a ta to musi zbudzic czlowieka ze snu zimowego
Gymno będą na pierwszym miejscu bo to jeden z liczebniejszych wśród kaktusów. Fakt że mam wysianych sporo astro i lobivi i troche innych. Astro ogólnie to inna bajka, tam nie ma znaczenia nazwa, przynajmniej przy mutacjach i krzyżówkach. Żeby uzyskac powiedzmy kilkadziesiąt ciekawych roślin, trzeba wysiać kilka tysiecy nasion i nie wierzcie że jak kupujecie astraki (np fakuryu) to wam wszystkie takie wyrosną, w większości będą zwykłe. Resztę sieję z tych co mnie się podobaja a nadwyżki pójdą do sprzedania.
Gymno z fotek wysiewane pewnie z rok temu ale już nie notuję, bo mi się po prostu nie chce. Jak człowiek sieje większe ilosci to się łapie potem że coś ma a o tym zapomniał.
Właśnie przyszła pierwsza porcja nasionków z astraków, na razie 5tyś ( 3tyś dla mnie ) więc pare pudełeczek bedzie, tylko kończy mi się miejsce pod lampami i pewnie będę musiał czekać do wiosny. Muszę otworzyć pudełeczko bo jeszcze jakieś niespodziaknki miały być.
piasek pustyni pisze:A Ty gdzie zniknąłeś? Życzenia życzeniami - chyba sam w nie nie wierzysz - ale mógłbyś już przestać i coś pokazać... Znaczy - nie coś, bo zaraz jakieś głupie myśli Ci przyjdą do głowy, tylko rośliny jakieś!
następna sobie przypomniała
przecie teraz czas odpoczynku
jak cos chce zobaczyć to napisać a zrobie fotki jeżeli mam, tylko nie wyskakuj mi z nowościami bo nowości są automatycznie ze starszymi i nie wiem które to nowosci.