Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

No Tolinko, jak na takie tam to nieżle. Aż dwa razy szukałam czy czasem nie przeoczyłam jakiś zdjęć, ale nie - dalie jak marzenie! A róże - te zawsze masz ładne. U mnie Mary Rose też ciągle kwitnie.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miłeczko no właśnie i tu jest problem ,bo ona z każdej pozycji wygląda tak samo :;230 tego koloru nie da się w żaden sposób obfocić ona jest nie fotogeniczna ;:306

Ewuś ;:196

Właśnie czytam w innych wątkach,że u większości z Was przymrozek już zmroził roślinki,u mnie jeszcze wszystko zielone nawet trzykrotka w donicach świeża,ona jako pierwsza przemarza i wtedy wiem ,że to już koniec.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Prześliczne dalie a pergola tez niczego sobie ;:215 super ze masz już żurawki :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Róże... ech, moje już resztkami sił gonią. Dalie to Ty masz jak w sierpniu. W wazonie ślicznotki. Będziemy razem czekały, aż żurawka Southern Comfort podrośnie - dostałam jedną w prezencie i już jest ładniutka, a będzie piękna - co dopiero Twoje, w grupie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati dzięki :) Pergola to taki spontan ,coś z niczego ,zależało mi żeby była wysoka i szeroka , wyszła całkiem nieźle i mam taką nadzieję ,że niedługo nie będzie jej widać bo zarośnie ją i będzie zwisać z niej moja Super różyca,
o no coś w tym stylu mi się marzy ;:170 ...zdjęcie z googla

Obrazek

Aniu większość moich róż , mam ich sporawo a sama widzisz że zdjęć wkleiłam niewiele,nie nadaje się już do pokazania i podobnie jak Twoje goni resztkami sił ,te które jeszcze kwitną to te żelazne damy.Dalie....mam je pierwszy rok i jestem zachwycona!!! już zamówiłam kolejne odmiany ,bo chyba im u mnie dobrze jest ,co prawda popełniłam kilka błędów i kilka w ogóle nie zakwitło,ale w przyszłym sezonie będę już mądrzejsza ;:173
Żurawki jakoś nie bardzo u mnie rosną zobaczymy może tym razem zła passa się zmieni :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja tez mam pergolę obrośnięta różami (Dortmund i Louise Odier), ale stoi bez sensu za wiśnią wzdłuż a nie w poprzek przejścia. Ot Taki miałam kaprys, jak to ja... ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takie tam też bym chciała,piękne masz dalie. A takobrośniętą ;:oj :shock: pergolę też bym chciała :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Tolinko!
Jak tniesz Louise Odler, że taki jest zwarty mimo swojej wysokości.
Marta
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martusia :wit
Mój LO ten na zdjęciu jeszcze nie był cięty wcale ,jak był mały dostał podpórkę i tak sobie w niej rósł ,na wiosnę ubiegłego roku pędy miał dłuugaśne i nie przemarznięte ,więc je zakulkowałam i przywiązałam do podpórki,w ten sposób krzaczek ładnie się zdyscyplinował i nabrał zgrabnej formy,a zakulkowane pędy powypuszczały mnóstwo kwitnących gałązek.Jeżeli zima w tym roku będzie łagodna ,też go nie będę cięła ,tylko spróbuje zdjąć delikatnie podporę bo to już na prawdę spore krzaczysko się zrobiło i zakulkować do pędów własnych,lub do ziemi,jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli powinien pokazać jaki z niego piękniś ;:224

Pozdrawiam wszystkich Nowo Rocznie i życzę pięknych kwitnień w tym roku!! ;:215

A tym czasem część dekoracji świątecznych ląduje już w pudłach i czas na parapetówki :tan ,w pierwszej kolejności posieję arbuzy i melony,później na pewno lobelię , pomidorki koktailowe i bakłażany ,a wy co siejecie na parapet?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Tolinko ja na pewno pomidorki, ogórki i paprykę, a z ozdobnych lobelię, kobeę, ale nie wiem czy wzejdzie, ona taka chimeryczna, dwa lata temu wzeszły wszystkie a w ubiegłym żadna. Więcej na parapetach chyba nie dam rady, bo wcześniej sadzę begonie, lilie i calle w późniejszym zaś terminie będzie znacznie więcej, ale już pod folią.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Tolinko co zrobiłaś nie tak że nie kwitły dalie , zamówiłam u p. Stanisława 27 odmian i chciałabym się ustrzec przed brakiem kwiatów , Ty też u niego chyba zamawiałaś zdaje się .I jak je przechowujesz ?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu chyba źle dobrałam im miejscówki ,troszkę było tam mało słonka a jak wiesz one słońce kochają ,więc wybierz im miejsca mocno nasłonecznione,ale w miarę wilgotne ;:108 myślę też że wiele zależy od bulwy jaką posadzisz.Dalie przechowuję w lekko ogrzewanym garażu w pudłach kartonowych ,luźno poukładane i co parę dni sprawdzam ich wygląd i zraszam wodą,aby nie obsychały nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii,ale tak przechowywałam w zeszłym roku i było dobrze.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

No u mnie trudniej o cień , wszędzie słońce , gorzej z przechowywaniem, chociaż ostatnie moje kilka dali rosły w donicach i tak je schowałam,,w tamtym roku przechowały się doskonale , jędrne nie wyschnięte, bez oznak gnicia , ale teraz zamówiłam 27 odmian , ;:oj wszystkich do donic nie wsadzę.
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Witaj Tolinko. Podziwiam Twój ogród i podziwiam i niemogę popprostu wyjść z zachwytu nad cudownosciami które pokazujesz.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi Lucyndo zapraszam częściej ;:7

-- 15 sty 2015, o 22:41 --

Reniu no powiem Ci że z tym przechowywaniem to rzeczywiście jest kłopot,bo nie mam takiej piwniczki w której by bulwy nie przemarzły ,a w garażu jest ryzyko że obeschną ,te kilka odmian które mam to jeszcze jako tako ,ale zamówiłam kolejne i też się zastanawiam jak ja je przechowam ;:219
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”