Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
Tak jak pisała Kinga, zrzucenie pąków to efekt zmiany warunków - mój też tak zrobił, rozkwitły dopiero te które wyprodukował już u mnie
a ten dziwaczek to wygląda na częściowo zaschnięty, może zbyt suche powietrze?

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Witaj Kasiu, aż głowa mnie boli jak patrze na Twoje piękności- wróciłam na FO, i aż strach pomysleć ile mam do nadrabiania
zaczełam od Twojego wateczku, ale mydła i Twoje kosmetyki mnie oszołomiły
chyba z miesiąc będę nadrabiać wszystkie zaległości u moich forumkowych znajomych

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
W drodze do domu wdepnęłam do ptaktykera przy M1 i kupiłam płat pleksy żeby sobie poszerzyć parapet dla pomidorków.Po święcie będę przycinać do wymiarów.
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiunia-Morango cudownie Cię widzieć...
Wandziu ale z Ciebie pomysłowy Dobromir..no no..podziwiam..
( daj znać na pw co i jak wiesz z czym)
Zobaczcie... piękny Gupek z tych to chyba ostatni już na serio..bo na górze to morelka się rozbujała...
Badzia Ty wyszłaś...a on się wieczorem tak rozwinął...hahahaa

Szalone te Hibiskusy
...oby tylko na następny sezon nie postanowiły odpoczywać... 

Wandziu ale z Ciebie pomysłowy Dobromir..no no..podziwiam..

Zobaczcie... piękny Gupek z tych to chyba ostatni już na serio..bo na górze to morelka się rozbujała...

Szalone te Hibiskusy

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Piekny w istocie. Gupek.
Moje tez swiruja

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blueberry
- Kontakt:
Śliczny on
i to miło że o tej porze kwitnie 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- labka1
Witam wszystkich...co do Hibiskusów..ostatni maruda się wykwita....
morelowo-łososiowy..
A może by tak powspominać pomidorki...przed zbliżającymi się wysiewami ????
...ja się doczekać nie mogę, choć zajęcia dorwałam inne, to za wysiewaniem tęsknię..
Wspomnienie smaków lata...kilka wybranych
pomidorowo
Chyba najdziwniejszy tegoroczny, bardzo ładny i smaczny, średnich rozmiarów..LAMPA ALLADYNA oraz koktajlowy przesłodki, bardzo mięsisty jak na niewielki prawie "kanciaty" pomidorasek LEG'S BANANA

Cudowna CZARNA TRUFLA[ była też czerwona trufla oraz owy żółty niczym Sakiewka, ale nazwy nie pamiętam...

CARBON - pyszne czarne gronowe pomidorki...i do tego piękne

Jedne z moich ulubionych (nasiona mam z Kanady) , wysiewam je już któryś rok i nadal kocham nazwałam je FIOLET CANADA oraz pierwszy raz siane w tym sezonie SAN MARZANO też bardzo dobre, we Włoszech służą przede wszystkim do suszenia.

Pierwszy to MALINOWY OLBRZYM ..A ten drugi gagatek trafił się jako gratisek, nazwy nijak odczytać nie mogłam, więc został nazwany HYBRYDOWY WŁOSKI ...okazał się przepyszną niespodzianką

Dwa doskonałe okazy smakowe i wizualne CZARNA ZEBRA I mniejsza ZIELONA ZEBRA

Jeszcze raz ZIELONA ZEBRA i rownież jedne z moich własnych ulubionych NN-ŻÓŁTE JAJECZKO, obok widać długi BYCZY RÓG- również smakowity i efektowny, dalej obie TRUFLE CZARNĄ I CZERWONĄ, LAMPĘ ALLADYNA, I CZARNE ZEBRY..

I kilka zbiorowych "rodzinnych" pomidorowych "Gwiazd"...

Wiadomo..było ich o wiele więcej, ale nie wszystkie udało się uwiecznić... nie mogę doczekać się kiedy znów będą wschodziły...i rosły!!!

A może by tak powspominać pomidorki...przed zbliżającymi się wysiewami ????

Wspomnienie smaków lata...kilka wybranych
pomidorowo
Chyba najdziwniejszy tegoroczny, bardzo ładny i smaczny, średnich rozmiarów..LAMPA ALLADYNA oraz koktajlowy przesłodki, bardzo mięsisty jak na niewielki prawie "kanciaty" pomidorasek LEG'S BANANA

Cudowna CZARNA TRUFLA[ była też czerwona trufla oraz owy żółty niczym Sakiewka, ale nazwy nie pamiętam...

CARBON - pyszne czarne gronowe pomidorki...i do tego piękne

Jedne z moich ulubionych (nasiona mam z Kanady) , wysiewam je już któryś rok i nadal kocham nazwałam je FIOLET CANADA oraz pierwszy raz siane w tym sezonie SAN MARZANO też bardzo dobre, we Włoszech służą przede wszystkim do suszenia.

Pierwszy to MALINOWY OLBRZYM ..A ten drugi gagatek trafił się jako gratisek, nazwy nijak odczytać nie mogłam, więc został nazwany HYBRYDOWY WŁOSKI ...okazał się przepyszną niespodzianką

Dwa doskonałe okazy smakowe i wizualne CZARNA ZEBRA I mniejsza ZIELONA ZEBRA

Jeszcze raz ZIELONA ZEBRA i rownież jedne z moich własnych ulubionych NN-ŻÓŁTE JAJECZKO, obok widać długi BYCZY RÓG- również smakowity i efektowny, dalej obie TRUFLE CZARNĄ I CZERWONĄ, LAMPĘ ALLADYNA, I CZARNE ZEBRY..

I kilka zbiorowych "rodzinnych" pomidorowych "Gwiazd"...

Wiadomo..było ich o wiele więcej, ale nie wszystkie udało się uwiecznić... nie mogę doczekać się kiedy znów będą wschodziły...i rosły!!!

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
O, rany... Ale tego masz! Jakie rozne!
Kolorowe! Swietny przeglad.

Kinga
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Po zapoznaniu się z pomidorkami bliżej żałuję , że jeszcze trzech nie zamówiłam 

- labka1
Powiedzmy..że czytam w myślach...

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Umówmy się
, że pokazywanie fotek pomidorasków w styczniu jest czystym znęcaniem się nad aparatem gębowym oglądającego
...no klawiaturę sobie można zachlapać
.
Podobnie jak fotki kwitnących hibiscusów, i w to w tak energetycznych kolorkach...z tymże tutaj już raczej nie grozi ślinotok, a wytrzeszcz gałek...
.
W tym roku osobiście zakochałam się w pomidorach zielonych. Ale zielonych z natury nawet w stanie dojrzałym. Wpadłam po uszy
.
W zeszłym roku podobnie mi się działo z czarnymi
.
Dlatego też ten rok będzie u mnie mezaliansem czarnych z zielonymi
.
Labulka, życzę Ci samych słonecznych i ciepłych dni tego lata...aby wszystkie Twoje uprawy polowe były zdrowe, aromatyczne i kolorowe
.

Podobnie jak fotki kwitnących hibiscusów, i w to w tak energetycznych kolorkach...z tymże tutaj już raczej nie grozi ślinotok, a wytrzeszcz gałek...

W tym roku osobiście zakochałam się w pomidorach zielonych. Ale zielonych z natury nawet w stanie dojrzałym. Wpadłam po uszy

W zeszłym roku podobnie mi się działo z czarnymi

Dlatego też ten rok będzie u mnie mezaliansem czarnych z zielonymi

Labulka, życzę Ci samych słonecznych i ciepłych dni tego lata...aby wszystkie Twoje uprawy polowe były zdrowe, aromatyczne i kolorowe

- labka1
Kasia-oxalis Dziękuję kochana....pamiętam,że ufałaś mi na tyle, że zeżarłaś wszystko co urwałam i wsadziłam Ci w dziób....
Prawda, że było pyszne????
Ja chyba bym chciała kilka dobrych czarnych, zielonych też chętnie..kocham wszystkie, im dziwniejsze , a do tego piękne i smaczne tym lepiej dla mnie...

Prawda, że było pyszne????

Ja chyba bym chciała kilka dobrych czarnych, zielonych też chętnie..kocham wszystkie, im dziwniejsze , a do tego piękne i smaczne tym lepiej dla mnie...

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Hihi...jakby to delikatnie powiedzieć
...spróbuję
...
Bo jak dają do dzioba to się łyka
, a jak dają w dziób to się nogi za pas bierze i spinkala
.
Smak nasturcjowych kwiatków na zawsze będzie mi się kojarzył z Twoim tarasem i wielkim zdziwieniem, że toto takie smaczne
.
Aż żałuję, że te Twoje włości nie leżą o rzut beretem ( no może wielką, ciężką, zimową czapą
) ode mnie
.
Byśmy sobie nawzajem płody naszych ziem kosztowały....
.

Bo jak dają do dzioba to się łyka

Smak nasturcjowych kwiatków na zawsze będzie mi się kojarzył z Twoim tarasem i wielkim zdziwieniem, że toto takie smaczne

Aż żałuję, że te Twoje włości nie leżą o rzut beretem ( no może wielką, ciężką, zimową czapą

Byśmy sobie nawzajem płody naszych ziem kosztowały....

- Blueberry
- Kontakt:
Co za bogactwo pomidorów
ile w sumie masz odmian?

Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- labka1
A ranyyyy
nie wiem słonko..
Duuuużo. W ostatnim sezonie wysiałam ok 35 odmian...a miałam więcej...nie wszystkie wzeszły, nie wszystkie obrodziły...nie wszystkie mi smakowały. Ale po to się sadzi i sprawdza, że wybierać te ulubione, a takich mam ok 20 minimum. Co sobie nie wyobrażam ,żeby ich nie mieć...a co roku jakieś dochodzą, nowe odkrycia
A potem taki widok cieszy oko..i ślinotok gotowy.

A tego co z Italii był przywieziony pamiętacie??? Wow ..niebo w gębie!
To ten Ogromny...na końcu

Duuuużo. W ostatnim sezonie wysiałam ok 35 odmian...a miałam więcej...nie wszystkie wzeszły, nie wszystkie obrodziły...nie wszystkie mi smakowały. Ale po to się sadzi i sprawdza, że wybierać te ulubione, a takich mam ok 20 minimum. Co sobie nie wyobrażam ,żeby ich nie mieć...a co roku jakieś dochodzą, nowe odkrycia

A potem taki widok cieszy oko..i ślinotok gotowy.

A tego co z Italii był przywieziony pamiętacie??? Wow ..niebo w gębie!

To ten Ogromny...na końcu