Dorotko Twoje Penstemony zawsze mnie zachwycają, ale i przetaczniki bardzo lubię, dziś biorę się za segregację nasion, które kiedy będę siała, oj lubię grzebać w tym czasie w nasionach
Dorotko cudne widoczki i widzę że jeszcze troszkę miejsca się znajduje czyli ciąg zakupów będzie
Zaraziłam się od Ciebie miłością do pierwiosnków. Zamówiłam tylko nie wiem gdzie posadzę
W życiu nie przyszłoby mi do głowy,że szałwie mogą być aż tak dekoracyjne
Wydawało mi się,że tylko szałwia błyszcząca i muszkatołowa mogą zdobić ogród.
Twoje szałwie powalają
Dorotka
Kokorycz: Blue Heron, Blue Panda, Flexuosa.
Masz może je?
Ciekawi mnie jak u nich z zimowaniem?
Szałwie to jeden krzaczek masz posadzony? czy kilka razem?
Ślicznie wyglądają.
Dorotko Twój ogrodowy "misz-masz" tchnie takim spokojem i trochę "bajkowoością"- jakby zdjęcia z innego świata. Takie doznania to trochę efekt szarości za oknem, ale nie tylko - potrafisz pokazać swoje ogrodowe skarby w ciekawej perspektywie
Szałwie oszałamiające
Sylwio zakupy cały czas są i będą, fajnie,że pierwiosnki kupiłaś ,to cudne kwiatki ,miejsce dla nich na pewno znajdziesz
Lidziu sadzonki kupiłam jesienią 2013 ,w małych doniczkach nic specjalnego ,a latem już tak wyglądały jak na zdjęciach ,po pierwszym kwitnieniu przycięłam,zakwitły ponownie i się mocno rozrosły ,zeszłej jesieni już je rozsadziłam ,żeby było jeszcze ładniej
Lucynko,Beatko szałwie kłaniają się w pas za tyle komplementów ,
Ewo kupiłam 4 odmiany,a że posadziłam niedaleko siebie to jak się rozrosły -efekt jest
Z wymienionych kokoryczy mam wszystkie,zimują bez problemów ,bez okrywania ,rozrastają się wolniej i siewek z nich nie ma jak np z żółtej lub białej , jeśli kupiłaś te kokorycze radzę Ci jeszcze poszukać Golden Spinner lub Golden Panda ,mają żółto-złote liście i kwiaty też niebieskie ,jak posadzisz między tymi Blue Heron lub Blue Panda osiągniesz zniewalający efekt
A ja właśnie wczoraj wertowałam strony z kokoryczą, chyba sobie powiększę kolekcję, mam żółtą, białą i jeszcze jedną, ale kwiatków nie było, malutka była, może w tym roku pokaże co ma