Witaj Maryniu,miliony pięknych zdjęć ,to można sie napatrzyć widzę masz rodgersję ,u mnie za nic w świecie nie chce rosnąć ani kwitnąć,przesadzam ją do lepszych warunków i też nie ,tak jak mówiłaś ,każdy ogród jest inny i czasem coś bardzo roślinie nie odpowiada,ona jest ,żyje i wegetuje, a tyle roślin u mnie i rosną jak szalone,a rodgersja nie będzie rosła i już,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Ach Maryniu pluje sobie w twarz, że tak rzadko do ciebie zaglądam
U ciebie kochana jest wszystko takie piękne, że można by oglądać bez końca, masz chyba wszystkie roślinki Te prymulki irysy można by wymieniać bez końca
Powiedz proszę jak się nazywają te drobne białe kwiatuszki rosną w nich różowe prymulki? Zapomniałam nazwy ale słyszałam, że bardzo szybko się rozrasta i potrafi być ekspansywne, prawda to?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Szkoda, że nie można zanurzyć się w tych majowych roślinach na Twoich zdjęciach . Mam serdecznie dość szarej i burej aury .
Masz rację, że robić w ogrodzie jeszcze nie warto, bo nie wiadomo, jak zima sobie jeszcze nas poodwiedza. Pogoda, jak w kołowrotku, brrr... .
Ta mała różyczka śliczna, ale już sporo okrywowych wybrałam i nie chce mi się już zmieniać. Zawsze można dokupić .
Nie pamiętam, co mi wyrośnie wiosną i niecierpliwie czekam, czy będzie co pokazać .
Na szczęście ziemia trochę się nasyciła wodą, bo sucho było do grudnia, co najmniej na 1 metr. Na moim piasku to nie na długo, ale zimozielone mają dobrze, bo jest sporo wilgoci.
Co by nie pisać, czekam na wiosnę . Wyszło sporo siewek ciemierników; trzeba je będzie gdzieś w cień wiosną 'poutykać' .
Wiosną powiało
Wypatruję jej oznak, co bywa trudne pod śniegiem Niedużo go spadło, ale leży i mnie denerwuje swoim widokiem. Na razie zimy w prognozach nie widać...I co z tego?
Dorotko, Małgosiu z siewu, jak najbardziej ...nasiona dostępne widziałam 2 dni temu w sklepie z popularnej firmy L..o, Ja siałam kilka lat temu i kilka kolorów mam.
Aniu anym - lepiej późno niż wcale , wszyscy w zimowym maraźmie tkwimy ... roślinka z mojego obrazka to przytulia wiosenna, marzanka .Owszem ,to roślina zadarniająca ale nieuciążliwa.Łatwo się jej pozbyć jak już jest w nadmiarze. Ja ją lubię bo wiosną stanowi fajne tło dla pierwszych roślin,choćby pierwiosnków właśnie .
Aniu Pulpa222 nie ma Cię na FO póki co ale ja mam nadzieję,że jeszcze u Ciebie w wątku się spotkamy!
Cieszy mnie,że wraz z Ewciąmaj nie zapominacie o mnie i wpadacie od czasu do czasu Dużo to dla mnie znaczy! Chciałabym doczekać się jak otworzycie swoje wątki wreszcie !
U mnie śniegu już dawno nie ma ale mżawka kapryśna i brak !
Porządkuję archiwum i w zdjęciach gmyram... Niektóre letnie obrazki nawet te moje własne pobudzają zmysły... Jakaś namiastka letnich dni i przeżyć...fajna sprawa! Więc już się nie ociągajcie i wspomnieniowych fotek nie szczędźcie ! Małgosiu Margaret2014 cieszę się z Twoich odwiedzin i pozdrowienia odwzajemniam