Gosia! Do mnie bażanty nie zaglądają, bo za daleko do mnie z pół i łąki, gdzie rezydują. Widuję małe stadka lub pojedyncze koguty ok 1km ode mnie. Śnieg już stopniał, szkoda. Mielibyśmy trochę zimy
Smolka! Odwiedzają, bo karmniki pełne, a wiosną budki lęgowe są do dyspozycji! Jeszcze z 2 lata, to jarzębina się rozhula i od ptaszystk się nie opędzę
Ilonko! Jest dużo w szkołach nauczycieli, którzy potrafią zaszczepić entuzjazm do zdobywania wiedzy o świecie, ale kupa jest takich, co mają to w pompie i ledwie program zdołają przelecieć. Tak jest z wieloma zawodami
Nie wiem ile do sadzenia, ale ja posadzę za 90 dni
Janeczko! Ale fajnie, ze masz w ogrodzie jałowiec. Przyciąga to kosy, kwiczoły, grubodzioby. I gniazdka wiją w Twoich chaszczach!!!
Haniu! Trochę pomaga nam w obserwacji ptaków zimą brak liści na drzewach i pełne ziaren karmniki. Moim zdaniem wszystkie są piękne!
Wanda! SPróbuję z tymi tawułami. Tak, żeby dla bliźnich było, bo mnie ta jedna starczy
Sójki są bardzo mądre i sprytne. Naśladują też różne głosy. Gdybyś słyszała, jak udają migawkę aparatu!!! Prawie się spłakałam. Innym razem sójka mi miałczała nad głową, a ja szukałam kota, zeby go przegnać z ogrodu!

A inne ptaki i tak sobie z nimi radzą
Tolinko! Jak masz drzewa, to porozwieszaj! Koniecznie! Zresztą masz fajne krzewy. Może w nich kosy lub inne ptaki uwiją gniazdka!
I moje tęsknoty na dziś:
I moja ulubienica z małego karmnika (czarnogłówka):