Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Madziu,na pewno będziesz zadowolona z zakupu tego powojnika.On rośnie u mnie przy siatce ogrodzeniowej,dodatkowo ma delikatną kratkę.Dość silnie rośnie a kupiłam taiego mikruska w markecie.Gleba u nas jest średniej klasy,nie jest nawożony.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu gratuluję wyróżnienie. ;:215
W takim razie czekam na więcej zdjęć. Czy w tym roku też się wybierasz do pracy za granicę?
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Sylwio :D

W konkursie pt.Kwiatek,huśtawka i moja rabatka-najpiękniejszy ogród i jego otoczenie w Gminie Żmudź wzięło udział 18 osób.Trzy pierwsze miejsca miały nagrody pieniężne zaś pozostali zostali wyróżnieni i otrzymali również prezenty w postaci dużych kocy.Wyniki konkursu ogłoszone zostały na dożynkach gminnych.Zdjęć będzie więcej ale tak bliżej sezonu bo teraz moje rośliny wyglądają opłakanie.Wprawdzie nie ma u nas śniegu ale za to jest mokro.Na początku stycznia było bardzo mroźno poniżej 17 stopni C. Sylwio nie wiem jeszcze czy pojadę w tym roku do pracy jeśli tak to na krótko tylko we wrześniu bo w domu też jestem potrzebna,a to co w życiu jest najważniejsze czyli dach nad głową już mamy.Tak piszę może górnolotnie ale mam już trochę tych wyjazdów i rozstań dość,Może z resztą naszych planów damy radę w kraju.

Pozdrawiam cieplutko Ania
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu mogę sobie tylko wyobrazić jak trudno rozstać się z rodziną. U -17 to bardzo mroźno i to jeszcze bez śniegu. Mam nadzieję że nic się roślinkom nie stało.
Liczy się to że odważyłaś się wystartować? W tym roku też wystartuj :)
Aniu za tegoroczne plany trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Sylwio, w te mroźne dni najbardziej ucierpiały szałwie,bo cały czas było dość ciepło jak na zimę i ich nie okryłam,mają takie ciemne listeczki.Trzeba będzie na wiosnę je ładnie poprzecinać.Sama się trochę dziwiłam,że zdecydowałam się zgłosić do tego konkursu bo z reguły jestem osobą nieśmiałą.Jest to chyba zasługa naszej pani wójt,która namawia do tego aby brać aktywny udział w życiu gminy.Zdjęcia z ogródków były robione w czerwcu przez wybraną komisję i to oni decydowali o wynikach.Jeszcze nie wiem czy w tym roku wezmę udział w tym konkursie to trochę jednak jest stresujące starać się aby rabatki wyglądały jak najlepiej.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:shock: -17.. no to sporo. U mnie chyba max -5 o ile dobrze pamiętam.
Aniu, masz racje. Najważniejsze spędzać czas z rodziną. Masz to co najważniejsze, reszta przyjdzie z czasem.
koliberek171
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 sty 2015, o 21:24

Post »

Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Zauważyłam tu pięknego clematisa Purpurea Plena Elegans. Od kilku lat jestem szczęśliwa posiadaczką tego cuda.Jest bardzo łatwy w uprawie, co roku w marcu przycinam go na wysokości 40 cm nad ziemią co powoduje że ładnie się rozrasta i cudownie kwitnie całe lato. Polecam wszystkim.
pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu też gratuluję. ;:138 Nie zastanawiaj się nad udziałem w kolejnym konkursie. Trzeba pokazywać swoją pracę w ogrodzie. ;:108 Ważne też, żeby inni brali z Ciebie przykład, ładne ogródki, to ładniejsza miejscowość i lepsi ludzie. Ktoś, kto kocha kwiaty, z pewnością lepiej traktuje ludzi. Wyjazdów nie zazdroszczę, też nie lubiłam rozstań z rodziną.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Madziu,przez kilka dni na początku stycznia było bardzo mroźno.Rośliny trochę przemarznięte zwłaszcza te zimozielone ale myślę ,że do uratowania.Z tymi planami to bardzo spokojnie,już trochę taki wiek,że wszystko następuje wolniej ;:306

Koliberku,cieszę się,że mnie odwiedziłaś.Zapraszam ponownie jak również do założenia własnego wątku ogrodowego.Domyślam się,że oprócz clematisa masz jeszcze wiele pięknych roślin do pokazania.

Soniu, dziękuję za gratulacje,myślę podobnie jak Ty,że warto otaczać się pięknymi roślinami,ale czasami miałam wątpliwości po co był mi potrzebny ten konkurs przecież ogródek mam dla siebie i dla najbliższych a nie na pokaz.Soniu rzeczywistość jednak wygląda trochę inaczej.Otóż mam sąsiadow,którzy zupełnie nie sadzą kwiatów tylko rośliny użytkowe,mają ogólny bajzel to mnie trochę bulwersuje jak tak można żyć ale najgorsze jest to,że wypuszczają swoje kury na naszą działkę i one niszczą moje nasadzenia.W związku z tym plany na ten rok to dokończyć ogrodzenie.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,czytam o Twoich wyjazdach i teraz rozumiem dlaczego Ciebie nie było,ponieważ u mnie klematisy nie chcą rosnąć to zapisałam sobie ten ,który tak u Ciebie super rośnie ,może i u mnie da radę,,fajnie ,że bierzesz udział w konkursie,bo to mobilizuje Ciebie i może zmobilizuje sąsiadów,chociaż czasem ludzie to straszne betony,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu ja pamiętam że jak nie mieliśmy ogrodzenia to sąsiad wypuszczał świnie zawsze po dwie i tak chodziły nawet pod sam do potrafiły przyjść i nabroić. Na szczęście ogrodzenie się zrobiło, sąsiad świń już nie ma i jest spokój. Powiedzmy że spokój to teraz kury chodzą samowolnie i jak się furtki nie zamknie dobrze to potrafią wejść i grzebać.
Aniu w takim razie trzymam kciuki za szybkie skończenie ogrodzenia. :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Marto :wit

Na pewno będziesz zadowolona z zakupu klematisa i jego walorów ozdobnych,jest niezawodny w uprawie i kwitnie długo i obficie.Marto jak ja bym sobie życzyła,żeby ludzie w mojej najbliższej okolicy zmienili swoją mentalność odnośnie sadzenia roślin ozdobnych i dbałości o swoje otoczenie.

Sylwio ;:7

Z ogrodzeniem ruszymy dopiero w kwietniu lub maju i do tego czasu trzeba uzbroić się w cierpliwość i wytrzymałość.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu :)
Ja od swojego sąsiada odgrodziłabym się betonowym ogrodzeniem żeby mi tu żadne papiery nie przechodziły i nie widziała tego nieporządku.
Ale cóż człowiek uczy się na błędach. Ogrodzenie z przęseł nie było dobrym rozwiązaniem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Witaj Sylwio :wit

Przepraszam,że odpisuję dopiero teraz ale ostatnio miałam trochę spraw do załatwienia i działam trochę w stowarzyszeniu.Sylwio my planujemy właśnie taki płot z przęseł i wydaje mi się,że u nas się sprawdzi bo jest to strona północna i uchroni to nas trochę od mroźnych wiatrów.A poza tym nie powinno nikomu przeszkadzać bo sąsiedzi mają tam pole uprawne.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu jak przygotowania do sezonu u Ciebie? Rośliny już wystartowały czy jeszcze nie/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”