierzam kupić ten buk..a wiąży superaśne..Brakuje mi takich drzewek..lubie liściaste..
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

;:196 Aniu Masz prześliczny dom i dużo miejsca pod ogród jest więc pole do popisu.Możesz tworzyć cudne rabatki.Zresztą już zaczęłaś to robić. Masz też dobrą ziemię.Przynajmniej bez kamieni.Ja mam same kamienie i piasek.W dodatku nie mam tak rozplanowane,bo się nie da.Zresztą czasami mam dość.Jest wszystko razem.No,ale niech będzie to co jest,dopóki sił starczy.Bardzo mi się podoba i też będę do Ciebie zaglądać ,miłego dnia ;:168 ;:333
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Witam Cię Gosiu serdecznie u siebie. Dziękuję za miłe słowa. Mi też czasami ręce opadają, bo sama wiele nie narobię ale staram się. Na razie to skakałam z kąta w kąt żeby w ogóle gdziekolwiek coś było i jakoś to wyglądało. Ale to był błąd bo powinnam robić ten ogród etapami. Ale cóż teraz pozostało mi przesadzać i łatać dziury. Wpadaj do mnie i doradzaj jak tylko będziesz miała ochotę. Pozdrawiam Cię serdecznie
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Co się przejmujesz ,ja notorycznie przesadzam ;:306
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

HAHAHA. Ja też latam z łopatką ciągle. I mój mąż twierdzi że już całkiem zbzikowałam. I że nie pozwalam roślinom długo zagrzać miejsca a potem się dziwię że chorują i nie rosną.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

A ja teraz nawet gdy zimno szukam sobie zajęcia w ogródzie..:) Dzis padłam na pomysł , zeby kupić biała farbe i malowac stary koszyk wiklinowy..:D tak też zrobię..
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Też będę koszyki na biało malować,ale dopiero jak się cieplej zrobi,na działce
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

ja to chyba w kotłowni zrobię..:) teraz mam więcej czasu, to trzeba to wykorzystać.. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”