Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz I
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj ja ich teraz nie powyciągam
Przy następnym myciu. Za miesiąc
mam tetratek ex 700 i ex1200, w 112l mam na razie aquael 3 ale przechodzony i chce go wymienić. A w 11l mam maleńki elite mini. Wewnętrzne wcześniej oczywiście.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Ale który Ty masz Aniu - taki jak Antosia? Elitke mini mam 4lata, nie jest wydajna w pracy, ale nigdy się nie psuła... jeszcze
Aquael Fan3 - dokładniej, bardzo dobry, wydajny, ale już spracowany - ma 5 lat, bardzo intensywnego działania.
Ex - wpadłam na to by lampkę błyskową włączyć

ex700 - ma pojemość 7,5l
ex1200 - 12l
- czyli więcej niż moje krewetkarium

Aquael Fan3 - dokładniej, bardzo dobry, wydajny, ale już spracowany - ma 5 lat, bardzo intensywnego działania.
Ex - wpadłam na to by lampkę błyskową włączyć

- czyli więcej niż moje krewetkarium

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ale sprzęcisko
A teraz coś mało wesołego:z 8dni temu zdechł mi żółty skalar(objawy:apatia,brak apetytu,bezruch,łapczywy "oddech"),kilka dni po nim(cztery dni temu) z takimi samymi objawami(po dobie od zaobserwowania) zdechła gupiczka.Sprawdziłam pH-7,5.
Wczoraj odmuliłam akwarium,podmieniłam wodę,wymyłam filtr i zaaplikowałam ABIOSEPTYNĘ.
Wieczorem rybolki dostały jeszcze witaminki.Miałam nadzieję,że będzie dobrze.Niestety
,jakąś godzinę temu zauważyłam te same objawy u drugiego skalara
-na razie apatia,cały czas w jednym miejscu,nie je....
Pomóżcie mi,proszę
Załączam zdjęcie skalarka:

A teraz coś mało wesołego:z 8dni temu zdechł mi żółty skalar(objawy:apatia,brak apetytu,bezruch,łapczywy "oddech"),kilka dni po nim(cztery dni temu) z takimi samymi objawami(po dobie od zaobserwowania) zdechła gupiczka.Sprawdziłam pH-7,5.
Wczoraj odmuliłam akwarium,podmieniłam wodę,wymyłam filtr i zaaplikowałam ABIOSEPTYNĘ.
Wieczorem rybolki dostały jeszcze witaminki.Miałam nadzieję,że będzie dobrze.Niestety

Pomóżcie mi,proszę

Załączam zdjęcie skalarka:

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- Antooosia
- 1000p
Arku jesteś bardzo miły (szkoda,że tak późno przychodzisz z radami),ale zastosowałam na początku stosowany przez wielu akwarystów z powodzeniem AquaSafe.
Jeśli o przyczynę chodzi- została ona rozpoznana:KAPILARIOZA.
Wdrożyłam leczenie i chory skalarek nie zdechł(dziś najprawdopodobniej znalazłabym go martwego).Dodatkowo rozbudowałam filtr o wkład ceramiczny...trzymajcie kciuki.
Wdrożyłam leczenie i chory skalarek nie zdechł(dziś najprawdopodobniej znalazłabym go martwego).Dodatkowo rozbudowałam filtr o wkład ceramiczny...trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam,Kinga.
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
Antooosia pisze:Arku jesteś bardzo miły (szkoda,że tak późno przychodzisz z radami),ale zastosowałam na początku stosowany przez wielu akwarystów z powodzeniem AquaSafe.
uu a skąd żeś Ty to przytargała... to chyba już chore kupiłaś....
Anka
- Antooosia
- 1000p
Aneczko obawiam się,że ten żółty skalarek,który padł pierwszy mógł to mieć....
Nie wiem,czy dobrze zrobiłam,ale dokupiłam do filtra jeszcze jeden pojemnik,wsypałam mu wkład ceramiczny i podczepiłam pod ten z gąbką...tylko nie wiem,czy lepiej tak,czy odwrotnie?
Nie wiem,czy dobrze zrobiłam,ale dokupiłam do filtra jeszcze jeden pojemnik,wsypałam mu wkład ceramiczny i podczepiłam pod ten z gąbką...tylko nie wiem,czy lepiej tak,czy odwrotnie?
Pozdrawiam,Kinga.