Opowieść o moim miejscu...cdn

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu...cdn

Post »

AGNIESZKO, Twoja kotka jest niesamowita. Tak pozować to potrafi tylko prawdziwa dama. Wcześniej pokazywałaś trzy buraski, czy to też Twoje?
Serdecznie pozdrawiamy. ;:196
Tereska i Tadeusz.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tara dziękuje-muszę poczytać o tym kulkowaniu(kiedy i jak) :roll: ile to jeszcze trzeba się nauczyć. U mnie róże jeszcze młode i nie mam tak wiel;kich i pięknych okazów, najdłuższe pędy ma Rosa helenae semiplena ale ona docelowo ma obrosnąć starą jabłonkę( nawet puściła kilka długich pędów-ciekawa jestem wiosny)

Obrazek Obrazek

Sasanko ;:196 dziękuję! Oglądałam sobie twoje różyce-ty masz tak ogromną kolekcję pięknych róż, że po prostu dech zapiera-a tu jeszcze nowe i to z F :tan pan Tomek spory ma wybór więc zawsze można sobie coś dokupić-oby miejsca nie zbrakło ;:7 ja tez dokupiłam od niego i mam nadzieję, że będzie się czym pochwalić wiosną :heja . Marysiu czy u ciebie wszystkie rabatki masz obrzeżone? Pięknie to wygląda i ciągle się nad tym, zastanawiam ale u mnie jakoś nie ma stałej granicy i się z lekka przesuwa ;:131 Czy możesz powiedzieć: jesteś zadowolona i co polecałabyś na "ograniczenie" rabat? Uwielbiam taki busz jak jest u ciebie i różnorodność roślinną! Przy tarasie widziałam pięknie strzyżoną sosnę jak bonsai czy to jakas specjalna odmiana? Powiedz czy to trudno i jak często tniesz?...ja do ciebie miałabym milion pytań ;:170

Iwonko cieszę się, że mimo swoich kłopotów masz czas aby napisać i u mnie ;:196 Oczko jakoś powoli powstaje-czy u ciebie roślinki rosną w doniczkach? Pięknie obrośnięte wtopione w ogród a nic nie przesłania widoku-muszę się uczyć...

Teresko to stali bywalcy w moim ogrodzie więc prawie jak moi ...teściówki :wink: Moja tylko ta śnieżna dama
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Agnieszko, nie w doniczkach, a w ziemi, robię im taką mieszankę ziemia z perlitem i piaskiem i w tym sadzę rośliny, bo są to najczęściej takie, które nie lubią zalewania, a w doniczkach są rośliny w wodzie płytkiej, w głębszych warstwach są rośliny w workach, lub koszach, ziemię gliniastą mieszam z kamieniami i w to sadzę rośliny, a potem zatapiam w wodzie, tak najprościej to można opisać :wit
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Iwonko-każda podpowiedź jest na wagę złota!
---------------------------
Coś dla oka i wspomnień

Charming Piano .. z jesiennego sadzenia (proszę o potwierdzenie) Bardzo wypełnione i kuliste kwiatuszki dość długo utrzymywały się na łodyżce - to jej pierwszy sezon a już ładnie kwitła ...zobaczymy co dalej.Wydaje się być mocną i zdrowa różą. Dzięki niej dosadziłam jesienią Wedding Piano i czerwone Piano i oby się przyjęły ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam czerwone Piano i bardzo ładnie i zdrowo rośnie. Charming bardzo podobało mi się na zdjęciach, ale z realu mnie rozczarowała i jednak jej nie kupiłam :? . Ja wiosną tez wybiorę się znów do F na różane łowy ;:oj .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aguś czerwone Piano mam, to zdrowa róża ale lubi stanowisko słoneczne. Trzykrotnie przesadzana, chodziłam po ogrodzie szukałam miejsca bo jakoś gubiła liście, widać było że coś nie pasuje.
Pomimo tego bardzo szybko się regeneruje, przesadzanie jej nie zaszkodziło.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko jaki śliczny kotek, takiej nie banalnej urody. ;:167
Widzę, że plany względem oczka zostały zrealizowane.
Fajnie jest mieć wodę w ogrodzie, do której wiosną nadciągną żabki i dzieci będą miały radochę, obserwując je. ;:108
Róże na Twojej gliniastej ziemi dobrze rosną. Masz wiele pięknych odmian. ;:138
W ubiegłym roku posadziłam czerwoną Piano, ale zrobiłam błąd sadząc ją na miejscu poprzedniej wykopanej i liście miała chlorotyczne, ale tak ogólnie jest piękną odmianą. :)
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aga :wit wstawiłam u siebie zdjęcia z obwódkami o które pytałaś ,pamiętaj ,że to są stare cegły
nowe, po dwóch latach rozsypują się -szkoda roboty, a obwódki przenoszone były już nie raz w stronę trawnika /zawsze można/
Sosna prawie każda nadaje się na kształtowanie a przyrosty obrywa się co roku /zostawia się jedną trzecią przyrostu /
Jak poszperasz po forum,to znajdziesz dokładne instrukcje jak się taką sosnę kształtuje./widziałam na forum ale nie pamiętam u kogo/
A od Tomka róże nigdy mnie nie zawiodły pięknie rosną obsypane kwiatami, a to się liczy.
Piękna, ta róża puszczona na jabłoń będzie piękne zdjęcie ,ja Ghislaine de Féligonde posadziłam przy gruszy .
pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Agnieszko śliczna ta Charming Piano ;:333 I jaki ładny krzaczek zbudowała.
U siebie mam Piano i jesienią posadziłam Wedding Piano. Mam nadzieję, że mnie nie rozczaruje. A nad Charming się zastanawiałam i w końcu jej nie wzięłam ;:223 Będę oglądać w sezonie Twoją i zastanowię się jesienią. Teraz skupiłam się na tworzeniu rabaty z angielkami. To jest mój plan na wiosnę :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Agnieszko,całe wieki do Ciebie nie zaglądałam zresztą swój wątek również zaniedbałam i to bardzo.Piękne róże pokazujesz,pozostałe kwiaty też przedstawiają się super.Widę,że powstaje oczko wodne,powodzenia w realizacji.

Pozdrawiam cieplutko Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kot rewelacja. ;:215
Może częściej Ci pozuje?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uśmiech Kici - bezcenny ;:196 ,sama kicia śliczniutka. Ogród cudownie urozmaicony, róże śliczne, Pomponella pobiła wszelkie rekordy ;:oj
A ja chciałam się dopytać o chabrową roślinkę na stonie 49 - zdjęcie z jasno żółtą lilią - cóż to za cudeńko
Cudowności w Twoim ogrodzie ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam Agnieszko. :wit
Na temat tojeści odpowiedziałam u siebie. Charming Piano cudne. Myślałam, że przez pomyłkę sprzedającego mam ją u siebie, ale nie jestem już tego pewna. :wink:
Kicia piękna i taka inna od moich czarnuchów. :D
Jeśli chodzi o obrzeża do rabatek, to możliwości jest wiele. Ja mam różne. Część jest z dużej kostki granitowej z odzysku kładzionej zupełnie na ziemi, część z drobnej i trochę rabatek mam obłożonych kamieniami polnymi. Te w każdej chwili możesz przesunąć kawałek dalej. :D
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta jak byś się wybierała do F wiosną to napisz na pw. może udało by się spotkać na miejscu?! Przyznam się, że jesienią posadziłam czerwone Piano i Wedding Piano ;:65 i jeszcze kilka ;:7
Tara u mnie Piano będzie zacienione po południu ale mam nadzieję, że sobie poradzi! Skusiłam się jesienią na Kronprinsesse Mary jestem ciekawa tej róży (posadziłam ją przy Nina Renaissance sadzonej w donicy latem z F ) http://images68.fotosik.pl/182/cfc3e8ea4205fd0bgen.jpg
Tajeczko ;:196 kiedy na kawusię wpadniesz? Kota jest pieszczochem całej rodziny-a ja tak się obawiałam kotów. Piano u mnie po południu będzie zacienione a podobno lubi słoneczko i nieco się obawiam :roll: jak chce bym ją chwaliła niech się stara!! Oczko to jeszcze kałuża ;:131 z wiosny zaczniemy coś więcej.
Sasanka Pięknie wygląda ogród z obwódkami ( kropka nad i ) zaczynam się nad tym zastanawiać, pora zaznaczyć sobie granice. Bardzo mi się podoba sosenka kształtowana, tylko muszę pomyśleć gdzie była by wyeksponowana ...no i czy nie popsułabym ...pouczę się jeszcze! Ghislaine de Féligonde widziałam tylko na zdjęciach i dlatego jestem jej bardzo ciekawa :tan
Dorotka Charming Piano jest u mnie dopiero pierwszy sezon i już potrafiła kwiatuszki wysypać :heja Podglądam u ciebie rabatki zawsze przemyślane i zaplanowane, Piękne! U mnie to tak trochę na: "to co dostępne i się podoba" a potem wychodzą błędy... ale od czego ma się szpadel :uszy
Aniu dzięki ;:196 powodzenia nigdy za wiele. Czasami trzeba sobie zrobić przerwę i od najmilszych zajęć bo przestaną cieszyć, fajnie, że wpadłaś ;:304
Gosiu kota specjalnie dla ciebie :

Kota wywołana do tablicy... :wit

Obrazek ... Obrazek

Obrazek

daysy tyle muzyki w twoich słowach ;:180 dziękuję! hmmm na tym zdjęciu jest tojad http://images69.fotosik.pl/117/68ffeadd881a72db.jpg a jeżeli o to chodziło to http://images69.fotosik.pl/117/b70b0c1ad6057513.jpg tu są kwiaty hosty i rutewka
Ewakora dziękuję. Lece poczytać! Twoje czarnuchy są cudne! Coraz częściej zwracam uwagę na obrzeża więc chyba czas zacząć myśleć o jakichś ramach dla rabatek ;:219 tylko tego przesuwania się boję.
:wit
--------------------------------------------

Rosną u mnie nie tylko róże ale i prześliczne, hosty(niestety znaczniki wyblakły i NN) ;:167 ...nieco pięknej zieleni ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek