Tolinka i róże
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Oj piękne te Twoje róże , Sisi urocza , na tle tych bratków super.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuje kochane jesteście
Jak przekwitły bratki to miała takie towarzystwo i też wyglądała z nimi pięknie

teraz do towarzystwa dostanie jeszcze różyczkę Blue Girl będzie dokładnie w tym miejscu które widać na zdjęciu jako plama zieleni po przekwitłych niezapominajkach
a tak w ogóle to miało nie być żadnych zakupów
ale przeglądając Wasze wątki to się po prostu nie da
musiałabym do Was w ogóle nie zaglądać co jest wykluczone !!
No i z tego dumania i wirtualnego przesadzania ,wysadzania i kombinowania jak przemycić kolejną dostawę ,oraz gdzie ją zmieścić zrobiło się skromne zamówionko 11szt.
Oczywiście chciałam inne zamówiłam inne
czy Wy też tak macie? Ale u mnie wynika to z tego że chcę mieć róże zdrowe i ładnie kwitnące i czytając o nich u Was część po prostu wypada
A ja zamówiłam jeszcze dalie
No to czas pomyśleć w którym miejscu trawnik już nie pasuje do ogrodu 

Jak przekwitły bratki to miała takie towarzystwo i też wyglądała z nimi pięknie

teraz do towarzystwa dostanie jeszcze różyczkę Blue Girl będzie dokładnie w tym miejscu które widać na zdjęciu jako plama zieleni po przekwitłych niezapominajkach

a tak w ogóle to miało nie być żadnych zakupów

No i z tego dumania i wirtualnego przesadzania ,wysadzania i kombinowania jak przemycić kolejną dostawę ,oraz gdzie ją zmieścić zrobiło się skromne zamówionko 11szt.

Oczywiście chciałam inne zamówiłam inne

A ja zamówiłam jeszcze dalie

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Tolinko Blue Queen jest niesamowicie piękna
Gdzie kupiłaś to cudo, bo jakoś na nią wcześniej nie wpadłam?
Chciałam Cię zapytać jeszcze o Geoff Hamilton. Co o niej sadzisz? I jak się u Ciebie sprawuje?

Chciałam Cię zapytać jeszcze o Geoff Hamilton. Co o niej sadzisz? I jak się u Ciebie sprawuje?
- Tolinka
Dorotko Blue Queen to kartonikowa z Au...na prawdopodobnie to róża Blue River z kolekcji Kordesa, jeżeli pokażą się w sprzedaży to polecam ,zdrowa,ładnie rośnie ,pachnie cudnie na razie to malutki krzaczek ale z opisu wynikało że będzie do około 80cm.
Jeżeli chodzi o Geoffa to bardzo piękna,szlachetna róża ,ładnie rosła i ładnie kwitła mam ją dopiero pierwszy sezon ale bardzo ją polubiłam,nawet obiecałam sobie że teraz tylko angielki ,bo rzeczywiście te róże mają swoją klasę
Kwiat jest duży,pięknie wypełniony nawet specjalnie nie dokuczał jej deszcz ,nie pokładała się,listki zdrowe mimo że rośnie przy mm.Issac Pereire,którą wprost kocha mączniak,plamistości też nie złapała.U mnie rośnie w przewiewnym miejscu na słońcu ,ale od południa jest delikatnie osłonięta pergolą i mm.Issac P.Kupiłam ją w F.bardzo ładna sadzonka.
ta od lewej to Geoff

gdybym miała gdzie dosadziłabym drugą ,ale już miejsce obok zarezerwowane na Sprit of Freedom
Jeżeli chodzi o Geoffa to bardzo piękna,szlachetna róża ,ładnie rosła i ładnie kwitła mam ją dopiero pierwszy sezon ale bardzo ją polubiłam,nawet obiecałam sobie że teraz tylko angielki ,bo rzeczywiście te róże mają swoją klasę

ta od lewej to Geoff

gdybym miała gdzie dosadziłabym drugą ,ale już miejsce obok zarezerwowane na Sprit of Freedom

-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
Co to za białe kwiatki koło przekwitniętych niezapominajek? Poza różami jestem ogródkowym laikiem
.

Pozdrawiam. Sławka
- Tolinka
Slawka witaj
te biale pomponiki to zlocien Maruna sialam go wiosną.

- Reniak
Ten złocień marca jest super ,muszę sobie go kupić .
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tolinko
dziękuję za zdjęcia clematisa Błękitnego Aniołka, nie wiem czy przypadkiem, go nie mam. Muszę poszukać zdjęć z zeszłego roku i porównać z Twoim. Jak miłe są te letnie wspomnienia, bardzo tęsknię za wiosną

- Reniak
Teraz dopiero zauważyłam że mój tablet zamienił maruna na marca , jak on mnie wkurza .
- Tolinka
Reniu
jak zwał tak zwał najważniejsze żebyś w sklepie szukała złocienia Maruna,kiedyś czytałam że on bardzo szybko się rozrasta ,ja mam nadzieję podzielić go na wiosnę i porozsadzać ,bo bardzo ładnie wygląda na rabacie z różami. 

- daysy
Tolinko złocienia Maruna siałam dwukrotnie i nigdy nie doczekałam się sadzonek, tez bardzo mi się podoba, ale niestety nie udało mi się go wychodować. Będę szukała na rynku u kobietek, może znajdę już w postaci sadzonek. Nie mam do niego szczęścia.
W wazonie też pięknie się prezentuje i długo zachowuje swoją urodę.
W wazonie też pięknie się prezentuje i długo zachowuje swoją urodę.
- Tolinka
Daysy ja jeszcze zanim posiałam kupiłam u Wioli
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=73015
ale ładniej rośnie mi ten siany,zresztą u mnie jakoś siane roślinki dużo lepiej rosną niż kupne nie wiem dlaczego tak jest
Może spróbuj jeszcze raz go wysiać ,ale w miejscu takim nie bardzo słonecznym i wilgotnym u mnie w takim właśnie posiałam.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=73015
ale ładniej rośnie mi ten siany,zresztą u mnie jakoś siane roślinki dużo lepiej rosną niż kupne nie wiem dlaczego tak jest

Może spróbuj jeszcze raz go wysiać ,ale w miejscu takim nie bardzo słonecznym i wilgotnym u mnie w takim właśnie posiałam.
- daysy
Na pewno spróbuję jeszcze, tylko znajdę nasionka, ale dzięki za link, przejrzałam i znalazłam kilka roslinek, których poszukiwałam.
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Tolinko dawno nie wchodzilam na Twój wątek i już zapomnialam jakie u Ciebie piękne róże i nie tylko. Pozdrawiam
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Tolinko na Geoffa też się skusiłam na dwie sztuki urzeka mnie ten jego kwiat
A Mm pereirem mnie zmartwiłaś też jest w planach na wiosenne na sadzenie już zaklepny
A Mm pereirem mnie zmartwiłaś też jest w planach na wiosenne na sadzenie już zaklepny