Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Dementi , to nie u mnie przeczytalaś :;230 , ja dopiero dzisiaj kupiłam może ze 25 , ale w tym warzywa , ziola ,kwiaty :;230

-- Cz 22 sty 2015 23:38 --

Orliki pokazałaś piękne , takie właśnie siałam , mam nadzieję że też takie piękne wyrosną .
Ale w kot i tak najpiękniejszy :D
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne to było do Reni (Renzal ). Czas spać , bo już nie czytam że zrozumieniem . :;230
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na nasiona tak pięknych orlików i ja się piszę. U mnie przeważają orliki typu Nora Barlow. Też są piękne, ale bez ostróg :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O mój świecie - Renatki mi się pomyliły :shock: i to kompletnie :oops:
Dziewczyny - błagam o wybaczenie ;:180 i obiecuję na przyszłość dokładnie sprawdzać co i komu odpisuję!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatki kochane - jeszcze raz przepraszam! Jak przeczytałam o sianiu roślinek to mi się od razu z Reniazal skojarzyło ;:124
O mój świecie - to już nie skleroza tylko już chyba alzheimer ;:223
Na przeprosiny - różyczka ;:196

Obrazek

Izo - ja zbierałam w ubiegłym roku nasionka orlików, tylko zostały na działce. Miałam je zabrać w listopadzie - ale już nie pojechaliśmy. Robiliśmy mały remont w mieszkaniu i to własnymi siłami - na wypad na wieś nie było czasu ani sił...
Mam nadzieję, że nic się nasionkom nie stało( dwa lata temu jakieś myszy zżarły mi cebulki tygrysówki, które zostawiłam...żeby przeschły)
Jak się uda pojechać to przywiozę i Ci wyślę :lol:
Dla Ciebie też różyczka :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu,

Długo mnie nie było na Twoim wątku - widzę widoczki , piękne i letnie. Widzę, że na wielu wątkach powracamy wspomnieniem do lata a i pewnie zawsze to milej leci czas. Coś podsłyszałam o orlikach, gdybyś miała na zbyciu z chęcią poprosze o troszkę :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - miło Cię widzieć! O nasionach postaram się pamiętać, tylko nie wiem kiedy wybiorę się na działkę...
Jeśli chodzi o letnie fotki to ja p prostu nadrabiam zaległości. Na wsi mam taki internet, że zdjęć nie chce wstawiać :evil:
No to teraz..sama rozumiesz :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

==========================================

Na zakończenie Fidel pilnuje kretowiska

Obrazek
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

Marysiu, jakie piękne są Twoje zdjęcia ! Nigdy nie zgłębiałam tajemnic fotografii i teraz żałuję, że nie potrafię robić ładnych zdjęć. Cykam telefonem i jest jak jest. Pewnie to nie tylko sprawa sprzętu, potrzebna jest jeszcze dusza artysty, której niestety mi brakuje, a to już w rękach TEGO U GÓRY.
Przede mną wybór aparatu - podpowiesz coś ?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, bardzo miłe wspomnienia na Twoich zdjęciach. Można przez chwilę zapomnieć, że do wiosny jeszcze całeeee dwa miesiące. Widzę, że brunera bardzo ładnie Ci rośnie. Czy można wiedzieć w jakich warunkach glebowych i światłowych ją posadzilaś? Mam na nią chrapkę ale u mnie musiałaby rosnąć w słońcu a czytam, że ona do cienia bardziej i nie wiem czy miałaby jakieś szanse czy nie.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przykro mi to stwierdzić .......ale Fidel przebija wszystkie kwiaty . ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu - jak miło Cię widzieć ;:138
Nie rozumiem czemu masz zastrzeżenia do Twoich zdjęć :?: Ja je oglądam z przyjemnością i zainteresowaniem. A skoro udaje Ci się to za pomocą telefonu - to moje gratulacje!
Ja robię zdjęcia lustrzanką, ale obecnie można kupić aparaty cyfrowe o świetnych parametrach. Lustrzanki trzeba się "nauczyć" i zabiera to sporo czasu( przynajmniej mnie zajęło :wink: ). Aparat cyfrowy jest łatwiejszy w obsłudze, lżejszy -a zdjęcia porównywalnej jakości. Ale jeśli chodzi o aparaty cyfrowe to niewiele pomogę. Po prostu nie jestem na bieżąco "w temacie" że się tak wyrażę :D
Może pogadamy jak się spotkamy 5-go lutego ;:162
Pamiętasz, że dostałam kiedyś od Ciebie tego zjawiskowego bodziszka Confetti?

Obrazek

Kaniu - mnie te dwa miesiące wydają się naprawdę niedługim okresem....Uśmiejesz się - ale ja prawie codziennie mówię kotom, ile czasu zostało do wyjazdu na wieś :;230
Brunera, o torą pytasz rośnie właśnie w półcieniu. Jeśli chodzi o stanowisko - to po pierwsze tam właśnie jest najlepsza ziemia na mojej działce, ale przy kopaniu oczka ( czyli Leśnej Kałuży) ziemia przemieszała się z martwicą. Po drugie - jak ją sadziłam do wsypałam jej pod korzenie kompost przemieszany z kupioną ziemią. Myślę jednak, że przez te lata roślinka wyjadła już wszystko z tego koktajlu ;:306
Zasilam ją jak prawie wszystko gnojówką z obornika 2-3 razy w ciągu sezonu. No i podlewam - bo rośnie w pobliżu pierwiosnków, które w okresach suszy są podlewane prawie codziennie. Trzyma się nieźle i kwitnie co roku - więc chyba jej pasuje :lol:

Obrazek

Reniu - Fidel to brzydal, ale aparat fotograficzny go kocha. Fotogeniczna bestia - bez dwóch zdań!
Nie wiem co ma w sobie ten zwierzak, że chwyta za serce prawie każdą osobę z mojego otoczenia. W zeszłym sezonie kot zaprzyjaźnił się z kolegą mojego Kargula, który spędził na działkach prawie całe lato. Paskudny Fidel posunął się nawet do tego, że chodził do niego spać ;:oj w dzień. ( nocami sąsiad namiętnie wędkował a we dnie odsypiał) W końcu facet dorobił się ksywki Najlepszy Przyjaciel Naszego Kota ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marysiu,
Fidel ma po prostu to ,,coś" w sobie.
Patrzę łapczywym okiem na bodziszka ,,confetti".
Fajnie, że wiosna już niebawem, pod koniec sezonu wytypowałam do przesiedlenia za jezioro kilka sadzonek bodziszka himalajskiego.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Samosiejki tego bodziszka powinny pokazać się wiosną, zresztą jak widać ta kępa wylazła za płot. Tak więc na pewno ode mnie też coś się przeflancuje za jezioro :D
W/w obiekt w zbliżeniu - mały klejnocik, prawda?

Obrazek

===================================

Madziu kupiłam sporo nasion. Jak mi powschodzą - to będziemy się dzielić sadzonkami jeśli będziesz zainteresowana :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Muszę i ja zapolować na to cudo, bo mam dopiero dwie odmiany... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu - wiosną zobaczę czy bodziszek Confetti rozsiał się tak jak w ubiegłym roku. Jak będę samosiejki - to mogę się z Tobą podzielić - tylko się przypomnij w kwietniu-maju. Ta kępa które jest na zdjęciach powyżej - jest z siewek właśnie zakwitła tak ładnie w drugim roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”