Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś, te rozchodniki są bardzo ekspansywne, mam je na garażu i zarosły mi już wszystkie kamienie na tym wysokim skalniaku. U Ciebie w formie takiej kępy ślicznie wyglądają.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bożenko, masz na myśli tę kępkę na środku zdjęcia? To gęsiówka macedońska. Rzeczywiście rozrasta się bardzo szybko
Bedę jej pilnować. Wszystkich roslin na tym skalniaczku muszę pilbować, bo skalniaczek malutki, a roslin dużo
Gabi, jak dotąd nie zakwitła, to moze dopiero w przyszłym roku
Chyba, ze będziesz ją trzymac w cieple? Własciwie jak powinno się zimować eszewerię? W cieple, czy raczej w chłodzie?
Aniu, w przyszłym roku będziesz miała taka samą kępkę u siebie
Gabi, jak dotąd nie zakwitła, to moze dopiero w przyszłym roku
Aniu, w przyszłym roku będziesz miała taka samą kępkę u siebie
- gucia
- Przyjaciel Forum

Izuś, tak, to ta gęsiówka, nie znałam jej nazwy więc myślałam, że to rozchodnik. Ja mam zieloną kaukaską i tą cieniowaną macedońską...jedna i druga bardzo szybko zarosła mi skalniak, kamieni dzisiaj już prawie nie widać, a to zdjęcie robiłam wiosną
A jakie jeszcze roślinki sadziłaś na swoim? Wiosną muszę poprawić ten swój, bo zrobiła się jednobarwna biała poducha, a przydałyby się jakieś inne kolory ;:P

A jakie jeszcze roślinki sadziłaś na swoim? Wiosną muszę poprawić ten swój, bo zrobiła się jednobarwna biała poducha, a przydałyby się jakieś inne kolory ;:P

Moje wątki
Moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

U mnie rosna floksy szydlaste, rozchodnik kaukaski, rozchodnik ościsty żółty (nie wiem jak się ta odmiana nazywa), cotula, dzwonek drobny, rozchodnik kaukaski, którego nazwy odmianowej tez nie znam, rozchodnik naskalny, gośdzik skalny, macierzanka drobna i taka żółtawa, jeszcze jeden goździk, ta gęsiówka i reszty nie pamiętam. Wszystko było sadzone wiosną, więc dopiero w przyszłym roku będzie co pokazać.
To wszystko ekspansywne rosliny więc trzeba ich bardzo pilnować, od wiosny do jesieni
Jak Ci brak kolorów, to Ci podeślę wiosną żółty, np. rozchodnik ostry i ościsty, różowy - floks, macierzanka
Nie pamietam, czy masz juz dzwonki karpackie?
To wszystko ekspansywne rosliny więc trzeba ich bardzo pilnować, od wiosny do jesieni
Jak Ci brak kolorów, to Ci podeślę wiosną żółty, np. rozchodnik ostry i ościsty, różowy - floks, macierzanka
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuniu a mnie twoje dzwonki karpackie prawie ślimaki do ziemi pozjadały i resztki ratowałam wsadzając do donicy.
Mam nadzieję, że wiosną wyjdą bo jak nie to chyba coś mi się stanie.
Takie piękne karpy mi dałaś a teraz to.....ech.....szkoda gadać.

Takie piękne karpy mi dałaś a teraz to.....ech.....szkoda gadać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Izuś, dzwonki już mi przysłałaś, tylko mam je teraz w P_O, a te pozostałe zaraz sprawdzę w google i zobaczę czego mi brakuje 
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Mam też od Ciebie: macierzankę piaskową, floksa wiechowatego różowego...to on? i rozchodnika ościstego żółtego i tego niebieskiego, ale rozchodnika ostrego chyba nie mam
Rozchodniki ościste przesadziłam już na garaż, ale pozostałe muszę wiosną przesadzić... koniecznie 
Moje wątki
Moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Grażynko, nie płakusiaj, bo mi sie serce kraje! Wredne slimaki nie wygrają, bo po pierwsze - dzwonki sie rozsiewają i cos powinno sie młodego pojawic, po drugie - te, które zabrałaś do doniczek na pewno dadza sobie radę, po trzecie wreszcie - mam ich jeszcze dość, zeby Ci dosłać 
Bożenko, jak pisałam Grazynce, dzwonki karpackie się rozsiewają, a ponadto rozrastaja sie pięknie
Niestety nie mogę Ci pokazać moich floksów, bo ich zdjęcia przepadły podczas awarii komputera

Bożenko, jak pisałam Grazynce, dzwonki karpackie się rozsiewają, a ponadto rozrastaja sie pięknie
Niestety nie mogę Ci pokazać moich floksów, bo ich zdjęcia przepadły podczas awarii komputera