Witam z podziękowaniem za odwiedziny i miłe komentarze.
janek45 
Dziękuję za życzenia i wzajemnie udanego sezonu życzę.
Dziś popstrykałam trochę zdjęć, bo od kilku dni pokazuje się słoneczko.
ewa321
Ewciu, mam zamiar dokupić anturium w innych kolorach.
Kalocefalus wydaje mi się w całkiem dobrej formie po listopadzie i grudniu w mieszkaniu.
Wg zaleceń trzymam go w chłodniejszym miejscu w mieszkaniu, w pobliżu drzwi balkonowych w temp do ok 16 o C.
Z wystawieniem na balkon trzeba poczekać, aż całodobowe temperatury ustalą się powyżej 10 o C.
A pewnie z nadejściem wiosny trzeba je będzie przesadzić.
Przy kalocefalusie załapał się na fotkę listek szczawika.
Magdallena
Dziękuję Madziu

i wzajemnie życzę Tobie dużo radości i zadowolenia z zielonych i kolorowych pupilków.
Kalanchoe spało od jesieni, a pewnie na Twoje życzenie wysłało jedynego kwiatuszka na wiosenne zwiady.
Hiacynt kwitł wyjątkowo krótko w tym roku, podobnie szybko zakończyły kwitnienie te, które dostałam od córki. Myślę, że przed wymuszeniem kwitnienia, nie były przechowywane w odpowiednio nieskiej temperaturze. Odrosty to nowe malutkie przybyszowe cebulki, ale z nich kwiaty będą dopiero w kolejnym sezonie.
No tak, kolejna zaraza mnie dopadła, ale to zdaje się normalne dla bywalców Forum.
karolacha 
Karolinko, nie zawsze każda roślinka chce rosnąć u wszystkich.
Moje szczepeczki anturium pogubiły po kilka listków, ale wciąż się trzymają. Natomiast pierwsze anturium jakie miałam ćwierć wieku temu, też jakoś się wyrodziło i nie udalo mi sie go rozmnożyć.
W tym roku poinsencje jakoś szybko gubią listki i pewnie wiosny nie doczekają. Ale właściwie traktuję je jako jednoroczne.
Jeszcze latem po raz pierwszy w życiu kupilam gardenię, kwitła długo, ale na raz tylko jednym kwiatkiem. Teraz też się zapączkowała, ale nie wiem czy ten pąk rozkwitnie.
Podobno jest to niemal niemożliwe w domowych warunkach.
Saeyl 
dziękuję Piotrze.

Najbardziej marzy mi się anturium z fioletowymi kwiatami.
A tymczasem jeszcze kilka rozkwitających i przekwitających kwiatków.
Na dobranoc jeszcze jedna fotka. :