Witam w nowym dniu!
Tereniu te śliweczki to Ulena i po raz pierwszy tak zaowocowała. Pierwsze chociaż żółte śliwki były niedobre, ale jak zaczęły spadać zrobiły się pyszne jak miód. To jest hibiskus bylinowy, kupiłam go z pewnego ogrodu w Krakowie i tam rosną bardzo ładnie, a mój średnio. Najpierw go przesadziłam, bo tam miał za dużo cienia i późno miał kwiaty. Tu jest na słońcu i trochę wcześniej miał kwiaty, ale znowu deszcz jest niszczył. I cały czas ma dwa patyczki mimo, że mu sypię nawóz

U mnie biało

Dobrego dnia
Misiu niestety cokolwiek chce się zrobić to koszty są ogromne, a nie wydaje ten który niczego nie ma

na lotto nie liczyłabym

Maki mają korzeń palowy

Ja lubię wszystkie hibiskusy, szczególnie te rosnące na zewnątrz, nawet jednoroczne
Jadziu chyba pytasz o heliotrop? który najpierw nie mógł wystartować, a potem osiągnął prawie metr

wykopałam i nawet były szanse na przechowanie, ale go zasuszyłam
Martuniu ja też cenię sobie własne owoce i chodząc po ogrodzie najwięcej ich zjadam prosto z krzaka czy z drzewa. Śliwka była przesadzana, ale rośnie około 12 lat i dopiero teraz dała odpowiedni plon

Dobrego dnia i ściskam Cię mocno
Romeczko a ja mam aktinidię, ale nie pstrolistną taką kupioną dawno temu jako kiwi, które było przesadzane trzykrotnie i w końcu jak dostała stałą miejscówkę okazało się że mam dwie baby, a kupowałam jako parę. W związku z tym rok temu miało parę owocków i dzięki temu spróbowałam smaku i nabrałam ochoty na ten rok, a tu
kicha, ani jednego owocka

. Dziękuję za pochwały
Dorotko przy wjeździe jest zakaz zatrzymywania i tam chodzi straż, parkujemy wzdłuż ulicy od drugiego wejścia. Właśnie tam gdzie wchodzą ludzie po ciuchy itp i tam prawie w ogóle nie chodzę. Tym wejściem najbliżej do pań sprzedających kwiatki i własne płody rolne czy ogrodowe i tu dochodzę

Ja ten targ poznałam trzy lata temu, bo wcześniej pracowałam i nie było czasu, ale za to w czasie urlopu pojechaliśmy raz na targ w Skale i tamten był jeszcze bardziej klimatyczny. Nie wiem czy dalej taki jest? tam można było kupić nawet konia