Mój ogród- moja oaza spokoju
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Tak już pooglądałam zdjęcia na google. I zachorowałam. Ale coś wymyślę żeby się wyleczyć. Hahahahaha
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu
Pobiegałam trochę po Twojej oazie i jestem pod wrażeniem. Masz piękny teren do zagospodarowania i jak widzę dużo energii i zapału. Sporo już zrobione, sporo nasadzone a i rączkę masz do roślinek, bo wszystko pod Twoją opieką pięknie rośnie. Widziałam, że dostałaś już sporo rad - korzystaj i nie przejmuj się, że trzeba coś przesadzić, tak to już z nami ogródkomaniakami jest, że ciągle biegamy z łopatą i coś poprawiamy. Już wiem, że będziesz miała piękny ogród i dlatego z chęcią będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania.
Moja działka też jest ze stawem - zajrzyj, może jakieś rozwiązanie Ci się spodoba.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Pobiegałam trochę po Twojej oazie i jestem pod wrażeniem. Masz piękny teren do zagospodarowania i jak widzę dużo energii i zapału. Sporo już zrobione, sporo nasadzone a i rączkę masz do roślinek, bo wszystko pod Twoją opieką pięknie rośnie. Widziałam, że dostałaś już sporo rad - korzystaj i nie przejmuj się, że trzeba coś przesadzić, tak to już z nami ogródkomaniakami jest, że ciągle biegamy z łopatą i coś poprawiamy. Już wiem, że będziesz miała piękny ogród i dlatego z chęcią będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania.
Moja działka też jest ze stawem - zajrzyj, może jakieś rozwiązanie Ci się spodoba.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- belladonna
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 sty 2014, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu,
trzymam kciuki za to, żebyś znalazła swój pomysł na piękny ogród. Jeśli szukasz inspiracji zajrzyj do "ogrodu uDany" (mm-complex) - pięknie pokazuje swój ogródek z brzozami i oczkiem wodnym.
Jestem zachwycona Twoim wiązem - czy wiesz może jaka to odmiana?
pozdrawiam gorąco
trzymam kciuki za to, żebyś znalazła swój pomysł na piękny ogród. Jeśli szukasz inspiracji zajrzyj do "ogrodu uDany" (mm-complex) - pięknie pokazuje swój ogródek z brzozami i oczkiem wodnym.
Jestem zachwycona Twoim wiązem - czy wiesz może jaka to odmiana?
pozdrawiam gorąco
Blanka
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
- Anuleczka
- 500p
Witaj Blanko. Nie wiem który wiąz. Dlatego podaję oba. Ten duży płaczący co jest w nerce przed domem to jest wiąz holenderski COMBERDOWNI a ten co mam go na rogu domu ten co można go kształtować na bonsai to jest wiąz holenderski Jacqueline Hillier, i jego uwielbiam jest bardzo wdzięczny i na robię mu takie chmurki na końcach gałęzi wygląda wtedy bajecznie. Dziękuję że do mnie wpadłaś. Zapraszam częściej
- belladonna
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 sty 2014, o 19:30
Aniu, chodziło mi o tego formowanego, tego płaczącego przed domem przegapiłam
Ślicznie wygląda takie mini drzewo z rozłożystymi konarami... Poddałaś mi nową ideę, bo próbuję formować buka, ale na razie cięłam go tak, żeby nie szedł w górę. A teraz widzę, że powinnam pozwolić mu budować boczne gałęzie i rosnąc na boki. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale dzięki za pomysł!;-)
pozdrawiam

pozdrawiam
Blanka
- Anuleczka
- 500p
Blanko ja też od tamtego roku zaczęłam formować buka czerwonego. Życzę Tobie i sobie powodzenia. Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie żeby wymieniać swoje poglądy i doświadczenia z tym związane. Jeżeli będziesz zainteresowana wiązem, o którym mi pisałaś to mam mnóstwo odrostów od niego więc możesz go mieć.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
zamierzam kupić ten buk..a wiąży superaśne..Brakuje mi takich drzewek..lubie liściaste..
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37

- Anuleczka
- 500p
Witam Cię Gosiu serdecznie u siebie. Dziękuję za miłe słowa. Mi też czasami ręce opadają, bo sama wiele nie narobię ale staram się. Na razie to skakałam z kąta w kąt żeby w ogóle gdziekolwiek coś było i jakoś to wyglądało. Ale to był błąd bo powinnam robić ten ogród etapami. Ale cóż teraz pozostało mi przesadzać i łatać dziury. Wpadaj do mnie i doradzaj jak tylko będziesz miała ochotę. Pozdrawiam Cię serdecznie
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Co się przejmujesz ,ja notorycznie przesadzam 

- Anuleczka
- 500p
HAHAHA. Ja też latam z łopatką ciągle. I mój mąż twierdzi że już całkiem zbzikowałam. I że nie pozwalam roślinom długo zagrzać miejsca a potem się dziwię że chorują i nie rosną.
- Rozana
- 1000p
A ja teraz nawet gdy zimno szukam sobie zajęcia w ogródzie..
Dzis padłam na pomysł , zeby kupić biała farbe i malowac stary koszyk wiklinowy..
tak też zrobię..

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Też będę koszyki na biało malować,ale dopiero jak się cieplej zrobi,na działce
- Rozana
- 1000p
ja to chyba w kotłowni zrobię..
teraz mam więcej czasu, to trzeba to wykorzystać..