Tak koszt jest ale nie trzeba pielić. Kupiłem jesienia i zasadziłem zobacze co z tego bedzie. Bo rok wczesniej zasadziłem normalnie opryskałem Fusilade i złapało mi jednoliscienne liscie ok ale 2 liścienne juz nie i z tym jest problem pytałem sie o środki na 2 liś. to mi mówili ze nie ma więc zdecydowałem się na agro będą bardziej eko i zobacze jak to bedzie
Ja kilka lat temu kupiłam bez przekonania nasionka truskawki Tempation (w Kauflandzie).Ta truskawka puszcza pędy na których wiąże owoce-bardzo fajnie to wygląda-to alternatywa do wysokich donic, w ogóle dobra odmiana jak ktoś ma ograniczone miejsce.
Posadziłam nie dużo bo chyba z 60 krzaczków truskawek na agrotkaninie i póki co jestem zadowolona co do wysianych truskawek miałam te same nasiona kupiłam 2 paczki ale niestety nie uzyskałam z nich nawet jednego krzaczka może źle się z nimi obchodziłam sama nie wiem.
W tym roku planuje posadzić 500 sadzonek tak amatorsko na domowe potrzeby sadzonki mam zamiar pozyskać ze swoich już rosnących krzaków ciekawe co mi z tego wyjdzie.
A ja połowę swojej plantacjii wyciełam na jesieni ,drobne owoce i puste w środku
mam kilka odmianowych truskawek , znajoma z niemieckiej plantacjii dała mi sporo sadzonek , duże owoce , i twarde , i Murzynki i te będą teraz sadzone ....
Skoro latem posadziłaś sadzonki truskawek to na pewno będą mieć owoce , nie skromnie , bo zdążyły się ukorzenić dobrze
Moja znajoma kilka lat wczesniej sadziła w listopadzie truskawki i w następnym roku już miała zbiór
Tylko że ziemia na pewno ma tutaj dużą rolę do odegrania , ona ma 4klasę i były w zaciszu posadzone , ale to tak na marginesie ........
Planuję wczesną wiosną posadzić niedużą plantację .Może ktoś wie gdzie mogłabym nabyć flace(jerstem z lubelskiego).Interesuje mnie głównie polka ,senga ,elsanta?Byłabym wdzięczna za wskazówki.