Ogródek Gosi cz. 14
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Gosiu dzięki bardzo o tak ja już marzę za takimi widokami bardzo lubię taką kompozycję a co do zasilenia piwonii to nie wiedziałam wiosną też można. ?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czerwonego w ogrodzie to i ja nie lubię, a żółty tylko wiosną mi się podoba, gdy topnieją śniegi, szczególnie żółte krokusy są takie optymistyczne. Jeśli mam jakieś czerwone róże, to wyłącznie jako "pieprzyk" dodający smaku.
Te gołe tereny rzeczywiście Gosiu nie wyglądały, ale za to niosły w sobie obietnicę
Warto było znosić te obrazki.
Te gołe tereny rzeczywiście Gosiu nie wyglądały, ale za to niosły w sobie obietnicę

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Pokaż jeszcze kolejne fotki z metamorfozy
jak ci kiełkował. Uwielbiam takie widoczki jak coś idzie w kierunku
Sama często robię zdjęcia ze wszelkich rozwalisk. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Surowymi jakami? Może napiszesz coś bliżej
Za trawnik szczerze Cie podziwiam. Nie wiem, czy ja bym się zdecydowała na taka katorżniczą pracę.

Za trawnik szczerze Cie podziwiam. Nie wiem, czy ja bym się zdecydowała na taka katorżniczą pracę.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Te surowe jaja pod piwoniami to pod korzeń, czy gdzie ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twój ogród odwiedzam tutaj-gdzieś mi znikł
Czasem sama siebie mam ochotę obsobaczyć
Twoja piwonia z powojnikiem chodzi za mną od jakiegoś czasu, może się pokuszę o podobne zestawienie
Nie brak miejsca jest przeszkodą, tylko niepohamowane pragnienie sadzenia coraz to nowych roślin. Szejk arabski by nie wyrobił finansowo 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isiu, wiosną to może być za późno. One muszą mieć czas na wytworzenie pąków.
Wandziu, ja byłam na skraju zalamania nerwowego. Całe dnie grzebania w ziemi. Uwielbiam to, ale lubię kiedy cały czas coś nowego się robi. A tu musiałam poświęcić prace na rabatach na rzecz trawnika, przez co rabaty wyglądały żałośnie. Byłam o cały miesiąc opóźniona w pracach porządkowych. We wrześniu poszło już dużo sprawniej, bo zmieniłam metodę. A teraz został niewielki kawałek.
Aniu, mam takie fotki

A to druga część robiona we wrześniu

Aniu, Ave tak surowymi jajkami. Na jeden krzaczek 3,4 jajka. Nie wiem jak to dokładnie działa, ale od zawsze wiadomo, że skorupki jajek dobrze działają na rośliny. Może całe działają jeszcze lepiej, a jak wiadomo piwonie są bardzo żarłoczne. Wsadza się je wokół korzeni. Tylko jak się ma psa to na nic. Mój wykopał wszystko. Więc nie zobaczę efektów, a wręcz nawet mogę się porzegnać z kwiatami, bo całe piwonie miałam zasypane ziemią. Odsypałam, ale czy dobrze?
Z trawnikiem nie miałam wyjścia. M. nie dał go zmniejszyć, a sam jego widok był makabryczny. Teraz wygląda to naprawdę dobrze. Jeszcze niech trochę bardziej się zagęści i będzie rewelacja.
Ewo, masz miejsce i mogę się założyć, że powojniki też się znajdą i piwonie też. To akurat niewielkie koszty. a w dodatku przecież można poprzesadzać
Jestem ciekawa, czy ukorzenił się ten dla Ciebie. Zobaczymy wiosną.

Wandziu, ja byłam na skraju zalamania nerwowego. Całe dnie grzebania w ziemi. Uwielbiam to, ale lubię kiedy cały czas coś nowego się robi. A tu musiałam poświęcić prace na rabatach na rzecz trawnika, przez co rabaty wyglądały żałośnie. Byłam o cały miesiąc opóźniona w pracach porządkowych. We wrześniu poszło już dużo sprawniej, bo zmieniłam metodę. A teraz został niewielki kawałek.
Aniu, mam takie fotki

A to druga część robiona we wrześniu

Aniu, Ave tak surowymi jajkami. Na jeden krzaczek 3,4 jajka. Nie wiem jak to dokładnie działa, ale od zawsze wiadomo, że skorupki jajek dobrze działają na rośliny. Może całe działają jeszcze lepiej, a jak wiadomo piwonie są bardzo żarłoczne. Wsadza się je wokół korzeni. Tylko jak się ma psa to na nic. Mój wykopał wszystko. Więc nie zobaczę efektów, a wręcz nawet mogę się porzegnać z kwiatami, bo całe piwonie miałam zasypane ziemią. Odsypałam, ale czy dobrze?
Z trawnikiem nie miałam wyjścia. M. nie dał go zmniejszyć, a sam jego widok był makabryczny. Teraz wygląda to naprawdę dobrze. Jeszcze niech trochę bardziej się zagęści i będzie rewelacja.
Ewo, masz miejsce i mogę się założyć, że powojniki też się znajdą i piwonie też. To akurat niewielkie koszty. a w dodatku przecież można poprzesadzać

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosiu ...czy to kalina na ostatniej fotce , w bladym różu ? Śliczna ...kwitnie wiosną , czy latem ? Mam maleńką bodnantską Dawn ...ale chyba kwiatków szybko nie zobaczę ....
Prymulki takie same były w kwiaciarni ...M nie chciał kupić ...bo stwierdził , że parapety pełne
...a do ogródka za wcześnie sadzić ...sama sobie kupię , gdy pojadę po ziemię do ogrodniczego ...
Serdeczności przesyłam

Prymulki takie same były w kwiaciarni ...M nie chciał kupić ...bo stwierdził , że parapety pełne

Serdeczności przesyłam

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Nadal nie mogę wyjść z podziwu nad Twoją pracą ,trawnikową", pracą? harówką!
Efekt wspaniały!
Ja nie mam trawnika, tylko resztki ogrodowego zielska...

Ja nie mam trawnika, tylko resztki ogrodowego zielska...

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, ten trawnik to dopiero w tym sezonie będziesz miała piękny i będziesz mogła podziwiać efekty tej morderczej roboty 
Zazdroszczę, bo mój trawnik nigdy taki nie będzie

Zazdroszczę, bo mój trawnik nigdy taki nie będzie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu a ten ślicznie kwitnący krzew to jak się zwie?...ma podobne liście do derenia. Nakrapiane fiołeczki też fajne, szybko się rozrastają?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, straszną robotę odwaliłaś przy tym trawniku.
My zatrudniliśmy panów do tej roboty. Sama nie dałaby rady
Co ta pięknie kwitnie na ostatnich zdjęciach
My zatrudniliśmy panów do tej roboty. Sama nie dałaby rady

Co ta pięknie kwitnie na ostatnich zdjęciach

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Obstawiam że to Kalina Ann Russel czy jakoś tak, mylę się ?
Gosiu kawał ciężkiej pracy za Tobą,
ale masz piękne tło dla roślinek z tymi wielkimi sosnami i świerkiem
i tyyyle miejsca do sadzenia,
jak ja bym tak chciała 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;