Jolu tylko te dwie piwonie nie podpisane są z parku reszta moje.Ciekawi mnie jak w tym roku będzie kwitła ta różowa, bo była przesadzona rosła pod brzózką i jakoś mi marniała.
Any no właśnie w ogrodzie jeszcz nie ma co robić więc się wziełam za przygotowywania do wiosny .Jutro chce naostrzyc sekatory ale pocichu aby M nie widział, bo by mnie skrzyczał i zabrał robotę a ja tak lubię majsterkować. Dobrze ze mam swoje narzędzia
Marta sznurek kupiłam w OBI na metry składał się z trzech cienkich sznurków ja go rozplotłam bo był zbyt gruby do wiązania.
Aneczko mozesz odgapiać po to wstawiłam moze ktoś skorzysta. Gotowe podpórki sa drogie lepiej samemu zrobić a kaskę przeznaczyć na roślinki
Witaj Halinko.Masz rację ,że podpórki lepiej samemu zrobić.Mało,że drogie to jeszcze dużo żelaza a tak -sama ekologia.
Piwonie masz prześliczne.Szkoda,że ja mogę mieć tylko 5 krzaczkow.Dzisiaj pada drobny śnieżek i tak czysto się zrobilo w ogrodzie.Mam nadzieję,że mrozow zagrażających naszym roślinkom,już nie będzie.
Serdecznie pozdrawiam.
Marta ja pojemniki ze skalniaczkami to wrzucam pod balkon żeby nie zamakały w zimie jak pada deszcz ze śniegiem.Jak nie ma mrozu to je podleje troszeczkę i tak czekają do wiosny. Trochę przymarnieją ale na wiosnę odbiją i są ładne.Te skalniaczki dostałam od koleżanki Juni (Beaty)
Aniu miło mi że do mnie zaglądasz to prawda że piwonię są piękne mam trzy bylinowe i 5szt drzewiastych. Dwie jeszcz nie kwitna jedną dostałam na urodziny od przyjaciółki a drugą kupiłam na wyprzedaży w OBI i ta z OBI chyba mi zakwitnie bo ma taki malutki pączek obie mają być niebieski
teraz trawiasto
Marta ogródek jest mały a czasu dużo to można go dopieszczać, a zwłaszcza jak kochasz to co robisz to jest miodzio na duszę.
Ewa sama nie wiem gdzie mi się mieszczą te rośliny ale są i żyja dobrze.Ewo ty masz wstęp do ogródka o każdej porze dnia i nocy. Z przyjemnością będe cie gościć u siebie
U mnie zima, ogród zasypany na całego, dobrze ze nie robiłam porządków i nie skusiłam się odkryć rośliny
Na osłodę kolorki z mojego balkonu 2006r
2007r
2008r
2009
2010r
2011r
2012r
2013r
2014
Blok po remoncie balkonów, zamiast clematisów na balustradzie zagniezdziła sie fasola i też było ładnie szkoda ze nasiona nie zdążyły dojrzeć.